EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Φραγκογιάννη στην Φινλανδία

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στην Φινλανδία

17 Feb, 2023

Γόνιμο έδαφος για την ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων με τη Φινλανδία και την προσέγγιση των επιχειρηματικών κόσμων των δύο χωρών, διαπίστωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Φινλανδία, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2023, συνοδευόμενος από ολιγομελή επιχειρηματική αποστολή.

Κατά τις διμερείς συναντήσεις του με τον Υπουργό Εξωτερικών για την Αναπτυξιακή Συνεργασία και το Διεθνές Εμπόριο, Ville Tapio Skinnari και με τον Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων, Mika Lintila, ο κ. Φραγκογιάννης εισέπραξε τον ενθουσιασμό των Φινλανδών αξιωματούχων για την πρόοδο και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την έντονη βούλησή τους για εμβάθυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το κλίμα που συνάντησα στο Ελσίνκι, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων. Πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή η επιλογή μας να διοργανώσουμε αυτή τη μικρή μεν, αλλά στοχευμένη σε κλάδους αιχμής επιχειρηματική αποστολή στη Φινλανδία. Είναι σημαντικό ότι άνοιξαν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρηματικών κόσμων των δύο χωρών, και μάλιστα με θερμή στήριξη της πολιτικής ηγεσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης διοργανώθηκε από το Φινλανδικό ΥΠΕΞ συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Ελλήνων επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην αποστολή και φινλανδικών εταιριών αντίστοιχων κλάδων. Ακολούθησαν B2B συναντήσεις μεταξύ εταιριών για τη διερεύνηση προοπτικών συνεργασίας. Τέλος, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και της αντίστοιχης Φινλανδικής Finnvera. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ECG S.A. Γρηγόρης Σταματόπουλος και ο ομόλογός του Jussi Haarasilta.
Κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι, ο κ. Φραγκογιάννης είχε επίσης ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον επικεφαλής του φινλανδικού Ταμείου Καινοτομίας SITRA – πρώην Πρωθυπουργό της Φινλανδίας και πρώην Επίτροπο της ΕΕ – Jyrki Katainen, με τον οποίο συζήτησαν προοπτικές συνεργασίας τόσο σε ερευνητικά προγράμματα όσο και στην ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας. Ο τέως Πρωθυπουργός της Φινλανδίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για περαιτέρω μελέτη του πρότζεκτ της Αστυπάλαιας από το SITRA ως ένα πετυχημένο μοντέλο αλλαγής νοοτροπίας του κράτους και της κοινωνίας σε συνδυασμό με την κυκλική οικονομία και την βιωσιμότητα με όρους πράσινης ανάπτυξης.
Η επιχειρηματική αποστολή παρακολούθησε την ίδια ώρα παρουσίαση από στελέχη του SITRA για τις δυνατότητες συνεργασίας με τον οργανισμό και την αξιοποίηση των πόρων του για επιχειρηματικά σχέδια. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της αποστολής στις εγκαταστάσεις της Wartsila που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη σε καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής και κυκλικής οικονομίας για τους κλάδους ναυτιλίας και ενέργειας.

 

πηγη Γενικό Προξενείο της Ελλάδας/Consulate General of Greece
400 North Tampa Street Suite 1160
Tampa FL 33602

photo https://www.mfa.gr/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This