EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Δένδιας

Διπλωματικό επεισόδιο; Ο Δένδιας δεν πήγε στην Τρίπολη της Λιβύης

17 Nov, 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης σε δήλωσή του απάντησε πως «η υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Αλ Μανγκούς περίμενε να υποδεχτεί τον Έλληνα Υπουργό. Το καταδικάζουμε και θα αντιδράσουμε. Το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας εκφράζει την έκπληξή του για την άρνηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος του φτάνοντας στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης χωρίς μάλιστα να δώσει εξηγήσεις».

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους του στην Τρίπολη της Λιβύης, ο Νίκος Δένδιας αποφάσισε να κάνει αναστροφή και να γυρίσει πίσω, καθώς στο αεροδρόμιο βρισκόταν η υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης Νάϊλα Μάνγκους.

Η άφιξη στην Τρίπολη δεν ήταν αρχικώς στο πρόγραμμα του υθπουργού, αλλά προστέθηκε όταν ο Μοχάμεντ αλ Μενφι, πρόεδρος του ΠΣ της χώρας, ζήτησε συνάντηση. Ο κος Δένδιας είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα συναντούσε κανέναν εκπρόσωπο της προσωρινής κυβέρνησης, καθώς και η Ελλάδα δεν θεωρεί ότι νομιμοποιείται να υπογράφει συμφωνίες όπως το μνημόνιο μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

Αυτός ήταν ο λόγος που, όταν ο υπουργός πληροφορήθηκε την παρουσία εκπροσώπου της προσωρινής κυβέρνησης στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, δεν θέλησε να κατέβει από το αεροπλάνο, αντ’ αυτού αναχώρησε άμεσα για Βεγγάζη.

Η μη νομιμοποίηση της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες, έχει τονιστεί και από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες όπως η Αίγυπτος, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως τονίζεται, η αποστολή της είναι μόνον να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Ο υπουργός καταφθάνοντας στην Βεγγάζη θα προχωρήσει με την επίσημη ατζέντα του, η οποία περιλαμβάνει δωρεά εμβολίων από την Ελλάδα στην Λιβύη, και συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

 

photo thestival.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This