ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

bitcoin

Είναι το bitcoin αξιόπιστο ή είναι «φούσκα»;

6 Aug, 2021

Το bitcoin αποτελεί έναν τύπο ψηφιακού νομίσματος, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να παρακάμπτουν τις τράπεζες στις συναλλαγές τους, ενώ θεωρείται το πιο σημαντικό ανάμεσα στα υπάρχοντα κρυπτονομίσματα.

Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται το bitcoin, ονομάζεται “blockchain”, και δεν είναι τίποτα άλλο από μια βάση δεδομένων με συναλλαγές, οι οποίες πρέπει να επιβεβαιωθούν και να κρυπτογραφηθούν. Το σύστημα προστατεύεται από τους «ανθρακωρύχους», οι οποίοι ασχολούνται με την επαλήθευση των συναλλαγών, μέσω προηγμένων υπολογιστών. Περισσότερα από 18 εκατομμύρια είναι διαθέσιμα σε bitcoin, ενώ υπάρχει ένα μαθηματικό σύστημα που ελέγχει την δημιουργία νέων bitcoin. Υπάρχουν ποίκιλες ανταλλαγές που μπορεί να κάνει κανείς, ανάμεσα σε παραδοσιακά νομίσματα και κρυπτονομίσματα, τα οποία μπορούν να αποθηκεύονται σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που ο κάθε χρήστης θα έχει.

Το bitcoin δεν αποτελεί σταθερό νόμισμα και υπάρχουν ακραίες μεταβολές στην αξία του ανά πάσα στιγμή. Έτσι, πολλοί το κατέχουν ως μια κερδοσκοπική επένδυση, ώστε να εκμεταλλευτούν τις αλλαγές που θα προκύψουν στην αξία του. Ωστόσο, υπάρχουν εφαρμογές, όπως το BitPay, το οποίο μπορεί να μετατρέψει τα χρήματα bitcoin, σε κανονικά χρήματα, μέσα από ένα ψηφιακό πορτοφόλι, για την αγορά αγαθών από το εμπόριο. Οι όλο και περισσότερο αυξανόμενες διαδικτυακές συναλλαγές, έχουν ευνοήσει το bitcoin, ενώ σήμερα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρίες δέχονται τις διαδικτυακές συναλλαγές. Η πρώτη συναλλαγή με bitcoin, πραγματοποιήθηκε το 2010, όταν ένας άνδρας στην Φλόριντα, πλήρωσε τον ντελιβερά 10.000 bitcoins για δύο πίτσες που είχε παραγγείλει. Η αξία αυτών των bitcoins σήμερα είναι ίση με 300 εκατομμύρια δολάρια.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικών (FCA), θεωρεί ότι οι εταιρείες επενδύσεων κρυπτογράφησης, είναι πιθανόν να υπερεκτιμήσουν την αξία του bitcoin, ή να υποτιμήσουν τους κινδύνους από μια επένδυση σε αυτό, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες οικονομικές απώλειες. Λόγω του ότι δεν υπάρχει κάποια κρατική αποζημίωση σε πιθανή αποτυχημένη επένδυση στο bitcoin, και του ότι πολλοί είναι οι απατεώνες, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι θεωρούν το bitcoin έναν τρόπο να κερδίσουν κάποια χρήματα, θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν bitcoin.

Η αξία του bitcoin, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με συγκεκριμένους παράγοντες. Σε αυτούς εντάσσονται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία αναφέρονται στην αξία του bitcoin και την άνοδο που θα έχει, και κάνουν πολλούς ανθρώπους να θέλουν να επενδύσουν σε αυτό. Ακόμα, πολλές εταιρίες χρηματοδότησης, επιλέγουν να επενδύσουν εκεί τα χρήματα τους. Τέλος, συχνές είναι οι συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα σε bitcoin και χρυσό. Πολλοί οικονομολόγοι και επενδυτές θεωρούν ότι το bitcoin, όπως και ο χρυσός μπορεί να διατηρήσει την αξία του σε περιόδους οικονομικής πίεσης και αυξημένου πληθωρισμού, κάτι το οποίο μπορεί να αυξήσει το κύρος και την αξιοπιστία του συγκεκριμένου νομίσματος.

Συνοψίζοντας, η αξία του bitcoin καθορίζεται αποκλειστικά από τις αντιλήψεις και από τις τάσεις της αγοράς. Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι δεν αξίζει να επενδύσει κανείς τα χρήματα του εκεί. Ωστόσο, πολλοί είναι οι αναλυτές οι οποίοι πιστεύουν ότι η αξία του bitcoin, είναι πιθανόν να φτάσει μέχρι και τα 146.000 δολάρια. Για να μπορέσει να αυξηθεί η αξιοπιστία του όμως, και να φτάσει αυτή που έχει ο χρυσός, θα πρέπει να μπορέσει να γίνει λιγότερο ασταθές από ότι είναι τώρα.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.