ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 4, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ναγκόρνο καραμπάχ

Εισβολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

28 Mar, 2022

Όπως επιβεβαιώθηκε και από την Μόσχα, στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν εισέβαλαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προσπερνώντας την συνθήκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, ανακοινώθηκε από ρωσικής πλευράς, ότι το Αζερμπαϊτζάν εισέβαλε σε ζώνη υπό την ευθύνη ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μάλιστα, αυτό που συγκεκριμένα περιγράφει το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης είναι σειρά από επιθέσεις από drones, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ένα τέλος στην συνθήκη ειρήνης. Επίσης, προσθέτει ότι τουρκικής κατασκευής drones χτύπησαν μονάδες του Καραμπάχ κοντά στο χωριό Φαρούχ. Το υπουργείο Αμύνης του Ναγκόρνο Καραμπάχ δηλώνει ήδη τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες.

Η Μόσχα ζήτησε από την κυβέρνηση του Μπακού να υποχωρήσει, ενώ από την πλευρά του το Αζερμπαϊτζάν περιγράφει αυτές τις δηλώσεις ως “μονόπλευρες”. 

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών (χωρίς να κατονομάσει τον εισβολέα), δήλωσε τα εξής: “Παρακολουθούμε με ανησυχία τα πρόσφατα επεισόδια και την προέλαση στρατιωτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Καλούμε για τον άμεσο τερματισμό τους, την απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων στις αρχικές τους θέσεις και τον σεβασμό της Συμφωνίας Κατάπαυσης του Πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020”.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This