EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ειδική Αγωγή

Ειδικά για την γυναίκα που αντιμετωπίζει βία, η Ειδική Αγωγή

19 Dec, 2022

Εν όψει των γιορτών, η Ειδική Αγωγή αποφάσισε να σταθεί δίπλα στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία, και για τον σκοπό αυτό δημιουργεί δώρα, ζωγραφιές, κάρτες και μηνύματα με την βοήθεια μαθητών. Δώρα και κάρτες που θα δοθούν στις γυναίκες μέσω των Συμβουλευτικών Κέντρων.

Η ελπίδα είναι το θέμα των γιορτών, η δύναμη που χρειάζονται οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία, και αυτό προσπαθεί να χαρίσει μέσα από τα δώρα η Ειδική Αγωγή. Όταν απευθύνεται στα παιδιά, υπενθυμίζει:  Στο τέλος της κάρτας ή της ζωγραφιάς μην ξεχάσετε να βάλετε το μικρό όνομα σας καθώς και το σχολείο σας. Έτσι η κάρτα με τις ευχές θα έχει “πρόσωπο”.

Οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις προσωπικές ιστορίες των μαθητών τους, που πολλές φορές δεν είναι εύκολες. Αυτοί όμως οι μαθητές θα βρουν με σύνθετους τρόπους μια υποστήριξη στην πορεία τους, συμμετέχοντας στην προετοιμασία των δώρων για τις γυναίκες αυτές, όπως:

  • Θα αναπτύξουν μια λεπτή κινητικότητα δημιουργώντας
  • Θα αναπτύξουν μια σκέψη λογική και μαθηματική μέσω του σχεδίου και του στόχου
  • Θα ασκηθούν στον γραπτό λόγο
  • Θα ασκηθούν στην διάκριση των χρωμάτων
  • Θα αισθανθούν τους νόμους της αλληλεγγύης, προσφέροντας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Οι κάρτες που θα γίνουν δώρα για τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, είναι φτιαγμένες με αγάπη, αφού φτιάχτηκαν από παιδιά που δόθηκαν ολόψυχα στην δημιουργία τους.

pes to me mia karta eidiki agogi via gynaikes

 

Η δράση αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό – διαίτερα σήμερα που η παγκόσμια κατάσταση είναι δύσκολη: μετά τα χρόνια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, που έφεραν στο προσκήνιο πολλά δυστυχή περιστατικά βίας – που λόγω των γεγονότων που φτάνουν στα διεθνή ΜΜΕ, ανεβαίνει ολοένα το νούμερο των εγκληματικών ενεργειών – ειδικά σήμερα, αυτή η δράση βρήκε πρόσφορο έδαφος, σε μια καθημερινότητα που δημιουργεί με γοργό ρυθμό αθώα θύματα φυλετικής διάκρισης.

“Δεν μένουμε σιωπηλοί – Σπάμε τον κύκλο της βίας μέσα από τα μάτια των παιδιών” είναι το σύνθημα της Ειδικής Αγωγής, που προσπαθεί να φτάσει το μήνυμα παντού, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Οι μαθητές των ΣΜΕΑΕ έχουν σκοπό να στείλουν τις ευχές τους σε όλες τις φιλοξενούμενες γυναίκες στα Συμβουλευτικά Κέντρα, αλλά και στους εργαζόμενους σε αυτά, που επιτελούν έργο.

 

pes to me mia karta eidiki agogi via gynaikes 1

“Πες το με μια κάρτα¨ λέγεται η πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού προσωπικού των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής, και βασίζεται στον εθελοντισμό. Ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη πριν από δύο χρόνια, με την δημιουργία χριστουγεννιάτικων καρτών για όσους υπέφεραν από κορωνοϊό, αλλά και στο πρόγραμμα Γονεϊκής Στήριξης και Προστασίας Εξαρτημένων ΟΚΑΝΑ.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή, ή και να συμμετέχουν με κάποιον τρόπο, μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα https://www.facebook.com/specialeducationsupportshealth1/ – ήδη υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν βρει ενδιαφέρον από όσους αισθάνονται το κάλεσμα.

 

 

πηγή https://nevronas.gr/quot-pes-to-me-mia-karta-quot-i-eidiki-agogi-dipla-stin-gynaika-poy-ypokeitai-via/?fbclid=IwAR2tI_OK86Nn2DoQ9ro7fMRqNe6wyjLX8KzhYgwezfAB7u0QK2OzjXHZh00

 

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This