EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Επιθέσεις Χούθι – 200.000 κοντέϊνερ δεν έφτασαν ποτέ στον Πειραιά

22 Jan, 2024
Επιθέσεις Χούθι

Με το βλέμμα στραμμένο στην διώρυγα του Σουέζ και τον κίνδυνο που διατρέχουν πλέον τα πλοία να περνούν λόγω των επιθέσεων των Χούθι, το βέβαιο είναι ότι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα θα μας απασχολήσουν πολύ.

Περί τα 200.000 κοντέϊνερ δεν κατέστη δυνατόν να φτάσουν στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό επιβεβαίωσε σε δήλωσή του ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προσθέτοντας:

«Αυτή τη στιγμή, περίπου, 200.000 κοντέινερ δεν έχουν έρθει στον Πειραιά λόγω του αποκλεισμού (της διώρυγας του Σουέζ) και ουσιαστικά αυτό που υποχρεώνονται τα πλοία αυτά είναι να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής, κάτι που σημαίνει 15 έως 20 μέρες καθυστέρηση».

Πέραν του χρονικού διαστήματος των 15-20 ημερών, οικονομικές επιπτώσεις έχει η καθυστέρηση και αναφορικά με το κόστος μεταφοράς, αφού κάθε κοντέϊνερ βαρύνεται ασφαλίστρων και κόστους 6.000 δολαρίων έκαστο. Άλλωστε η καθυστέρηση στην άφιξη των προϊόντων θα σημάνει και έλλειψή τους στην αγορά, με αποτέλεσμα περαιτέρω αύξηση των τιμών τους, αφού θα έχουν επιβαρυνθεί τα ναύλα και τα ασφάλιστρα.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, και όπως δήλωσε ο κος Χατζηθεοδοσίου, το 40% των εισαγόμενων προϊόντων μας προέρχεται από την Άπω Ανατολή, και κυρίως πρόκειται για ρουχισμό, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη.

Το επόμενο βήμα που κατά πάσα πιθανότητα θα μας απασχολήσει, είναι η αύξηση των καυσίμων, αφού μεγάλο ποσοστό του πετρελαίου που καταφθάνει στην Ευρώπη, περνά από το Σουέζ.

Ο κος Χατζηθεοδοσίου προέβλεψε αυξήσεις στις τιμές και στον πληθωρισμό.

 

 

 

 πηγη https://hellasjournal.com/

 photo https://edition.cnn.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This