EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

21 Dec, 2023

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν μία γριούλα, στη μέση του δρόμου, ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο και ζητούσε ελεημοσύνη από τους περαστικούς. Εκείνη τη βροχερή μέρα, που στα πεζοδρόμια τα νερά σχημάτιζαν αυλάκια, το πανωφόρι της γριούλας ήταν γεμάτο λάσπη βουτηγμένο στα βροχερά νερά. 

  Όπως ήταν την πήρε ο ύπνος κι εκεί ακριβώς αρχίζει η ιστορία της. Μια νεράιδα με το ραβδάκι της, της έριξε χρυσόσκονη στα ματάκια της και την ταξίδεψε μακριά σε άλλες εποχές, τότε που ήταν νέα και είχε όλη την ζωή μπροστά της.

   Ήταν μια πανέμορφη κοπέλα που οι γονείς της ήταν εύποροι, καθώς προερχόταν από πλούσια οικογένεια, καθώς και ο άντρας αργότερα που παντρεύτηκε ήταν έμπορος από την πόλη.

   Στην πόλη, είχε ένα πανέμορφο σπίτι στολισμένο με λογής λογής φυτά εσωτερικού χώρου, με μεγάλα δωμάτια και παράθυρα που έβλεπαν στον Βόσπορο με τραπεζαρία στρωμένη με γλυκίσματα διαφόρων ειδών. Κάτω είχε στρωμένα πανάκριβα χαλιά και οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι με ακριβούς πίνακες από την Δύση. Φορούσε πανάκριβα ρούχα και χρυσαφικά αγορασμένα από το Gold Bazaar.

   Η έπαυλή της είχε προσωπικό, που αποτελείτο από οικονόμο, μαγείρισσα και υπηρεσίες. Όλα στο σπίτι κινούνται με ηρεμία και γαλήνη.

    Ώσπου κάποια μέρα, κήρυξαν τον πόλεμο και τον διωγμό, τα πήραν όλα, έφυγαν από την πόλη κι έγιναν πρόσφυγες. Χάθηκαν όλα αυτά, που είχε αυτή η ταλαίπωρη πια γριούλα.

   Η νεράϊδα την επανέφερε στην πραγματικότητα με το ραβδάκι της.

Πέρασε μια κοπέλα και είδε τη γριούλα, ειδοποίησε τους φορείς που είναι για τους άστεγους κι έφυγε η γριούλα από το πεζοδρόμιο. Τώρα πια, θα είχε ένα ζεστό κρεβάτι κι ένα ζεστό φαγάκι για το υπόλοιπο της ζωής της. Έφυγε η νεράιδα αφού ξεφώνισε τη λέξη «Ειρήνη κι όχι Πόλεμος».

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

 

                                          

Το παραμύθι έχει συμπεριληφθεί στην Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά το 2022 και έλαβε τιμητική διάκριση και έχει επίσης, συμπεριληφθεί και στην Ανθολογία “Άνθη Λόγου και Ψυχής” των Εκδόσεων ΚΟΥΡΟΣ το 2022.

 

photo geralt / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This