EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

21 Mar, 2024

Η συνέχεια του άρθρου του Παν. Τραϊανού

 

 

Γι’ αυτόν τον λόγο ένας άν­θρω­πος, ο οποίος είναι αδιάφορος για την εξουσία επάνω στους ανθρώ­πους, μπορεί να βρεθεί με την απόλυτη εξουσία στα χέρια του! Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει αυτο­σκο­πό την εξουσία, μπορεί να βρεθεί —εν ζωή— να έχει στα χέρια του την εξουσία που ονειρεύεται ο πιο σκληρός Αιγόκερως να κατακτήσει και δεν μπορεί! Αναγκάζεται να την πάρει, εφόσον πρέπει να τον «ακολουθήσουν» οι άνθρωποι εκεί όπου πλέον γνωρίζει να τους οδηγήσει με ασφάλεια, αλλά θα απαιτήσει απ’ αυτούς να τον ακολουθήσουν με απόλυτη τάξη και πειθαρχία. Έχει ευθύνη γι’ αυτούς που τον ακολουθούν και δεν ρισκάρει το καλό να γίνει τραγωδία εξαιτίας τής ανυπακοής ή του ενθουσιασμού.

Εάν λοιπόν για τον Υδροχόο τα δύσκολα και τρομερά τής «ανάβασης» —τα οποία είναι περίπου ίδια μ’ αυτά που αφορούν τον Αιγόκερω— είναι βασανιστικά κι απάνθρωπα, στην πραγματικότητα αποτελούν την αρχή των δεινών του και όχι το τέλους τους. Μετά απ’ όλα αυτά τα τρομακτικά ξεκινάει ο πραγματικός βασανισμός και η «δοκιμασία» τού Υδροχόου! Γι’ αυτόν τον λόγο είπαμε πιο πάνω ότι το «όλον» τού Αιγόκερου είναι το «μισό» τού Υδροχόου. Γιατί; …Γιατί, όπως γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα οι ορειβάτες, η κατάβαση είναι πολύ πιο δύσκολη από την ανάβαση! Εάν δεν τσακίστηκες στην ανάβαση, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το πάθεις στην κατάβαση!

Ο μοναχικός Υδροχόος, ο οποίος μόνος του —και χωρίς «ακροατήριο»— ανέβηκε στην «κορυφή» —με θυσίες αντίστοιχες μ’ αυτές που κάνει ένας Αιγόκερως—, θα πρέπει να συνεχίσει τη θυσία του! …Θα πρέπει και να «κατέβει»! …και τότε είναι που κινδυνεύει περισσότερο, γιατί παύει να είναι «αόρατος» κι αρχίζουν και τον «βλέπουν» οι εχθροί του …Γιατί —εκτός όλων των άλλων— θα έχει ν’ αντιμετωπίσει και τους «θαυμαστές» των Αιγόκερων …Θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει και τα φανατικά «γίδια», τα οποία παριστάνουν τους «ιερείς» …και τα οποία θα τον εντοπίσουν, θα τον συκοφαντήσουν και θα προσπαθήσουν να τον «δολοφονήσουν» ως χαρακτήρα και όχι μόνον. Θα τον εντοπίσουν, γιατί έχει μαζί του ως «λάφυρο» το «κεφάλι» τού Αιγόκερου. Μαζί μ’ αυτούς τους εξοργισμένους οπαδούς θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει και τους «ψευδοολοκαυτω­μένους», οι οποίοι είναι οι πλέον ευνοημένοι από τον Αιγόκερω και «φιμώνουν» τους πάντες, ελέγχοντας όλα τα διεθνή ΜΜΕ, προκειμένου να μην αλλάξει η κατάσταση που τους συμφέρει.

