EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Δυσαρέσκεια για τα νέα μέτρα

Δυσαρέσκεια για τα νέα μέτρα φορολογίας που ανακοινώθηκαν – αποκλείστηκε η φορολόγηση κερδών κεφαλαίου για α’ κατοικία

2 Mar, 2023

Εστιάζοντας σε θέματα φορολογίας και συντάξεων, ανεβαίνουν οι παλμοί μεταξύ Εργατικών και αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Η αύξηση που σημειώθηκε στα super funds μέχρι και το τέλος του 2022 ήταν 100 εκατ., δηλαδή +3% σε ετήσια βάση, όπως επιβεβαιώνει η στατιστική ABS.

O Peter Dutton, αρχηγός της αντιπολίτευσης, προχώρησε σε νέα φραστική επίθεση προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών Jim Chalmers όταν μίλησε στην Μελβούρνη, αναφέροντας την φορολόγηση των κερδών με 30% αντί 15% από το 2025 για τα super, αλλά και για το ότι δεν αποκλείστηκε απόλυτα η φορολόγηση κερδών κεφαλαίου για την πρώτη κατοικία. Μάλιστα, ο Dutton τόνισε πως ο υπουργός δεν απαντά στις ερωτήσεις, αφήνοντας να υπάρχουν μόνον εικασίες.
Προχωρώντας σε παραδείγματα για να αποσαφηνίσει τα λεγόμενά του, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δήλωσε σχετικά: “Ένας άνθρωπος σήμερα 25 ετών, με ποσό τα 3 εκατ. για αύξηση φορολογίας που δήλωσε η κυβέρνηση, χωρίς την αναπροσαρμογή λόγω πληθωρισμού, θα πρέπει να δει όταν θα βγει στην σύνταξη 1,2 εκατ. δολάρια”.

Τα λεγόμενα του αρχηγού της αντιπολίτευσης αντικρούει το Ινστιτούτο Grattan το οποίο δηλώνει ότι μέχρι το 2052 το νέο σχέδιο φορολόγηης (superannuation) θα έχει φτάσει στο ανώτερο 10% πολιτών βάσει εισοδήματος, επομένως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν θα παρατηρήσουν αξιοσημείωτες αλλαγές.
Μάλιστα, στην έντονη φραστική επίθεση από πλευράς αντιπολίτευσης που μιλούσε για νέα οικονομικά χτυπήματα που θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες, απάντησε ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Anthony Albanese, επιβεβαιώνοντας ότι η πρώτη κατοικία θα είναι απαλλαγμένη και στο μέλλον από τον φόρο κεφαλαιακών κερδών.

Στο πινγκ-πονγκ δηλώσεων, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης με την σειρά του απάντησε: «Δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι και να παρακολουθούμε τους Αυστραλούς να δέχονται επιθέσεις». Συνεχίζοντας ανέφερε πως τουλάχιστον 80.000 πολίτες θα δουν αλλαγές από τον πρώτο κιόλας χρόνο και “σε 10 με 15 χρόνια θα υπάρξουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλών που θα επηρεαστούν”.

Ο διευθυντής οικονομικής πολιτικής του Ινστιτούτου Grattan, Brendan Coates, ανέφερε ότι θα χρειαστούν αρκετές δεκαετίες μέχρι το 10% των πολιτών να πληρώσουν την αύξηση του φόρου, “θα χρειαστούν 10 εκλογικοί κύκλοι σε ομοσπονδιακό επίπεδο”. Θα πρέπει. όπως τόνισε, αυτό το 10% βάσει εισοδήματος να κερδίζουν ετησίως περισσότερα από 142.000 δολλάρια καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας τους, για να φτάσουν το όριο μέχρι το 2052.

 

πηγη https://neoskosmos.com 
photo Squirrel_photos / https://pixabay.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This