EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
αχεπα

Επίσκεψη Ύπατου Προέδρου της ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

22 Feb, 2022

Συνεργάστηκε με εκπροσώπους Τμημάτων της Οργάνωσης

 

Την περαιτέρω ενίσχυση του Ελληνισμού, με τη συνεχιζόμενη προώθηση διεθνώς των πολιτιστικών αξιών μας, πρότεινε στους εκπροσώπους Τμημάτων ΑΧΕΠΑ της Βόρειας Ελλάδας ο Ύπατος Πρόεδρος της Οργάνωσης, Τζίμης Κόκκοτας, κατά τη συνάντησή τους, τη Δευτέρα 21 του μηνός, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.

Τον κ. Κόκκοτα, ερχόμενο από Αθήνα, όπου είχε ανάλογες επαφές με εκπροσώπους Τμημάτων της ευρύτερης περιοχής, συνόδευαν οι πρώην και νυν Κυβερνήτης της Ευρώπης, κ.κ. Άλφρεντ Μπάριτς και Γιάννης Μητρόπουλος, ο Κυβερνήτης της Ελλάδας κ. Κώστας Βαρσάμης και ο Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Ελλάδας κ. Χρήστος Καραπιπέρης.

Ο Ύπατος Πρόεδρος συνέστησε στους παριστάμενους να συνεχίσουν τις ανθρωπιστικές δράσεις τους, με ομόνοια και συνεργατικότητα, αφήνοντας το έργο τους ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Τους διαβεβαίωσε ότι οι πρωτοβουλίες της ΑΧΕΠΑ ισχυροποιούν περαιτέρω τους δεσμούς φιλίας της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αναδεικνύοντας την ενεργή παρουσία του Απόδημου Ελληνισμού.

Δήλωσε τη συμπαράσταση της Οργάνωσης στην πρωτοβουλία του Τμήματος 601 Κωνσταντινούπολης, για την καθιέρωση (από την UNESCO) της 9ης Φεβρουαρίου (ημέρα θανάτου του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού) ως Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, και αποδέχτηκε την πρόταση του βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη (Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό) να παραστεί στην Ελληνική Βουλή και να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για το έργο της ΑΧΕΠΑ.

Υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει στη διατήρηση του διοικητικού καθεστώτος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης (πανεπιστημιακό), με τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ενισχύοντας το κύρος του Ιδρύματος, με αποστολή προσωπικού από νοσοκομεία της Αμερικής.

Ακολούθως, απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων των Τμημάτων, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η συμπαράστασή του θα είναι ουσιαστική και διαρκής.

AXEPA
Ο Ύπατος Πρόεδρος κος Κόκκοτας μαζί με τον Πρόεδρο του Τμήματος 601 ΑΧΕΠΑ Κων/λης “Βόσπορος” κ. Δημήτρη Σαμαρά

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Ύπατος Πρόεδρος και η συνοδεία του συμμετείχαν σε δείπνο, που οργανώθηκε προς τιμήν του από τον Πρόεδρο του Τμήματος 601 ΑΧΕΠΑ Κωνσταντινούπολης “Βόσπορος” κ. Δημήτρη Σαμαρά, στο οποίο συμμετείχαν: ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές κ.κ. Καράογλου και Γκιουλέκας, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Παντελιάδης, ο Αντιπρόεδρος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Τμήματος 601 ΑΧΕΠΑ Κωνσταντινούπολης κ.κ. Τζιόλας και Μαστρογιάννης.

unnamed 1 1     unnamed 2 1  unnamed 4

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This