Υποχρεωτικά, όμως, θα πρέπει να τους «διαπεράσει» όλους αυτούς με κάθε κόστος και χωρίς καθυστέρηση, γιατί θα πρέπει να «κατέβει» εγκαίρως στην κοινωνία. Δεν πρέπει να μπερδευτεί ή να «μεθύσει» από τον ενθουσιασμό και να χαθεί μέσα στον «Λαβύρινθο» και το σκοτάδι, ώστε να μπορέσει να γυρίσει πίσω και ν’ αποκαλύψει ο ίδιος το κατόρθωμά του. Δεν πρέπει να χαθεί εξαιτίας ανώφελων προκλήσεων και συγκρούσεων, γιατί, όπως συμβαίνει πάντα με τους  «Λαβύρινθους», τις πιο πολλές φορές το πιο δύσκολο —ακόμα κι απ’ τον φόνο τού «Μινώταυρου»— είναι να βρεις την ασφαλή έξοδο απ’ αυτόν. Οι περισσότεροι άνθρωποι «χάνονται» στα ναρκωτικά και τις «ουσίες» όταν έχουν πλέον κατακτήσει τους στόχους τους ή τα όνειρά τους, παρά όταν θυσιάζονται γι’ αυτά.

Εκεί είναι που βρίσκεται ο κίνδυνος για τον Υδροχόο …Πρέπει να παραμείνει στα λογικά του ακόμα και μετά την επιτυχή έκβαση της μεγάλης μάχης του …Να μην «μεθύσει» από τον ενθουσια­σμό κι αρχίσει τα λάθη στη στρατηγική του. Πρέπει να βρει την «έξοδο», για να μπορέσει να επιστρέ­ψει στην κοινωνία …Να της κάνει δωρεά τη γνώση την οποία με άπειρο κόπο και πόνο απέκτησε! …Να της κάνει δωρεά, που ξεκινάει από το «κεφάλι» τού Αιγόκερου και φτάνει μέχρι τη «λεία» του. Στη σωτήρια αυτή «πορεία» του πρέπει ταυτό­χρονα να προλειάνει το έδαφος, για να μπορέσει να επιστρέ­ψει μαζί με την κοινωνία και να την οδηγήσει εκεί όπου αυτή πρέπει να φτάσει, για να «δει» αυτά που πρέπει! …Να φτιάξει σαν καλός μηχανικός «γέφυρες» εκεί όπου υπάρχουν «χάσματα»! …Να φτιάξει «περάσματα» φαρδιά σαν του Αννίβα, ο οποίος πέρασε τους ελέφαντες μέσα από τις Άλπεις! …Ισχυρότερες «γέφυρες» και καλύ­τερα «περάσματα» από αυτά του Αννίβα, γιατί είναι πιο εύκολο να περάσουν οι ελέφαντες από τις Άλπεις, παρά οι φανατικοί βλάκες να καταλά­βουν ότι τους «δου­λεύει» ο Αιγόκερως!

Αυτό είναι το δύσκο­λο για τον Υδροχόο …Να προετοι­μάσει τον «δρόμο», για ν’ ανέβει η κοινωνία στο σύνο­λό της εκεί όπου μέχρι τώρα έχουν πρόσβαση μόνον οι «αετοί»! …Να κάνει την από­κρυφη, «κλειδω­μένη», δυσ­νό­ητη, πε­­ρί­­πλοκη, πολυσή­μαντη και μυστηρ­ιώδη Γνώση τού Θεού εύκολα κατανοητή από τον μέσο άνθρωπο!!! Η κοινωνία γι’ αυτόν τον λόγο τον εμπιστεύεται! …Τον εμπιστεύεται, γιατί έχει στα χέρια του ως «λάφυρο» —και άρα ως εγγύηση της ποιότητάς του— το «κεφάλι» τού Αιγόκερου! …Τον εμπιστεύεται, γιατί της παρέχει ΔΩΡΕΑΝ αυτά τα οποία κάποιους άλλους —εδώ και αιώνες— τούς κάνουν μεγιστάνες! …Της αποκαλύπτει τα απόκρυφα και τα μυστήρια, χωρίς να της ζητάει τίποτε! …Της υπόσχεται τεράστιο κέρδος, χωρίς να της κοστίζει τίποτε!

