ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 1, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek

ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ… ΚΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

9 Sep, 2021
Πριν μία ώρα το παρεκκλήσι, της Μητρόπολης Αθηνών, έκλεισε τη πόρτα του. Το προσκύνημα στον μέγιστο Μίκη ολοκληρώθηκε Επί τρεις ημέρες στο κέντρο της Αθήνας τα τραγούδια του έδιναν τον παλμό, σε έναν αποχαιρετισμό που ίσως δεν είχε προηγούμενό. Με υπομονή χιλιάδες Αθηναίοι, περίμεναν για να προσκυνήσουν τη σορό, του σπουδαίου μας δημιουργού. Του αγωνιστή που τόσο μόχθησε στη ζωή του, για μια καλύτερη Ελλάδα. Για μια ελεύθερη πατρίδα, με αξίες και προοπτικές Όλοι συγκινημένοι, κρατώντας ένα τριαντάφυλλο, πλησίασαν με δέος και το πρόσφεραν.. Ανάμεσα τους χιλιάδες νέοι. Όλοι αυτοί οι νέοι που είχε σφιχτά κλεισμένους στην αγκαλιά του ο Μίκης. Και το ψιλόβροχο που έριξε κάποια στιγμή, είχε κι αυτό τη σημασία του. Αφού ένας νέος, μονολογώντας δυνατά είπε. ”-Α ρε Μίκη.. Κι ο Θεός έχει δακρύσει για πάρτι σου. Να έχεις γαλήνη εκεί που πήγες. Και να μη σταματήσεις να μας στηρίζεις”.. Ήδη στο μικρό παρεκκλήσι έληξε πλέον και η τελετή του αποχαιρετισμού. Με τον μεγάλο μας δημιουργό, τον τελευταίο σπουδαίο της γενιάς του, να ταξιδεύει για τα Χανιά όπου πια εκεί θα αναπαυτεί από την πολυτάραχη ζωή του. Μα κι από αυτά τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, από μέλη της οικογένειάς του. Πάνω από τη σορό του. Τη φρίκη αυτή, που δυστυχώς ζήσαμε κι εμείς. Πέρα όμως από αυτή υπήρχαν και άλλα στοιχεία, που έδωσαν το στίγμα των καιρών που ζούμε. Ένα από αυτά ήταν και η έντονη δυσφορία του κοινού, μόλις διαπίστωσε την άφιξη του πρωθυπουργού. Μιλάμε για το κράξιμο. Ίδιο με αυτό που υποδέχτηκε ο κόσμος και τον Τσίπρα. Μια αγανάκτηση για την άθλια πολιτική τους εκφρασμένη σε όλους τους τόνους.
Άλλο καραγκιοζιλίκι, ο.. στρατιωτικός χαιρετισμός του Διονύση Σαββόπουλου. Φίλου της Γιάννας Αγγελοπούλου, της κυβέρνησης και όλων των κυβερνήσεων… Οπαδός της ανοησίας. Που πάει σε έναν αγωνιστή, που τόσο ξύλο έφαγε από τους στρατιωτικούς της Χούντας και τον χαιρετάει στρατιωτικά. Άμα ξεμωραθεί ο άνθρωπος καλύτερα να κάθεται σπίτι του. Και να μην κυνηγάει πια τη δημοσιότητα. Βέβαια κατόπιν εορτής και με το σούσουρο που πήρε το σόου, βρήκε μια δικαιολογία και είπε.
Μα άμα γίνει φίλε, των νεανικών μου ακουσμάτων, Νιόνιο μου, η μακακία, άστα να πάνε. Δεν μπορούσες να ήσουν αληθινός και τίμιος όπως ο Νταλάρας στον ασπασμό του; Στη 2η φωτογραφία μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου; Η και στην τρίτη φωτογραφία όπως οι δυο επιφανείς Έλληνες. Ο κορυφαίος μας συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο πολυβραβευμένος μας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Τι την ήθελες Νιόνιο μας την ….”πρωτοτυπία”;
Έτσι με αυτή όλη την προσέλευση του κοινού και την λατρεία που αυτό έδειξε στον Μίκη μας, έπεσε και αυτή η αυλαία του αποχαιρετισμού μας στον ένα και μοναδικό μεγάλο. Στον αληθινά μεγάλο. Γιατί υπάρχουν και νάνοι που προσπαθούν να δώσουν την εικόνα του μεγάλου. Δυο από αυτούς, όπως είπαμε, σήμερα, φάγανε το κράξιμο της ζωής τους Ψάχνανε να κρυφτούν
…Εδώ λοιπόν, στο βιβλίο του Μίκη, έκλεισε το κεφάλαιο της ζωής του. Κι ανοίγει το νέο κεφάλαιο της αθανασίας του.
–Μίκη μου καλή γαλήνη εκεί που πήγες Και να δώσεις την παντοτινή μου αγάπη στον Γιάννη μας. Που ξέρεις πόσο καλοί φίλοι, πόσο αδέλφια, ήμασταν. Σε ευχαριστώ Μίκη μου για όλα

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This