ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

June 30, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Tarpon Springs

Εκδηλώσεις στο Tarpon Springs 2021

24 Oct, 2021

Το Tarpon Springs είναι γνωστό από την σημαντική παρουσία Ελληνοαμερικανών, η οποία είναι πιο έντονη από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ.

Το 11,8% του συνολικού πληθυσμού αυτό προσδιορίστηκαν ως Έλληνες, ενώ το 8,87% αναφέρετε  ότι μιλάει Ελληνικά στο σπίτι. Ο νυν Δήμαρχος του Tarpon Springs είναι ο κ. Κρις Αλαχούζος, που γεννήθηκε στην Κάλυμνο και μετανάστευσε μαζί με τον πατέρα του στις ΗΠΑ όταν ήταν μόλις 14 ετών και το έργο του και την αγάπη του για αυτό το Καλύμνου  χωριό είναι τεράστιο.

Οι εκδηλώσεις που μέχρι τώρα έχουν γίνει από τον κ. Κρις Αλαχούζο, έχουν στεφθεί με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου. Όλα δείχνουν ότι τον στηρίζει και η πλειοψηφία των κατοίκων του Tarpon Springs.

Το Tarpon Springs, είναι αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες περιοχές που αναπτύχθηκε από Έλληνες στην Αμερική, και πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας γενικότερα. Η πλούσια κληρονομιά των σφουγγαράδων έχει μετατραπεί σε ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο και τα τελευταία χρόνια το Tarpon Springs είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες που σπεύδουν να δουν τα σφουγγάρια, να μάθουν την ιστορία του τόπου μέσα από τις θρυλικές ιστορίες των σφουγγαράδων και να περπατήσουν στους δρόμους των «αμερικανικών Δωδεκανήσων», ενός ελληνικού χωριού της Φλόριντα.

Για την εκδήλωση που θα γίνει στο Tarpon Springs στις 28.10., από την “Επιτροπή Παρέλασης” με  τον  προεδρο κ ΣΙΣΟΗς  Για την  δοξολογία και τη   τελετή που θα ακολουθήσει. Υπάρχει η πρόσκληση προς το προξενείο της Ταμπας

Το Tarpon Springs  πάντα τιμά ολες τις εθνικές εορτές της πατρίδας μας με μεγάλη προσέλευση επωνύμων και πολίτικών προσωπικοτήτων από  διάφορους φορείς

Από το καλοκαίρι του 2021, το Ελληνικό Προξενείο της Τάμπα έχει έναν νέο Πρόξενο, με μεγάλη διπλωματική προϋπηρεσία. Ο κύριος Λουκάς Τσώκος ανέλαβε τις τύχες του Ελληνικού Προξενιού της Τάμπα, που εξυπηρετεί Alabama, Florida, και Mississippi.

Παρακάτω παραθέτουμε την Ακαδημαϊκή μόρφωση του, καθώς και την πλούσια διπλωματική καριέρα του.

Ακαδημαϊκή Μόρφωση

 • 1993 Πτυχίο Νομικής Σχολής Aix en Provence, Γαλλία
 • 1994 Μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) Νομικής Σχολής Παρίσι Ι (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο)

Σταδιοδρομία

 • 2021- Πληρεξούσιος Υπουργός Β’, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα, Φλόριντα, ΗΠΑ
 • 2020-2021 Σύμβουλος Πρεσβείας, Διπλωματικός Σύμβουλος/Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Αθήνα
 • 2018-2020 Σύμβουλος Πρεσβείας, Διεύθυνση ΝΑΤΟ και Ευρωατλαντικής Ασφάλειας, Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα
 • 2014-2018 Σύμβουλος Πρεσβείας, Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία
 • 2010-2014 Σύμβουλος Πρεσβείας, Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρρα, Αυστραλία
 • 2007-2010 Σύμβουλος Πρεσβείας, Διεύθυνση ΟΗΕ και Διεθνών ειδικευμένων Οργανισμών, Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα
 • 2003-2007 Γραμματέας Πρεσβείας, Πρεσβεία της Ελλάδας στην Οττάβα, Καναδάς
 • 2000-2003 Γραμματέας Πρεσβείας, Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ, Μαρόκο
 • 1998-2000 Ακόλουθος Πρεσβείας, Διεύθυνση Εθιμοτυπίας, Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα

Γλώσσες

 • Αγγλικά, Γαλλικά καθώς και στοιχεία ισπανικής γλώσσας

Μέχρι τέλος του 2021 θα παραβρεθεί κοντά στον Ελληνισμό στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (δοξολογία και έπαρση σημαίας/κατάθεση στεφάνων) στο Tarpon Springs
 1. Στο charter school “Αθηναϊκή Ακαδημία” σις 11 Νοεμβρίου επ’ευκαιρία της “Ημέρας των βετεράνων” όπου και θα συναντηθώ τόσο με Έλληνες εκπαιδευτικούς όσο και με μαθητές
 1. Αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί προσεχώς και στο charter school “Ακαδημία Πλάτωνα”.
 2. Κατά το Νοέμβριο θα επισκεφθει και το campus του Florida State University στο Gainsville όπου υφίσταται έδρα ελληνικών σπουδών και εργάζονται αρκετοί Έλληνες πανεπιστημιακοί.

Του ευχόμαστε από το Greek News and Radio FL καλή σταδιοδρομία και διαμονή στην πανέμορφη Πολιτεία της Florida

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This