Απλά είναι τα πράγματα. Εάν αυτός έχει δίκιο και λέει την αλήθεια, τότε η ίδια σώθηκε! …Εάν λέει ψέματα, δεν της κοστίζει και τίποτε, γιατί δεν της ζητάει τίποτε και κανένα αντάλλαγμα! Εάν είναι ένας πραγματικός Υδροχόος —και όχι ένας κοινός απατεώνας—, εύκολα και πολύ γρήγορα θα τον καταλάβει, γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση θα εμφανιστεί έτοιμος να της μοιράσει τα κέρδη της ολοκληρωμένης αποστολής του …Θα της δώσει αυτά που ήδη ο ίδιος κατέχει και δεν θα της ζητήσει «εφόδια» για να «ξεκινήσει» μια «φιλόδοξη» αποστολή, όπως κάνουν οι απατεώνες που λένε ψέματα, αναζητώντας «χορηγούς». Η κοινωνία πάντα αναγνωρίζει αυτόν ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς και τον διαχωρίζει από εκείνον ο οποίος ζητάει και παίρνει, υποσχόμενος «αντιπαροχές» που ποτέ δεν έρχονται!

Αυτή η Δωρεά είναι ο Θρίαμβος του Διόνυσου και η κοινωνία ΠΑΝΤΑ συμμετέχει σ’ αυτόν! …Στον θρίαμβο που ΔΕΝ έχει λίστες «εκλεκτών» καλεσμένων ή ακριβά εισιτήρια, προσιτά στους λίγους έχοντες και κατέχοντες. Ο Διόνυσος έχει για ΟΛΟΥΣ! Φτάνουμε δηλαδή ξανά στην αρχή τού κειμένου, όπου μιλούσαμε για το ελληνικό μοντέλο εξουσίας, το οποίο αποτελεί την καλή «ανάμνηση» της ανθρωπότητας. Η εξουσία τού Υδροχόου είναι η εξουσία αυτού που ευεργετεί!!! …Ευεργετεί άμεσα και τοις μετρητοίς! Είναι η εξουσία αυτού που μοιράζει την «περιουσία» του στους ανθρώπους και ΔΕΝ φτιάχνει «περιουσία» απ’ αυτούς. Είναι η εξουσία αυτού που απλά σε βάζει σε μια «σειρά», ώστε να γίνει πιο εύκολα η διανομή αυτής της δωρεάς.

Αυτό, όμως, δίνει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον Υδροχόο ως πρόσωπο εξουσίας. Πάντα, αυτός ο οποίος δίνει δεν έχει ανάγκη κανέναν!!! …Δεν μπορεί να τον αδικήσει κανένας! Έχει την αυτοπεποίθηση του ευεργέτη και δεν αναζητά την επιβεβαίωση των άλλων. Ακόμα κι αν επιχειρήσεις να τον αδικήσεις, αυτός δεν είναι δυνατόν να ζήσει ως αδικημένος …Είναι ένας Διόνυσος, που, όσο σφικτά και να τον «δέσεις», πάλι «λυμένος» είναι! Ο Υδροχόος είναι μια «μηχανή» που παράγει κεφάλαιο. Είτε για λόγους δικαιοσύνης τον τοποθετήσεις «μπροστά» ως ηγέτη είτε τον αδικήσεις και τον αφήσεις να κάθεται «πίσω» μόνος του, ο ισχυρός θα είναι πάντα αυτός, γιατί αυτός είναι που θα «παράγει» έργο! …Η «μηχανή» είναι αυτή που κινεί το «αυτοκίνητο», είτε αυτή βρίσκεται στο μπροστινό του μέρος είτε στο πίσω.

