EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

4 Mar, 2024

Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν -7- άτομα, ως μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων οι -2- έγκλειστοι και ο ένας από αυτούς είχε τον ηγετικό ρόλο

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -33,6- γραμμάρια ηρωίνης, -34,6- γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, -2- ζυγαριές και -5- αυτοσχέδια μαχαίρια

 

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα κράτησης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε προχθές (2-03-2024) το βράδυ και συνεχίστηκε χθες (3-03-2024), από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Τρικάλων και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά -7- άτομα, ήτοι -4- άνδρες και -3- γυναίκες, μεταξύ των οποίων οι -2- άνδρες τυγχάνουν έγκλειστοι και ο ένας από αυτούς είχε τον ηγετικό ρόλο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και για ηθική αυτουργία σε εισαγωγή κινητού τηλεφώνου σε κατάστημα κράτησης.

Στην ίδια δικογραφία, ως κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περιλαμβάνονται ακόμη -7- άτομα, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα -4- και τα οποία δεν συνελήφθησαν καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2023, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούμενη στη διάπραξη παραβάσεων -κακουργηματικού χαρακτήρα- της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα:

 • ο ένας έγκλειστος, έχοντας τον ηγετικό ρόλο, φρόντιζε προκειμένου η οργάνωση να προμηθευτεί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη) και να αποκρυφτούν αυτές σε σακ βουαγιάζ,
 • στη συνέχεια, οι σάκοι παραδίδονταν από τα δύο μέλη στους άλλους τρεις συλληφθέντες-μέλη, οι οποίοι, κατά περίπτωση, κανόνιζαν και μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα κράτησης, εισάγοντας τους σάκους σε επισκεπτήρια που είχαν με έτερο έγκλειστο,
 • ακολούθως, ο τελευταίος τους παρέδιδε στο αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, προκειμένου να διακινήσει τις ναρκωτικές ουσίες στο κατάστημα κράτησης.

Εκτιμάται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δραστηριότητά της ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των -50.000- ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα κελιά των έγκλειστων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • -8- νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, σε μορφή σκόνης, συνολικού βάρους -33,6- γραμμαρίων,
 • -1- νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, σε μορφή σκόνης, βάρους -1,6- γραμμαρίων,
 • -5- σάκοι,
 • -5- αυτοσχέδια μαχαίρια,
 • -5- πλαστικά καπάκια στυλό, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη ζύγιση των ναρκωτικών ουσιών,
 • -1- κινητό τηλέφωνο  &
 • -1- καλώδιο φόρτισης.

Επιπλέον, στην κατοχή των άλλων -5- συλληφθέντων και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • -1- νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αποξηραμένη, βάρους -34,6- γραμμαρίων,
 • -2- αυτοσχέδια τσιγάρα μείγματος κάνναβης και καπνού,
 • -1.370- ευρώ,
 • -2- ζυγαριές  &
 • -5- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων.

 

 

 

  photo UlliPixa / https://pixabay.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This