EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Επικοινώνησε με την γάτα σου!

Επικοινώνησε με την γάτα σου!

20 May, 2024

Η γάτα έχει μείνει από τα αρχαία χρόνια στην σκέψη μας, σαν ένα ζώο μυστήριο, παράξενο, αψυχολόγητο, ανεξάρτητο, δύσκολο να κερδίσεις την εύνοιά του… αλλά όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν επειδή δεν μπήκαμε ποτέ στην διαδικασία, σοβαρά, να καταλάβουμε τί θέλει να μας πει. Τί θέλει να μας πει το γουργούρισμά της, για παράδειγμα, ή όταν κυλιέται σε «βαρελάκια» μπροστά μας, ή όταν μας κοιτάζει επίμονα… Ή πώς αντιδρά όταν θέλει να μας πει «κάνε κάτι να μου πάρεις το άγχος». Η γάτα, όπως όλα τα ζώα, έχει τον δικό της κώδικα επικοινωνίας, και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Η γλώσσα της γάτας λοιπόν, όπως έχει μελετηθεί από γατόφιλους και επιστήμονες όλα αυτά τα χρόνια, μας δηλώνει ότι:

Όταν μια γάτα γουργουρίζει αισθάνεται όμορφα. Είναι ήρεμη, νοιώθει ασφαλής στο περιβάλλον της, και πλήρης. Μπορεί να είναι η απάντηση ευχαρίστησης όταν χαϊδεύεις την γάτα, και τότε να δηλώνει την ικανοποίησή της. Μπορεί, αν η γάτα σου είναι μικρή σε ηλικία, να προσπαθεί να επικοινωνήσει με την μητέρα της.

Όμως, το γουργούρισμα της γάτας μπορεί να είναι και σημάδι ανησυχητικό, αν η γάτα σου προσπαθεί να δηλώσει άγχος ή ανασφάλεια. Μπορεί να δηλώνει ότι ψάχνει έναν τρόπο, ή μια γωνιά, για να ησυχάσει από το στρες. Ακόμη, και έναν τρόπο να ξεπεράσει έναν πόνο στο σώμα της. Στην περίπτωση αυτή, βάλε σε λειτουργία την διαίσθηση και την κατανόησή σου, ή -ακόμα καλύτερα- ψάξε το σώμα της απαλά, για να δεις αν υπάρχει γρατζουνιά, ή άλλη αιτία που να προκαλεί πόνο. Προσπάθησε να βρεις εστίες με πρήξιμο, ή κάποιο δερματικό πρόβλημα.

Όταν μια γάτα κυλιέται κάνοντας βαρελάκια στην πλάτη της, μπορεί να σημαίνει ότι περνά καλά και παίζει. Στην περίπτωση αυτή είναι ασφαλής και αισθάνεται όμορφα. Ακόμη, μπορεί να θέλει να τραβήξει την προσοχή σου, για να παίξετε μαζί. Όμως, μπορεί να έχει και φαγούρα, και αυτό συνήθως συνοδεύεται από γουργούρισμα και και νιαούρισμα. Ή να είναι ένας τρόπος για να ασκήσει το σώμα της, να τεντωθεί.

Όταν μια γάτα κουνά την ουρά της δυνατά, γρήγορα, ή την χτυπά στο πάτωμα, χρειάζεται να λάβεις τα μέτρα σου. Δεν είναι ευχαριστημένη. Μπορεί κάτι να της προκαλεί ταραχή ή ακόμη και φόβο. Συνήθως κουνά την ουρά της πιο δυνατά και πιο γρήγορα, όταν είναι πιο ταραγμένη ή φοβισμένη. Στην περίπτωση αυτή καλό θα είναι είτε να την αφήσεις ανενόχλητη, είτε να εντοπίσεις τί είναι αυτό που την ταράζει.

Όταν μια γάτα «πλάθει» με τα χέρια της, σημαίνει ότι μάλλον αισθάνεται άνετα και χαλαρά. Έτσι έπλαθε η γάτα σου όταν ήταν μωρό και βύζαινε την μητέρα της, επομένως τώρα αναπαριστά μια συνήθεια που γι’ αυτήν σημαίνει άνεση και ζεστασιά. Την έχεις κάνει να αισθάνεται άνετα λοιπόν και ευτυχή.

Όταν μια γάτα γρυλλίζει, (ο γνωστός ήχος που μοιάζει με σύριγμα και απειλή), συνήθως μας τρομάζει γιατί κάνει την γάτα να φαίνεται επιθετική. Παρ’ όλα αυτά, περισσότερο δηλώνει την ανάγκη της γάτας για άμυνα, όταν αισθάνεται ότι κάτι γύρω της την απειλή. Αντί λοιπόν να την μαλώσεις, καλύτερα να κάνεις πίσω αφήνοντάς της χώρο, για να αισθανθεί ασφάλεια.

Όταν μια γάτα φουντώνει την ουρά της, μπορεί να σημαίνει ότι κάτι την έχει ταράξει, ή την έχει θυμώσει, ή απλά η γάτα κρυώνει. Παρ’ όλα αυτά, μια φουντωμένη ουρά μπορεί να σημαίνει και διάθεση για παιχνίδι, και αυτό η γάτα το δείχνει με πηδηματάκια και τρέξιμο. Στην περίπτωση όμως που η γάτα έχει θυμό ή φόβο, τότε θα πρέπει να της αφήσεις χώρο και να δείχνεις αδιαφορία, για να αισθανθεί και πάλι ασφάλεια.

Όταν μια γάτα σε ακουμπά με το κεφάλι της, θέλει να σε δηλώσει σαν «δικό της». Οι φερομόνες που έχει στους αδένες της κεφαλής (μέτωπο, πηγούνι, μάγουλα) παράγουν μια οσμή που, στην περίπτωση αυτή, μένει σε εσένα και «σε κατοχυρώνει». Σε αποδέχεται μεν, αλλά και δηλώνει ότι είσαι δικός της. Δυναμώνει τον δεσμό της μαζί σου. Και κυρίως, σε εμπιστεύεται.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να επικοινωνήσεις με την γάτα σου. Μπορεί, μέσα στην καθημερινότητα, να είναι και από τις λίγες περιπτώσεις που μπορείς να πεις «αφιέρωσα ποιοτικό χρόνο».

 

 

 

 

source https://eurolife.gr, photo guvo59 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This