EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Διδασκαλία των νέων ελληνικών

Διδασκαλία των νέων ελληνικών στην Βικτώρια

13 Oct, 2022

Μέλη της Ομάδας Εργασίας Pharos Working Party πραγματοποίησαν συνάντηση με Συμβούλους της πολιτειακής Υπουργού Παιδείας Natalie Hutchins, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους υπό τον τίτλο Pharos Modern Greek Strategic Plan, το οποίο αφορά την διδασκαλία των νέων ελληνικών με περισσότερα εργαλεία.

Όπως δήλωσαν μετά την συνάντηση οι σύμβουλοι της Υπουργού, η κυβέρνηση της Βικτώρια είναι σύμφωνοι με την εκμάθηση περισσότερων γλωσσών πέραν της αγγλικής, και μελέτησαν με ενδιαφέρον την πρόταση του Φάρου.
Μάλιστα, δεσμεύτηκαν για περαιτέρω στήριξη του Προγράμματος Ελληνικών στο Coburg West Primary School και στο Lalor North Primary School, κάτι που κάνει την συνάντηση αυτή ιδιαίτερα επιτυχή.

Παρόντες στην συνάντηση αυτή, εκτός τους συμβούλους, ήταν: Anita Ladas, πρόεδρος MGTAV, Joseph Lo Bianco, Επίτιμος Καθηγητής, Δρ Stephie Nikoloudis Συντονίστρια Ελληνικών Σπουδών στο La Trobe University, Theo Markos, Kate Hill (γονέας, Coburg West Primary School parent) και Sonia Zymantas (γονέας, Lalor North Primary School).
«Εννέα διαφορετικοί φορείς και σωματεία της Βικτώριας συνεργάστηκαν για να υλοποιήσουν τις προτάσεις του Στρατηγικού Σχεδίου. Για να μην αναφερθούμε και στον μεγάλο αριθμό ανθρώπων, από κάθε μετερίζι της ζωής, που έχουν επίσης εθελοντικά διαθέσει το χρόνο τους σε αυτόν τον σκοπό. Καθώς και άλλους φορείς που εμπλέκονται από άλλες Πολιτείες της χώρας», δήλωσε η κα Ladas. Επίσης, παρουσίασε την Ομάδα Φάρος και τις επιτροπές της, οι οποίες έχουν αναλάβει συγκεκριμένα θέματα. Για παράδειγμα, η Επιτροπή «Φάσης 1» (Building Capacity), επικεντρώνεται στη διατήρηση και επέκταση των Προγραμμάτων Διδασκαλίας Νέων Ελληνικών που υπάρχουν ήδη σε σχολεία και πανεπιστήμια. Αυτά τα προγράμματα επίσης έχουν ανάγκη στήριξης από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας.

«Η δημιουργία του Στρατηγικού Σχεδίου, καθώς και η ενιαία κινητοποίηση της κοινότητας για τη διάσωση του Προγράμματος Ελληνικών στο La Trobe University, κατέδειξε την ισχυρή ανάγκη που υπάρχει στην ευρύτερη κοινωνία για τη διατήρηση όλων των υπαρχόντων προγραμμάτων Ελληνικών, καθώς και την καθιέρωση νέων», ανέφερε η κα Ladas. «Εκφράσαμε αυτήν την ανάγκη στους συμβούλους της Υπουργού, ζητώντας την υποστήριξη της κυβέρνησης καθώς προχωράμε εμπρός. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση της Βικτώριας θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινότητάς μας».
Ένα θέμα που συζητήθηκε επίσης ήταν οι οι στόχοι της δημιουργίας προγραμμάτων που βασίζονται στη μέθοδο CLIL (Content and Language Integrated Learning) και η καθιέρωση υποτροφιών σε πανεπιστημιακό επίπεδο, αλλά και η εξασφάλιση οικονομικής στήριξης από την Πολιτεία, προς την Ομάδα Φάρος.

Η Δρ Stephie Nikoloudis δήλωσε, «είναι η πρώτη φορά που έχουμε ένα λεπτομερές Στρατηγικό Σχέδιο για τα Ελληνικά, βασισμένο σε έρευνα που έγινε από έναν ακαδημαϊκό, ο οποίος είναι ειδικός στον τομέα της αναζωογόνηση μίας Γλώσσας. Πιστεύουμε ακράδαντα στα οφέλη μίας πολυπολιτισμικής και πολύγλωσσης Αυστραλίας. Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει, αλλά χρειαζόμαστε κάποια κυβερνητική βοήθεια ώστε να υποστηριχθεί η εργασία μας επί αυτού».
Η Ομάδα Φάρος έλαβε το όνομά της από την έρευνα του επίτιμου καθηγητή Joseph Lo Bianco ΑΜ, που εκπόνησε για λογαριασμό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών στην Βικτώρια και η οποία είχε τον τίτλο «Pharos, The Vitality and Presence of Modern Greek in Contemporary Australia» (Φάρος, Η Ζωτικότητα και η Παρουσία της Νεοελληνικής στη Σύγχρονη Αυστραλία) από το Australian Council for Educational Research.

Σήμερα, στην Ομάδα Φάρος συμμετέχουν εννέα φορείς και σωματεία: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας (MGTAV), Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου La Trobe, Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote (αντιπροσωπεύοντας την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας), Κοινοτικές Γλώσσες Βικτώριας (CLV), Ένωση Ελληνικών Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού στη Βικτώρια (GLACS), Εθνική Ένωση Ελληνοαυστραλών Φοιτητών Βικτώριας (NUGAS), Ελληνο-Aυστραλιανός Σύλλογος (GAS), ΠΡΟΝΟΙΑ. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα αυτή δέχεται την υποστήριξη και από ιδιώτες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Φωτογραφία αρχείου: AAP via AP/Steve Nesius
πηγη https://neoskosmos.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This