ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Αναγκαία η ενδυνάμωση των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων

4 Nov, 2021

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Την ανάγκη ενδυνάμωσης των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων για την εξασφάλιση μεγαλύτερων οικονομιών κλίμακας, τόσο σε επίπεδο παραγωγών, όσο και τυποποιητών / εξαγωγέων, με απώτερο στόχο την ένταση της συνολικής εξωστρέφειας του κλάδου, επισήμανε ο Β΄ αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας του φορέα, Βασίλης Γούναρης, μιλώντας σε διαδικτυακή θεματική εκδήλωση με τίτλο: «Βελτίωση της πρόσβασης ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στη βαυαρική αγορά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου, από το Γραφείο ΟΕΥ Μονάχου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων Βαυαρίας (Hellenic Network of Business Executives of Bavaria).

Ειδικότερα, ο κ. Γούναρης, αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στη Γερμανία εν μέσω πανδημίας, υπογραμμίζοντας τα μεγάλα βήματα που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία έτη ο ελληνικός πρωτογενής τομέας, ιδιαίτερα, ως προς την ποιότητα και την τυποποίηση των προϊόντων.

Σχολιάζοντας τις δράσεις που πραγματοποιεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για τον κλάδο, τόνισε ότι δίδεται ιδιαίτερη προσοχή σε ζητήματα, που άπτονται της εξωστρέφειας του πρωτογενούς τομέα, με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες ενέργειες, εστιασμένες στον Έλληνα αγρότη, καθώς και στους τυποποιητές και τους εξαγωγείς ελληνικών προϊόντων, προερχόμενων από την αγροτική παραγωγή.

Ανέφερε πιο συγκεκριμένα ότι στον σχεδιασμό του επιμελητήριου περιλαμβάνεται η διοργάνωση Ελληνικού ομαδικού περιπτέρου στην Asia Fruit Logistica 2022 στο Χονγκ Κονγκ καθώς και η υποστήριξη του φορέα στη διοργάνωση Ελληνικών Ομαδικών Περιπτέρων στην Food & Life 2021, στο Μόναχο και στην International Green Week Berlin 2022.

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες του επιμελητηρίου για την αγροτική οικονομία, υπογράμμισε ότι για το 2022 προγραμματίζεται το 8ο κατά σειρά ετήσιο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους του κλάδου και από τις δύο εθνικές αγορές, να συμμετάσχουν σε έναν ζωντανό – ανοικτό διάλογο καθώς και να προετοιμαστούν για Β2Β συναντήσεις, με στόχο τη σύναψη νέων εμπορικών ή άλλων διμερών συμφωνιών.

Τέλος, αναφερόμενος στην Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας που διαθέτει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, υπογράμμισε την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για την εκπόνηση εγχειριδίου για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση Agrotica τον Ιανουάριο.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.