ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

September 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ουκρανία

Ουκρανία: Δαπάνη ύψους 450 εκατ. για όπλα υπέρ της Ουκρανίας, αποφασίζει η Ε.Ε.

27 Feb, 2022

Η ΕΕ αποφασίζει δαπάνη 450 εκατ. ευρώ για όπλα, για την Ουκρανία, και επί πλέον δαπάνη 50 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια

 

Έτσι ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε κοινή δήλωση με τον ύπατο εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ, θυμίζοντας ότι ενισχύονται και οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Αναμένεται ακόμη να αποσταλλεί στην Ουκρανία βοήθεια και από την Σουηδία, δηλαδή αντιαρματικά όπλα, κράνη και εξοπλισμός, όπως ανακοινώθηκε από την πρωθυπουργό Μακνταλένα Άντερσον, κάτι που δεν έχει συμβεί μετά το 1939 όπου η Σουηδία είχε βοηθήσει την Φινλανδία κατά την διάρκεια επίθεσής της από την ΕΣΣΔ.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ που έχουν αποστείλει βοήθεια ή προγραμματίζουν να στείλουν βοήθεια προς την Ουκρανία, είναι οι εξής: Βέλγιο, Καναδάς, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ.

Οι χώρες που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια ή θα ανοίξουν τα σύνορα στους Ουκρανούς πρόσφυγες είναι οι εξής: Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, Δανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ. 

Η Ιταλία παρέχει οικονομική βοήθεια, ενώ η Τουρκία προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

 

Πηγή: in.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This