ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

γονείς

Εκείνοι οι γονείς… οι ήρωες…

2 Nov, 2021

Σήμερα, δε θα σας μιλήσω για τα παιδιά, μα για τους γονείς.

Έναν κρίκο αλληλένδετο, άσπαστο, αχώριστο κι αδιαίρετο.

Μια αλυσίδα που ανά τους αιώνες ανανεώνεται, δοκιμάζεται μα δε σπάει.

Θα σας μιλήσω για εκείνους τους μεγάλους… τους ήρωές τους. Εκείνους που στέκονται δίπλα τους φάροι αναμμένοι. Βράχοι ακλόνητοι.

Είναι εκείνοι, που δεν περίμεναν να τους πει κάποιος ότι το να είσαι γονιός δε σπουδάζεται. Ότι δεν υπάρχει κανένα εγχειρίδιο χρήσεως. Κανένα βιβλίο οδηγιών.

Μόνο η αγάπη για τα παιδιά, η τεράστια αγκαλιά τους, είναι αυτή που γίνεται φωλιά να τα προφυλάξουν, μα και το σημείο ώθησης όταν έρχεται η ώρα να ανοίξουν τα δικά τους φτερά.

Είναι εκείνοι οι γονείς που για τα παιδιά τους θα έκαναν τα πάντα. Που αγωνιούν μην τους πάθουν τίποτα, που σκιρτά το φυλλοκάρδι τους μην κακοπέσουν μεγαλώνοντας.

Είναι οι γονείς εκείνοι, που πέτρα την πέτρα, χτίζουν γι’ αυτά ένα αύριο γερό. Δίνουν βάσεις και βάζουν στηρίγματα μέχρι τη στιγμή που θα χρειαστεί να γίνουν τα παιδιά οι μάστορες της ζωής τους.

Τι πιο σημαντικό στο μεγάλωμα των παιδιών, από το φουλάρουν το ντεπόζιτο της πορείας τους, με αγάπη;

Τι πιο σημαντικό, από το να μαθαίνουν και να τους γίνεται βίωμα ότι όσο κι αν η ενήλικη ζωή είναι σκληρή, εκείνα πάντα θα νικούν αν πράττουν με γνώμονα την καλοσύνη, την κατανόηση και την αλληλοβοήθεια;

Γονείς. Είναι οι άνθρωποι που σε κρατούν από το χέρι στα μικράτα σου, και στο αφήνουν μέχρι να θελήσεις εσύ πια να απλώσεις το δικό σου για να κρατήσεις το δικό τους.

Όσο δίνουμε αγάπη ως γονείς, τόση θα πάρουμε κι εμείς όταν εκείνα θα είναι στην ηλικία να δώσουν από τη δική τους. Την ενήλικη, τη σοφή αγάπη. Αυτή της εκτίμησης, της προσφοράς, της ανταπόδοσης…

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.