ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

November 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
διαβατήρια COVID

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

20 Jan, 2022

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον πρότεινε επίσης ότι οι κανόνες αυτοαπομόνωσης μπορεί επίσης να καταργηθούν στα τέλη Μαρτίου καθώς η πανδημία του ιού γίνεται ενδημική.

Με άμεση ισχύ, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ζητά πλέον από τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Η εντολή διαβατηρίων COVID για νυχτερινά κέντρα και μεγάλες εκδηλώσεις δεν θα ανανεωθεί όταν λήξει στις 26 Ιανουαρίου.

Επίσης, από τις 27 Ιανουαρίου, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική οπουδήποτε στην Αγγλία.

Η απαίτηση για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του μαθήματος και στους κοινόχρηστους χώρους θα αρθεί στις 20 Ιανουαρίου. Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ενημερώσει σύντομα τις εθνικές του οδηγίες.

Ο υπουργός Υγείας Sajid Jajid θα ανακοινώσει επίσης σχέδια για χαλάρωση των περιορισμών στις επισκέψεις στα σπίτια φροντίδας ηλικιωμένων τις επόμενες ημέρες.

Έντονες επευφημίες από νομοθέτες ακούγονταν στη Βουλή των Κοινοτήτων μετά τις ανακοινώσεις του Τζόνσον για τις μάσκες.

Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 και οι μη εμβολιασμένες επαφές τους εξακολουθούν να απαιτείται να αυτοαπομονώνονται, αλλά ο Τζόνσον είπε ότι «αναμένει την μη ανανέωση» του κανόνα όταν λήξουν οι σχετικοί περιορισμοί στις 24 Μαρτίου.

 

«Καθώς ο COVID γίνεται ενδημικός, θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τις νομικές απαιτήσεις με συμβουλές και καθοδήγηση, παροτρύνοντας τα άτομα με τον ιό να είναι προσεκτικά και διακριτικά με τους άλλους», είπε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς να αφαιρεθούν οι κανόνες ελέγχων για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τις ρυθμίσεις για τα τεστ στα ταξίδια και ότι μπορεί να βγεί μια ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, αρνήθηκε να επανεξετάσει την εντολή εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης πρώτης γραμμής, επιμένοντας «τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα ότι οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να εμβολιαστούν».

Ο Τζόνσον είπε στους βουλευτές ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να καταργήσει τα λεγόμενα «Σχέδιο Β» το πρωί της Τετάρτης, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύμα Omicron έχει κορυφωθεί σε εθνικό επίπεδο και απέδωσε τη σταθεροποίηση των αριθμών εισαγωγών στα νοσοκομεία στην «έκτακτη εκστρατεία ενίσχυσης» και στη συμμόρφωση του κοινού με τα περιοριστικά μέτρα.

Η άρση των μέτρων του «Σχεδίου Β» κατά του ιού COVID ήρθε καθώς ο πρωθυπουργός μάχεται τις αυξανόμενες πιέσεις που του ζητούν να παραιτηθεί λόγω υποτιθέμενων παραβιάσεων του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Έγινε επίσης αφότου το Ντάουνινγκ Στριτ 10 έλαβε μια αναφορά τη Δευτέρα που υπογράφηκε από περισσότερα από 200.000 άτομα, ζητώντας τον τερματισμό των διαβατηρίων εμβολίων και των παρόμοιων πιστοποιητικών για τον COVID.

Μια ξεχωριστή αναφορά που ζητούσε την ανατροπή των εντολών εμβολίων για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, η οποία παραδόθηκε επίσης στον Ντάουνινγκ Στριτ 10 τη Δευτέρα, έλαβε περίπου 160.000 υπογραφές.

Οι κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας έχουν επίσης ανακοινώσει την άρση των περιορισμών της Omicron, αλλά η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τα διαβατήρια COVID θα παραμείνουν σε ισχύ.

Photo: EU2017EE Estonian Presidency, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This