ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

διαβατήριο κορωνοϊού

Νέο νομοσχέδιο Tesfaye “Οι εργοδότες θα μπορούν να απαιτήσουν έγκυρο διαβατήριο κορωνοϊού απο τους εργαζόμενους”

12 Nov, 2021

Ο Υπουργός Απασχόλησης θέλει να εισαγάγει τη δυνατότητα απαίτησης διαβατήριο κοροναϊού στον χώρο εργασίας.Οι εργοδότες θα πρέπει και πάλι να μπορούν να απαιτούν έγκυρο διαβατήριο κορωνοϊού από τους υπαλλήλους τους.

Αυτό ακούγεται τώρα από τον υπουργό Απασχόλησης Mattias Tesfaye (S), ο οποίος ελπίζει να έχει έτοιμη την νέα νομοθεσία σύντομα.

θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μπορούν και πάλι να απαιτούν διαβατήριο κοροναϊού από τους υπαλλήλους τους;

– Η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την κοινωνία εύλογα ασφαλή κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τρόπο που να μην αρρωσταίνουν πάρα πολλοί και να μην ξεπερνά τη δανική οικονομία. Επομένως, νομίζω, ναι, αξίζει να συζητήσουμε αν θα πρέπει να έχουμε ξανά αυτή την ευκαιρία στο δανικό δίκαιο, λέει ο Mattias Tesfaye.

Υπενθυμίζεται πρόσφατα ότι η αλυσίδα τροφίμων Rema 1000 είχε εισάγει διαβατήριο κοροναϊού για περισσότερους από 1000 υπαλλήλους της.

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι θα ήθελε να συζητήσει την αλλαγή του νόμου με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους για να εξασφαλίσει ευρεία στήριξη, αλλά ελπίζει ότι θα προχωρήσει γρήγορα και ότι θα μπορεί να πει νέα για το νομοσχέδιο εντός αυτής της εβδομάδας.

– Αν είναι να γίνει αλλαγή του νόμου, πρέπει να πάει αρκετά γρήγορα για να μπορέσει να λειτουργήσει τον χειμώνα, λέει ο υπουργός Απασχόλησης.

O Tesfaye είναι πεποισμένος ότι η Christiansborg θα έχει ευρεία υποστήριξη στην πρωτοβουλία του.

Αυτό γιατί το Φιλελεύθερο Κόμμα, οι Συντηρητικοί και το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας έχουν μιλήσει στο παρελθόν θετικά για την πρόταση.Eπιπλέον και οι εταίροι της αγοράς εργασίας είναι επίσης θετικοί.

Η Dansk Industri, η Dansk Erhverv και η SMVdanmark, για παράδειγμα, υποστηρίζουν την πρόταση.

– Οι εταιρείες χρειάζονται αυτό το εργαλείο για να αποτρέψουν την εξάπλωση της λοίμωξης μεταξύ των εργαζομένων και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε εταιρείες όπου μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, λέει ο Emil Fannikke Kiær, πολιτικός διευθυντής της DI, στο Ritzau.

Το συνδικαλιστικό κίνημα υποστηρίζει επίσης την πρόταση:

– Φυσικά, πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε στο να είναι ασφαλές να πηγαίνουμε στη δουλειά, ώστε να μην πέσουμε ξανά σε ένα κλείσιμο της κοινωνίας, λέει η Lizette Risgaard στο Finans.dk.

Παράλληλα στα τέλη του 2020, εισήχθη ένας ειδικός νόμος που έδινε στις εταιρείες ευρύτερη πρόσβαση για να απαιτούν από τους υπαλλήλους να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό και να λαμβάνουν το αποτέλεσμα της εξέτασης.

Στη συνέχεια, ο νόμος ενημερώθηκε, ώστε οι εταιρείες μπορούν επίσης να απαιτούν έγκυρο διαβατήριο κορωνοϊού, αλλά ο ειδικός νόμος ίσχυε μόνο μέχρι την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Oρισμένες εταιρείες όπως η A.P. Η Møller-Mærsk έχει ήδη ανακοινώσει ότι εντός των επόμενων τριών μηνών θα θεσπίσει απαίτηση διαβατήριο εμβολίου για τους υπαλλήλους γραφείου της σε πολλές χώρες.

Coronapas από την Παρασκευή

Εξάλλου η πλειοψηφία στην δανική βουλή αποφάσισε την Τρίτη να ταξινομήσει τον covid-19 ως κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι το διαβατήριο κορωνοϊού από την Παρασκευή στις 6 η ώρα θα τεθεί ξανά σε ισχύ σε μια σειρά από δραστηριότητες στην κοινότητα.

Μεταξύ άλλων, πρέπει να έχετε έγκυρο διαβατήριο κορώνας σε εστιατόρια εσωτερικού χώρου, λεωφορεία πάρτι και νυχτερινά κέντρα.

Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων

Εσωτερικοί χώροι τραπεζαρίας (εξαιρούνται οι χώροι αποθήκευσης και θέρμανσης)

Νυχτερινά κέντρα και ντίσκο.

Επισκέπτες σε καταλύματα, κέντρα φροντίδας και νοσοκομεία (εκτός από στενούς συγγενείς)

Επισκέπτες σε φυλακές και κέντρα κράτησης.

Για περισσότερα από 200 άτομα σε εσωτερικούς χώρους ή 2000 σε εξωτερικούς χώρου

– Συναυλίες και παραστάσεις

– Ο κινηματογράφος ή παρόμοια γεγονότα

– Μουσεία,γκαλερί τέχνης και παρόμοια

-Λατρευτικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις (π.χ. βαπτίσεις, γάμοι και κηδείες)

– Δημόσια ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένων των απογευματινών σχολείων κ.λπ.

– Ζωολογικοί κήποι και ενυδρεία

– Χώροι κολύμβησης και παιχνιδιού, πισίνες

– Λούνα πάρκα, στοές και καζίνο

– Συνέδρια, διαλέξεις, εκθέσει

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...