ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Κώστας Γαβράς

Επίτιμος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μασσαλίας, ο Κώστας Γαβράς

29 Sep, 2022

Ο Ερίκ Μπρετόν, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Μασσαλίας, επισήμως ανακοίνωσε πως ο Κώστας Γαβράς είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου.

Είναι ένας τιμητικός τίτλος για ξένους, προς την Γαλλία, καλλιτέχνες, επιστήμονες ή ανθρώπους της διανόησης, ο οποίος αναγνωρίζει το έργο τους και την πορεία τους στα γράμματα και τις τέχνες.

Η επίσημη ανακοίνωσε και τελετή, έγινε στο παλάτι του Φαρό.  

Ο σκηνοθέτης που ζει και εργάζεται στην Γαλλία, έχει αρκετές ταινίες στο ενεργητικό του, κυρίως με πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό, όπως το “Ζ”, Missing, Hanna K, Betrayed, Music Box, Mad City, Amen.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τιμάται ο Έλληνας σκηνοθέτης, καθώς έγινε επίτιμος διδάκτορας στο τμήμα Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου ΑΠΘ το 2013. Ήταν πρόεδρος έως το 1987 της Cinémathèque Française και ξανά από το 2007 μέχρι σήμερα. Επίσης έλαβε το τιμητικό βραβείο Magritte στα 3α Magritte.

Για τις ταινίες του έχει λάβει τις εξής διακρίσεις:

 

photo https://dw.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This