ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
διερευνητικών επαφών

Ελλάδα και Τουρκία 2021:Ολοκλήρωση διερευνητικών επαφών

7 Oct, 2021

Στην Άγκυρα ολοκληρώθηκε ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον απόηχο της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, όπως και εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε Τούρκους αξιωματούχους να ανεβάσουν τους τόνους με προκλητικές δηλώσεις. Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα πως προσπάθησε με επιμονή να παραβιάσει περιοχές λίγα μίλια μακριά από την Κρήτη και Νοτιοδυτικά της Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι η Αθήνα παρά τις προειδοποιήσεις επιμένει στις παρενοχλήσεις και στις παραβιάσεις.

Μετά τη συνάντηση του τη Δευτέρα με τον Κύπριο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σημείωσε πως είναι απαράδεκτο η Τουρκία, με διαρκείς προκλήσεις και εμπρηστικές δηλώσεις, να προσπαθεί να υπονομεύσει το κλίμα αυτών των επαφών πριν καν να λάβουν χώρα. «Η Τουρκία διαμαρτύρεται για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει παρατάξει απέναντι από τα νησιά αυτά τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου. Και παράλληλα ζητά από την Ελλάδα να αφήσει τα νησιά ακάλυπτα σε κάθε εξωτερική απειλή».

Επίσης διαμήνυσε: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν εκφοβίζεται από παράνομες ενέργειες. Θα προστατεύσει την κυριαρχία της, θα προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας».

photo tovima.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This