EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Διάγγελμα Ραϊσί

Διάγγελμα Ραϊσί “για σοβαρά θέματα” ενώ μαίνονται οι αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν

28 Sep, 2022

Σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να απευθυνθεί ο συντηρητικός πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τις δράσεις για τον θάνατο της Αμινί απαράδεκτες «πράξεις πρόκλησης χάους».

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους μεγαλώνει συνεχώς, από την βίαιη καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας, που προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων, έριξαν πλαστικές και αληθινές σφάιρες και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν τον λαό που ξεσηκώθηκε μετά την βίαιη σύλληψη, βασανισμό και θάνατο της 22χρονης  Αμινί.

Ο αριθμός των νεκρών από τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών λέγεται ότι είναι 41, ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όμως αναφέρουν πολύ μεγαλύτερους αριθμούς.

Δεκάδες καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, διασημότητες από κάθε χώρο, τόσο του Ιράν, όσο και από όλο τον κόσμο στηρίζουν την λαϊκή ατνίδραση, ενώ ζητείται να ξεκινήσει πανεθνική απεργία. Το σύνθημα του λαού του Ιράν πλέον είναι συγκεκριμένο: Θάνατος στον δικτάτορα.

Γυναίκες καταγγέλουν: «Τα πράγματα είναι χειρότερα από όσα έχουν καταγραφεί. Άκουσα τον επικεφαλής μιας ομάδας αστυνομικών να τους ζητά να μην δείξουν κανένα έλεος. Οι γυναίκες αξιωματικοί είναι το ίδιο φρικτές. Μια εξ αυτών με χαστούκισε, με χαρακτήρισε “κατάσκοπο του Ισραήλ” και “πόρνη”», ενώ ακούστηκε η φράση «μην τους λυπάστε τους διαδηλωτές, πυροβολήστε τους». Οι γυναίκες δέχονται την απειλή βιασμού εάν δεν σταματήσουν τις διαδηλώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο  πρόεδρος Ραϊσί απευθύνεται σήμερα μέσω του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου στον λαό, “για σημαντικότερα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα”, όπως ανέφερε το κανάλι. Δεν έγιναν διευκρινίσεις εντός της ημέρας. 

Την ίδια στιγμή, οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι εκτόξευσαν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους ανταρτών στο Ιρακινό Κουρδιστάν, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους, όπως δήλωσε αξιωματούχος. Οι αρχές του Ιράν κατηγορούν τους Κουρδοϊρανούς αντιφρονούντες ότι υποκινούν ταραχές.

Αυτό κάνει το σκηνικό του Ιράν ακόμη πιο σκοτεινό, καθώς δεν φαίνεται να δίνεται το κλειδί για την ειρήνευση, εύκολα.

 

 

photo https://nytimes.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This