ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
εμβόλια COVID-19

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέγραψε συμφωνία 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Pfizer για 105 εκατομμύρια εμβόλια COVID-19

30 Jun, 2022

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι υπέγραψε μια νέα συμφωνία με την Pfizer και τον συνεργάτη BioNTech για 105 εκατομμύρια δόσεις από τα εμβόλια COVID-19 για μια φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού, με τη συμφωνία να ανέρχεται σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει δόσεις τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, καθώς και προμήθειες ενός επανασχεδιασμένου εμβολίου προσαρμοσμένου στο Omicron που επί του παρόντος εκκρεμεί έγκριση από τις ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, ανέφερε σε δήλωση το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS).

«Ανυπομονούμε να παραλάβουμε αυτά τα νέα εμβόλια για συγκεκριμένες παραλλαγές και να συνεργαστούμε με κρατικές και τοπικές υπηρεσίες υγείας, φαρμακεία, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ομοσπονδιακά πιστοποιημένα κέντρα υγείας και άλλους συνεργάτες για να τα κάνουμε διαθέσιμα σε κοινότητες σε όλη τη χώρα αυτό το φθινόπωρο». δήλωσε ο Βοηθός Γραμματέας Ετοιμότητας και Αντίδρασης του HHS Dawn O’Connell.

Φαρμακευτικές εταιρείες έχουν αναπτύξει εμβόλια για την παραλλαγή Omicron που τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι είναι το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτή η συμφωνία θα παρέχει πρόσθετες δόσεις για τους κατοίκους των ΗΠΑ και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του επόμενου κύματος COVID-19. Εν αναμονή της ρυθμιστικής εξουσιοδότησης, θα περιλαμβάνει επίσης ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στο Omicron, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση της ταχέως εξαπλούμενης παραλλαγής Omicron», δήλωσε ο Sean Marett, Chief Business and Chief Commercial Officer της BioNTech .

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να εκδώσει απόφαση τις επόμενες ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης, στην οποία εξωτερικοί σύμβουλοι συνέστησαν την τροποποίηση των εμβολίων για να στοχεύσουν καλύτερα το Omicron.

 

Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο της Pfizer, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει επιπλέον 195 εκατομμύρια δόσεις, ανεβάζοντας το σύνολο σε 300 εκατομμύρια, δήλωσε η HHS.

«Τους τελευταίους 18 μήνες, προμηθευτήκαμε και παραδώσαμε περισσότερες από 750 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον COVID-19 σε εθνικό επίπεδο, συμβάλλοντας στον πλήρη εμβολιασμό των δύο τρίτων των ενηλίκων Αμερικανών», δήλωσε ο O’Connell.

Το CDC πρότεινε πρόσφατα σε όλους ηλικίας άνω των 6 μηνών να κάνουν το εμβόλιο COVID-19, επεκτείνοντας την καταλληλότητα για σχεδόν 20 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έρευνες δείχνουν ότι η πλειονότητα των γονέων με παιδιά κάτω των 5 ετών θα περιμένουν έως ότου γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, δεν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους εκτός εάν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός ή δεν θα εμβολιάσουν ποτέ τα παιδιά τους κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία της Pfizer, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να πληρώσει πάνω από 30 δολάρια ανά δόση κατά μέσο όρο, που είναι σημαντικά υψηλότερο από τα 19,50 δολάρια που πλήρωσε στην αρχική της σύμβαση με την Pfizer.

Η Pfizer δήλωσε τον Μάιο ότι αναμένει περίπου 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εμβολίων για τον COVID-19 για το 2022, αριθμός που αντικατοπτρίζει συμφωνίες που υπογράφηκαν πριν από τη νέα σύμβαση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στις 23 Ιουνίου, η Pfizer ενέκρινε τριμηνιαίο μέρισμα $0,40  ανά μετοχή.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This