EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Εικόνων Τέχνη

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση “Εικόνων Τέχνη 2023: Άγιοι της Μικράς Ασίας και σκηνές του βίου τους”

18 Dec, 2023

Με την τέλεση του Αγιασμού εγκαινιάσθηκε, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, η Έκθεση “Εικόνων Τέχνη 2023: Άγιοι της Μικράς Ασίας και σκηνές του βίου τους”, την οποία συνδιοργανώνουν η Εκκλησία της Ελλάδος, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, και ο Δήμος Αθηναίων-ΟΠΑΝΔΑ.

Η Έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για να τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των Πληθυσμών. Περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών από διαφόρους κλάδους των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, ξυλογλυπτική, αργυροχρυσοχοΐα, γλυπτική κ.ά.), αναφερόμενα σε Αγίους της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης. Τα έργα επελέγησαν από τα Μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, κατόπιν διαγωνισμού.

Τον Αγιασμό κατά την τελετή των Εγκαινίων τέλεσε, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας των Εκκλησιαστικών Τεχνών.

Κατόπιν ο Γραμματεύς της Επιτροπής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Αθηναγόρας Σουπουρτζής, ανέγνωσε το Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Ο Μακαριώτατος στο Μήνυμά του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: “Θα συγκινηθούμε ενθυμούμενοι την Ελληνορθόδοξη παράδοση της Μικράς Ασίας του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης … Θα προσκυνήσουμε νοερώς τη μνήμη των πολυαρίθμων αγιασμένων μορφών που διέλαμψαν στην ελληνοκατοικημένη αυτή περιοχή, από τον Άγιο Πολύκαρπο Σμύρνης του Β΄ αιώνος μέχρι τον Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο (Καλαφάτη) Μητροπολίτη Σμύρνης, κατά την τραγωδία του 1922“.

Ακολούθως, απηύθυνε χαιρετισμό ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Θωμάς Συνοδινός, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «μέσω των εκθεμάτων καλούμαστε να ταξιδεύσουμε στην ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό και την παράδοση της Αλησμόνητης Μικράς Ασίας. Της Μικράς Ασίας που φώτισε ο λύχνος των 7 Εκκλησιών της Αποκαλύψεως, που αγίασε η παρουσία των Αποστόλων, που πορφύρωσε το αίμα των Μαρτύρων, που λάμπρυνε το ήθος των Οσίων», ενώ, εν συνεχεία, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β’ για την αμέριστη συμπαράστασή του στη διοργάνωση της εν λόγω Εκθέσεως, τον Δήμο Αθηναίων, τα Μέλη και τον Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, τον Επιμελητή της Εκθέσεως, καθώς και τους συμμετέχοντες  καλλιτέχνες.

Στα Εγκαίνια παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, κληρικοί, δημιουργοί των έργων και μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Η Έκθεση στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων στο Θησείο (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης) και θα διαρκέσει μέχρι 30.1.2024, λειτουργώντας από Τρίτη έως Παρασκευή 11:00 – 19:00 και από Σάββατο έως Κυριακή 10:00 – 15:00, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε ομάδες ενοριών, φορέων, συλλόγων και σχολικά ή πανεπιστημιακά τμήματα, κατόπιν προηγουμένης συνεννοήσεως.

Στην Έκθεση εκτίθενται πάνω απο 200 επιλεγμένα έργα – απο την Ειδική Συνοδική Επιτροπή  της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών – σημαντικών καλλιτεχνών απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το άθρο αναδημοσιεύεται από την πηγή – https://ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR 

thumbnail thumbnail 17

(αριστερά) Η Άννα Καραχάλιου [Μαnager Tουριστικών Επιχειρήσεων] και η Σοφία Μητράκη.- (δεξιά) Ο Άγιος Εθνο’ι’ερομάρτυρας  Χρυσόστομος  Μητροπολήτης Σμύρνης (έργο Σοφίας Μητράκη)

thumbnail 2 4 21 600x338 1

(αριστερά) Ο Γραμματεύς της Επιτροπής Πανοσολογιώτατος Αρχιμ. Κ. Αθηναγόρας Σουπουρζής  με την καλλιτέχνιδα. – (δεξιά) Ο αγιασμός.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This