ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek

«Διεθνής Αποικία Τέχνης» στη Vevcani της Βόρειας Μακεδονίας

30 Jun, 2022
Με συμμετοχή εικαστικών από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιήθηκε και φέτος η καλλιτεχνική διοργάνωση «Διεθνής Αποικία Τέχνης», στον πανέμορφο χώρο του εστιατορίου «Via Ignatia» της Βέφτσιανη (Vevcani), που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Οχρίδας. Η τελετή έναρξης έγινε το βράδυ της 25ης Ιουνίου, με επίσημη δεξίωση επισκεπτών, σε εορταστική ατμόσφαιρα, στην οποία συνέβαλε η παρουσία της τραγουδίστριας Λέπα Μπρένα και του μουσικού συγκροτήματός της, που ενθουσίασαν το πολυπληθές ακροατήριο.
Στιγμιότυπο από τη συναυλία

Στιγμιότυπο από τη συναυλία

Η «Διεθνής Αποικία Τέχνης» έχει ως χρονική αφετηρία της την επίσκεψη του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Κίρο Γκλιγκόροφ (το 2010), κατά την οποία οι συμπαριστάμενοι εικαστικοί καλλιτέχνες δημιούργησαν, επί τόπου, κάποια έργα, με θέματα από την περιοχή. Το γεγονός αυτό έδωσε την ιδέα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος Γκιόργκι Ουγκρίνοβσκι, να καθιερώσει ως ετήσιο θεσμό τη συνάντηση ζωγράφων, με σκοπό τη συνεργασία παγκοσμίου φήμης δημιουργών, οι οποίοι, με τα έργα τους και με την κοινωνική τους προσέγγιση, θα προωθούν τη διεθνή συνεργασία.
Ο Γκιόργκι Ουγκρίνοβσκι με τη σύζυγό του, Έλκα

Ο Γκιόργκι Ουγκρίνοβσκι με τη σύζυγό του, Έλκα

Από τότε, κάθε χρόνο, από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου (δεκαπενθήμερο), συγκεντρώνονται καλλιτέχνες από διάφορα κράτη, οι οποίοι, φιλοξενούνται από τη «Via Ignatia», εφοδιάζονται με τα απαραίτητα υλικά (καμβάδες, χρώματα κ.λπ.) και, στην τεράστια αυλή του εστιατορίου, δίνουν μορφή στις εμπνεύσεις τους. Στο τέλος κάθε «Αποικίας», οι διοργανωτές δημοσιεύουν έναν πολύγλωσσο κατάλογο υψηλής ποιότητας, με φωτογραφίες των έργων, με βιογραφικά των καλλιτεχνών και με σχετικές κριτικές, αντίγραφα του οποίου στέλνονται σε εξέχοντα ιδρύματα και σε προσωπικότητες της Τέχνης, τόσο της Χώρας όσο και του Εξωτερικού.

Ζωγράφοι σε στιγμές δημιουργίας

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει ζωγράφοι από τη Βόρεια Μακεδονία, την Ελλάδα, τη Σλοβενία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Σερβία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, το Μεξικό, την Τουρκία, τη Σουηδία, την Αίγυπτο το Μαυροβούνιο, και τα έργα τους έχουν εκτεθεί σε παγκόσμια κέντρα Τέχνης (Παρίσι, Μόσχα, Νέα Υόρκη, Ποντγκόριτσα, Σόφια, Σκόπια). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης περιλαμβάνεται και το Παιδικό Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο («Vevchanski Insights»), με εργαστήρια 17 – 20 ωρών ημερησίως, στο οποίο συμμετέχουν, με διαγωνισμό, μαθητές δημοτικών σχολείων.
Καλλιτεχνικό εργαστήριο μαθητών

Καλλιτεχνικό εργαστήριο μαθητών

Τα τελευταία χρόνια, την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ευφημία Ουκρίνοβσκα (κόρη του Γκιόργκι), η οποία παραχώρησε την παρακάτω αποκλειστική συνέντευξη για την «Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This