EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Δανία

Δανία: Ο δήμος της Κοπεγχάγης θέλει την παύση του γάλακτος στα σχολεία – Για κλιματικούς και οικονομικούς λόγους

19 May, 2022

Δανία: Σύντομα, τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και κατώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κοπεγχάγης πιθανότατα θα αποχαιρετήσουν τα μικρά τετράγωνα χαρτοκιβώτια με βιδωτά καπάκια, τα οποία κατά τα άλλα αποτελούν τακτικό μέρος της καθημερινής ζωής τα τελευταία 100 χρόνια. 
 
Σε συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης, η επιτροπή παιδιών και νέων στην πόλη της Κοπεγχάγης αποφάσισε ότι το σχολικό γάλα πρέπει να εξοικονομηθεί. Αυτό δήλωσε ο Emil Sloth Andersen, εκπρόσωπος για παιδιά και νέους της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στο TV 2 Lorry. 
 
Η απόφαση έχει ληφθεί σε σχέση με μια σειρά από μέτρα λιτότητας, τα οποία η επιτροπή επρόκειτο να αποφασίσει το βράδυ της Τετάρτης. 

 
– Η διοίκηση παρουσίασε μια σειρά από επιλογές και το σχολικό γάλα δεν ήταν τόσο ενθουσιώδες, επειδή δεν συνιστάται από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και επειδή υπάρχει κλιματική εκπομπή μεθανίου σε σχέση με το σχολικό γάλα, λέει ο Emil Sloth Andersen στο TV 2 Lorry και συνεχίζει: 

 
– Θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να σώσουμε και να μην επιβαρύνουμε το κλίμα, και στα παιδιά συνιστάται ένα ποτήρι νερό αντί για γάλα, τότε σκεφτήκαμε ότι μπορούσαμε να το αφαιρέσουμε με ήσυχη τη συνείδηση μας. 
 
Εδώ όμως χρειάζεται μια διευκρίνιση. Δεν είναι το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας, αλλά η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων που προετοιμάζει τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων πρέπει να προτείνει νερό αντί για γάλα. 
 
– Έχουμε μια διατροφική συμβουλή για κατευνασμό της δίψας με νερό αλλά είναι αντί για γλυκά ποτά όπως σόδα και χυμός. Επιπλέον, έχουμε μια συμβουλή ότι πρέπει τα παιδιά να πίνουν 250 ml γάλα και να τρώνε από 15 έως 20 γραμμάρια τυρί την ημέρα, ανάλογα με την ηλικία σας. Επομένως, το νερό δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα, λέει η υπεύθυνη του κλάδου στη Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων, Charlotte Kølln στο TV 2 Lorry. 

 
Ωστόσο η πρόταση προϋπολογισμού αναφέρει ότι από το 2023, ο δήμος της Κοπεγχάγης θα μπορεί να εξοικονομεί 1,5 εκατομμύριο DKK ετησίως, παρόλο που το γάλα έχει πληρωθεί από τους γονείς. 

 
Επιπλέον η πρόταση για την κατάργηση του σχολικού γάλακτος προκύπτει και από τη γενική επιθυμία να γίνουν οι δραστηριότητες των σχολείων πιο φιλικές προς το κλίμα λόγω λιγότερων βαρέων οχημάτων στην πόλη και λιγότερων απορριμμάτων. 

 
Ως εκ τούτου, η Kristine Clement, υπεύθυνη εκστρατείας για τη γεωργία και τη δασοκομία της Greenpeace, όπου είναι ικανοποιημένη που το σχολικό γάλα πιθανότατα θα πέσει θύμα του αποταμιευτικού μαχαιριού της πόλης της Κοπεγχάγης. 
 
– Νομίζω απλώς ότι είναι υπέροχα νέα που υπάρχει ένας δήμος που βγαίνει και ενεργεί για αυτό, γιατί είναι τρελό να συνεχίζετε να πίνετε σχολικό γάλα στα σχολεία όταν έχουμε διατροφικές συμβουλές που λένε ότι πρέπει να πίνουμε λιγότερο γάλα, λέει. TV 2 Lorry. 
 
– Είναι μια καλή απόφαση για το κλίμα, γιατί όλοι πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, επομένως είναι μια νίκη για το κλίμα και δεν βλάπτει τα παιδιά μας. Εξάλλου, το σχολικό γάλα είναι ένας τρόπος να αυξηθεί η κατανάλωση γάλακτος στα παιδιά από μικρή ηλικία. Εάν τα παιδιά μας πίνουν νερό, οι κλιματικές εκπομπές είναι μηδενικές. 

 
Δεν έχει αποφασιστεί τελικά αν η πρόταση θα γίνει πραγματικότητα. Πρώτον, πρέπει να εξεταστεί σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία πρέπει τελικά να εγκρίνει την απόφαση. Συμβαίνει σε μια συνάντηση στις 14 Ιουνίου. Ωστόσο, αναμένεται να εγκριθεί. 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This