ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ΕΚΑΝΕ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ.. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

12 Sep, 2021

Κάποτε οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, πλάι στο θέαμα που έδιναν στο λαό.. Το βάρβαρο εκείνο, με τις ανθρωποθυσίες, πρόσφεραν και σιτάρι. Ψωμί δηλαδή. Έτσι βρήκε την ευκαιρία, ο διάσημος Ρωμαίος σατυρικός ποιητής, Γιουβενάλης, να μιλήσει για ”panem et circenses” Άρτον και θεάματα. Σήμερα στις μέρες μας, για θέαμα ίσως και να μπορούμε να μιλήσουμε. Για ανθρωποθυσίες το ίδιο. Για ”Άρτον” μάλλον χλωμό το βλέπω. Με τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, για τη συρρίκνωσή του. Το βλέπουμε με τις συνεχείς ανατιμήσεις των αγαθών που τις.. αποδίδουν στο πετρέλαιο. Όταν οι φόροι σε αυτό, οι Ελληνικοί φόροι, σε περιπτώσεις, αγγίζουν το 95% , τότε μάλλον για παραμύθι φαντάζει κάθε δικαιολογία επ’ αυτού. Ας μείνουμε λοιπόν αναγκαστικά στο ”θέαμα”, μιας κι ο ”άρτος” όλο και πιο ακριβοθώρητος γίνεται. Ήρθε το εισαγόμενο ”Ράλι Ακρόπολης” (Που το περίεργο; Εδώ Ολυμπιακούς κάναμε με ”Coca Colla” και ”Perrie”) Το δρώμενο στήθηκε κάτω από την Ακρόπολη Την ταλαίπωρη Ακρόπολη. Που μόνο το κόκκινο φωτάκι της λείπει πια για να δοξάσει την κατάντια της με τα τσιμέντα που της έριξαν. Και με τη φθήνια που την αντιμετωπίζουν. Στην έναρξη του αγώνα λοιπόν, Που η αλήθεια είναι πως μας είχε λείψει. μίλησε ο πρωθυπουργός. Ο οποίος χαιρέτισε την επιστροφή του αγωνίσματος στις ρίζες του. Δυο λόγια για τη διοργάνωση είπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, (FIA) και γ.γ. του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια (Jean Todt) Και εδώ είναι το θέμα μου. Που μου το έδωσε, στέλνοντας μου τις φωτογραφίες η καλή συνάδελφος και φίλη μου, Ελένη Καραπάνου Λίνγκα..
Αν παίρναμε τη σημαία της χώρας του μαλάκα αυτού και την κάναμε γκλίτσα; πως θα ένιωθε; Έτσι νοιώσαμε και εμείς Για τον φαιδρό αυτό ανθέλληνα. Ανοίξτε σας παρακαλώ τη 2η φωτογραφία Και δείτε πως κρατάει τη σημαία μας ο καραγκιόζης.
Που τον φιλοξένησε και τον τάϊσε η κυβέρνηση, με έξοδα του Ελληνικού λαού. Αν είχανε μια στάλα Ελληνική τσίπα οι κυβερνώντες, θα τον πλησίαζαν να τους πουν πόσο φελλός είναι. Και φυσικά θα τον είχαν κηρύξει non grata. Αν είχαν Ελληνική ευαισθησία. Αν..
Μα όταν αυτή την προσβολή, την κάνει μπροστά στον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος δεν αντιδρά. Μένει απαθής. Ούτε ο Αυγενάκης που ήταν παρών Ούτε όλοι οι άλλοι κυβερνητικοί και κομματικού παράγοντες… Τότε τι να περιμένει κανείς;. Απλά, άλλη μια ευκαιρία να δούμε ποιοι μας κυβερνάνε.. Σε ποιους δώσαμε τα ινία της χώρας. Και ποιους εξακολουθεί προκλητικά να στηρίζει το 30,5 του πληθυσμού. Κοίταξα πριν γράψω πολύ προσεκτικά τη φωτογραφία. Μην ήταν στο χέρι του το σημαιάκι που δίνει την έναρξη του αγώνα. Εκείνο είναι άσπρο με μαύρα τετράγωνα Αν δεν κάνω λάθος. Εδώ φαίνεται εμφανώς η Ελληνική σημαία να κείται χάμω, στα πόδια του. Ντροπή για όλους μας. Πριν 200 χρόνια η σημαία αυτή είχε γίνει κόκκινη, από το αίμα των ηρώων που την ανέβασαν ψηλά. Και τώρα 200 χρόνια μετά κουρέλι ανεμίζοντας καθαρίζει τα παπούτσια του ανόητου αυτού γελοίου.. . Παρουσία τόσων ανθελλήνων. Και του καμαρωτού αρχιπροδότη.. Ελένη μου.. Να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ για τις φωτογραφίες Με μελαγχόλησαν.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.