EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Δανία

Ανοίγουν ξανά θέατρα και κινηματογράφοι στην Δανία – Χαλαρώσεις στα μέτρα από την Κυριακή

13 Jan, 2022

Το απόγευμα της Τετάρτης ήταν φωτεινότερα τα μηνύματα αναφορικά για την εξέλιξη της πανδημίας στην Δανία.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν ήταν τόσο ανησυχητικές όσο πριν από τα Χριστούγεννα και ορισμένοι περιορισμοί μπορούν τώρα να χαλαρώσουν.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη Δανία να άρει ορισμένους από τους περιορισμούς του κορωνοϊού στην πολιτιστική της ζωή από την Κυριακή, αφού η επιτροπή επιδημίας του Δανικού Κοινοβουλίου ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης για το σκοπό αυτό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Magnus Heunicke (S) δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αποφασίστηκε η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό από την Κυριακή.

Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα που έκλεισαν στις 17 Δεκεμβρίου μπορούν να ανοίξουν ξανά, αν και με ανώτατο όριο 500 θεατών. Πολλά αθλητικά γεγονότα μπορούν επίσης να ξεκινήσουν ξανά.

Για όλους όσους έχουν πιστοποιητικό κορωνοϊού και φοράνε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση όπως κολέγια, ζωολογικοί κήποι και λούνα παρκ αλλά και μουσεία.

Η πρόεδρος της επιτροπής για την επιδημία, Kirsten Normann Andersen, λέει ότι η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως σε όλες τις συστάσεις της κυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ανοίγουν τα εξής:

  • Κολέγια, εσπερινά, ημερήσια και δημόσια λύκεια
  • Υπαίθριες αθλητικές εκδηλώσεις
  • Ζωολογικοί κήποι και ενυδρεία
  • Tivoli
  • Μουσεία και γκαλερί τέχνης
  • Κινηματογράφοι
  • Αίθουσες όπου γίνονται συναυλίες
  • Θέατρο
  • Αίθουσες όπου γίνονται συνέδρια και διαλέξεις
  • Αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους όπου απαιτείται εισιτήριο

Θα εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις για χωρητικότητα, μάσκες και πιστοποιητικά κορωνοϊού. Ωστόσο οι περιορισμοί στη νυχτερινή ζωή συνεχίζονται.

Στους 5 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού κορονοϊού

Σε μια άλλη εξέλιξη, η κυβέρνηση και η επιτροπή επιδημίας της βουλής αποφάσισαν να μειώσουν την χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού κορονοϊού.

“Υπάρχει πολιτική υποστήριξη για μείωση της χρονικής διάρκειας του πιστοποιητικού του κορωνοϊού”. Αυτό λέει ο υπουργός Υγείας Magnus Heunicke μετά από σύντομη συνάντηση με την επιτροπή επιδημίας.

Αυτό σημαίνει ότι από την Κυριακή το διαβατήριο κορωνοϊού θα ισχύει μόνο για πέντε μήνες αφού λάβετε και την δεύτερη δόση. “Στην συνέχεια θα πρέπει κανείς να κάνει τέστ ή να πάρει και την τρίτη θέση δόση”, λέει ο υπουργός.

Αυτή η απόφαση αλλάζει την αρχική απόφαση που είχε προγραμματιστεί από τα μέσα Ιανουαρίου ότι το πιστοποιητικό του κορωνοϊού θα ίσχυε για επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση.

photo https://pixabay.com/el/   

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This