EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
δημιουργική γραφή

Η δημιουργική γραφή είναι καθημερινή ανάγκη

24 Mar, 2022

Η δημιουργική γραφή –μάλλον η γραφή που πάντα είναι δημιουργική- είναι καθημερινή ανάγκη. Είναι αντίδραση, είναι δράση, είναι συμπεριφορά. Δεν γράφουμε για να εκδώσουμε, δεν γράφουμε για να γράφουμε, γράφουμε για να υπάρχουμε, για να ισορροπούμε, να εκφραζόμαστε, να επικοινωνούμε πρώτα με τον έσω μας εαυτό και στη συνέχεια με τους άλλους.

Αυτήν την ανάγκη υπηρετώ χρόνια τώρα και την τελευταία δεκαετία επιχειρώ να μεταδώσω και σε άλλους, παιδιά και ενήλικες συμπορευόμενοι σε μια προσπάθεια «έκθεσης» στην ομάδα, κοντράροντας τον σιωπηρό εφησυχασμό την εκφραστική ανεπάρκεια, την εσωτερική ανυπαρξία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι έκφρασης, επικοινωνίας, αντίδρασης, συμπεριφοράς, καιρός να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να θέσουμε σε λειτουργία έναν μηχανισμό που καταλήγει στην αποτύπωση στο χαρτί ή στην οθόνη ενός υπολογιστή μύχιων σκέψεων, εσώτερων συναισθημάτων μας καταγράφοντας τις ανάγκες και τη γενικότερη κοσμοθεωρία μας. Και στο ερώτημα πότε γράφουμε, γιατί γράφουμε, τι μας κάνει να αρχίσουμε τη γραφή, θα απαντούσα ΠΑΝΤΟΤΕ… Η γραφή δεν είναι μια ευκαιριακή εμπειρία, μια περιστασιακή ηδονή, πρέπει να γίνει καθημερινότητά μας, να είναι η άσκησή μας, η εκτόνωσή μας, η εκγύμναση του νου, που θα απελευθερώσει δυνάμεις, οι οποίες συχνά χάσκουν αθέατες μέσα μας. Αν δεν το επιχειρήσουμε, αν δεν το τολμήσουμε, αν δεν γίνει η αρχή, ίσως ποτέ να μην συνειδητοποιήσουμε το φυσικό μας τάλαντο μένοντας με την αυταπάτη ότι κάπου μέσα μας έχει στερέψει μια φυσική πηγή έκλυσης ζωής.

΄Όπως ο πιανίστας ασκείται καθημερινά για να δυναμώνουν τα δάχτυλα, έτσι κι ο γραφέας-όχι ο συγγραφέας- έχει ανάγκη να ασκείται σε μια διαδικασία αποτύπωσης σε μια άδεια κόλλα ή μια λευκή οθόνη. Κάθε μέρα, κάθε χρόνο, είναι μια ευκαιρία γραφής. Κάθε μέρα δίνει το έναυσμα να πάρουμε θέση σε ένα θέμα, να συνομιλήσουμε με έναν συγγραφέα, να παράγουμε αφού  απολαύσουμε την παραγωγή «ομοτέχνων» που τόλμησαν να εκθέσουν τα γραφόμενά τους προς την κοινωνία.

Το ημερολόγιο γραφής είναι μια ευκαιρία να ανταμώσουμε τον εαυτό μας, να συνομιλήσουμε μαζί του, να «συγγράψουμε» με γραφείς και συγγραφείς ΄Ελληνες και ξένους άλλων εποχών, διαφορετικού είδους γραφής και έκφρασης, μερικές φορές παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε μια απελευθερωτική τέχνη… Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα αλλά η διαδικασία, η εμπειρία, η χαρά και η ικανοποίηση

(με την ευκαιρία αυτές τις μέρες του «Ημερολογίου γραφής» από τις εκδόσεις Γράφημα)

 

Διονύσης Λεϊμονής

dioleimonis@gmail.com

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This