EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Δυσλεξία

Δυσλεξία; Μην κοιτάς τι δεν μπορώ. Δείξε μου τι πρέπει.

14 Mar, 2022

Τρία στα πέντε. Τι είναι αυτό, θα ρωτήσετε. Τα παιδιά μου είναι, θα σας απαντήσω. Τρία στα πέντε αξιολογήθηκαν με δυσλεξία.

Κι είναι τόσο παρεξηγημένη αυτή η διάγνωση, που μέχρι να την πάρουν οι γονείς στα χέρια τους, είναι άλλο τόσο παρεξηγημένα τα ίδια τα παιδιά.

Βαριούνται. Δε διαβάζουν. Χαζεύουν την ώρα του μαθήματος. Είναι στον κόσμο τους. Κι άλλα τέτοια ωραία ακούγονται χρόνια τώρα. Μέχρι να ακουστεί ένα καμπανάκι που θα μας ξυπνήσει, γονείς και εκπαιδευτικούς, και θα πάρουμε μπρος για να ξεκινήσουμε να παρέχουμε τη βοήθεια που χρειάζονται τα παιδιά μας.

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Αντιθέτως, είναι χρονοβόρο, κουραστικό τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά, μέχρι να καταλήξουμε να πάρουμε την πολυπόθητη διάγνωση στα χέρια μας, ώστε να μπορούν τα παιδιά να αντιμετωπιστούν ανάλογα στο σχολικό πλαίσιο.

Πρόσφατα είχα τέσσερα απανωτά ραντεβού για το ένα μου παιδί κι έπονται κι άλλα έως ότου ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία.

Στα πιο μεγάλα μου παιδιά, δεν είχα ιδέα. Ήμουν κι εγώ από τους γονείς που πίεζα να διαβάσουν, που πίστευα ότι χάζευαν… πόσο τα είχα παρεξηγήσει. Πόσο προσπαθούσαν χωρίς αποτέλεσμα, αφού δεν είχαν τη σωστή καθοδήγηση, τη σωστή βοήθεια. Κι όμως όταν πια μάθαμε, όταν επιτέλους καταλάβαμε, τότε οι μηχανισμοί πήραν μπρος και τα παιδιά πέταγαν! Και το σχολείο τους τέλειωσαν, και στα αγγλικά τους πήραν το πτυχίο τους… Και εγώ ήμουν περήφανη για εκείνα, και εκείνα για τον εαυτό τους.

Τώρα στον μικρό μου, ήξερα. Προλάβαμε πιστεύω γιατί εκείνος δεν υπέστη πίεση, δεν τον αφήσαμε να νιώσει άσχημα και μειονεκτικά. Γιατί να είστε σίγουροι, τα παιδιά νιώθουν μειονεκτικά όταν τα μαλώνουμε χωρίς να φταίνε. Και μην ξεχνάτε ότι οι επιδόσεις τους, στα μάτια των συμμαθητών τους, είναι μπαλάκι για κοροϊδία που δε σταματάει εύκολα, ούτε προσπερνιέται. Κι εκείνα θα το κουβαλούν μια ζωή αν εμείς δεν τους ανεβάσουμε το ηθικό, αν εμείς δεν τα στηρίξουμε και αν δεν τα κάνουμε να πιστέψουν στον εαυτό τους. Γιατί μπορούν. Να είστε σίγουροι ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα από όσα πιστεύετε. Τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα γιατί τα περισσότερα παιδιά έχουν κλίσεις που δε φαντάζεστε.

Να είστε σίγουροι, πως αν σταματήσετε να τους κουνάτε το δάχτυλο σε κάθε τους αποτυχία και αρχίσετε να τα ενθαρρύνετε σε κάθε τους μικρή επιτυχία, θα έρθει η μέρα που θα τρίβετε τα μάτια σας.

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This