Ο Υδροχόος δεν θα τσακωθεί μ’ αυτούς που τον αδικούν σαν θερμοκέφαλος Κριός. Δεν έχει την «ανασφάλεια» του Λέοντα, ώστε να θέλει να μπει μπροστά μ’ ένα «στέμμα», για να φαίνεται «λαμπερός» ο ίδιος ως το τιμώμενο πρόσωπο. Δεν έχει τη βλοσυρότητα, την ψευδοταπεινότητα και τη μυστικοπάθεια του εκβιαστή Αιγόκερου, ο οποίος επενδύει στις ενοχές των άλλων και ο οποίος βαστά μυστικά τα «πλούτη» του, για να στέκεται «πάνω» απ’ όλους. Ο Υδροχόος γνωρίζει ποιος είναι, τι κάνει και σε ποιον απευθύνεται …Γνωρίζει ότι ο ευεργετούμενος τον έχει ανάγκη και ότι αυτός θα τον αναζητήσει! …ακόμα κι αν ο ίδιος «κρύβεται»! Θα τον αναζητήσει, γιατί απλούστατα μόνος του δεν μπορεί ούτε καν να εκμεταλλευτεί τα περίπλοκα «δώρα», ακόμα κι αν αυτά περιέλθουν στα χέρια του! Γιατί; …Γιατί περίπλοκα δώρα απαιτούν και την ανάλογη εκπαίδευση …Γιατί, εάν δώσεις σ’ έναν πρωτόγονο άνθρωπο ένα τελευταίας τεχνολογίας κινητό τηλέφωνο, που δεν καταλαβαίνει το πώς λειτουργεί —ώστε να το εκμεταλλευτεί—, στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση θα το βάλει στη σπηλιά του σαν γυαλιστερό διακοσμητικό «μπιμπελό». Δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, γιατί απλούστατα δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί αυτό, το οποίο για τον οποιονδήποτε λόγο περιήλθε στην κατοχή του. ΠΑΝΤΑ έχει ανάγκη ο ευεργετημένος τις κατευθυντήριες οδηγίες τού ευεργέτη-εφευρέτη και αυτό το γνωρίζουν καλά καί οι δύο.

Εάν καταλάβει κάποιος αυτά τα ιδιαίτερα λεπτά σημεία, μπορεί να καταλάβει και τον λόγο που κανένας δεν μπορεί να νικήσει τον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ακαταμάχητος! Είναι ακαταμάχητος, γιατί επιλέγει ο ίδιος το πεδίο μάχης στο οποίο θα εμπλακεί και δεν παρασύρεται από ψευδοηρωϊσμούς κι ανώφελες προκλήσεις. Με τους Κριούς και τους Λέοντες δεν καταδέχεται να συγκρουστεί, γιατί δεν τον ενδιαφέρει το ζητούμενο των μαχών τους …και ταυτόχρονα δεν κινδυνεύει από τον τρομερό Αιγόκερω, εάν βρεθεί απέναντί του ακόμα και στην πιο «αντίχριστη» μορφή του. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ακαταμάχητος. Δεν εκτίθεται σε συγκρούσεις και όταν το κάνει έχει εξαλείψει κάθε πιθανότητα να χάσει. Εάν κατορθώσει λοιπόν και ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και μπει στον «Λαβύρινθο» του Αιγόκερου, θα τον εξοντώσει. Γιατί; …Γιατί ο Υδροχόος δεν τον νικάει απλά …Ο Υδροχόος ισοπεδώνει το τεχνητό περιβάλλον που ο Αιγόκερως έχει δημιουργήσει για να «πλασάρει» τον εαυτό του μέσω των εκλεκτών του! …Ο Υδροχόος τού καταστρέφει την ίδια την ύπαρξη! …Ο Υδροχόος τον εξαφανίζει από το πρόσωπο της Γης!

Αυτό το καταφέρνει χωρίς καν να χρειαστεί να μονομαχήσει μαζί του …Το καταφέρνει, γιατί μπορεί να μετατρέψει τον πλούτο τού Αιγόκερου σε άνθρακα! …Το καταφέρνει, γιατί μπορεί το προσωπικό του «οχυρό» να το μετατρέψει σε δημόσιο «πάρκο»! …Το καταφέρνει, γιατί μπορεί να εξαφανίζει το βασικό πλεονέκτημα που δίνει ισχύ στον Αιγόκερω και τον καθιστά πανίσχυρο —και το οποίο είναι η υπεροχή τής γνώσης του έναντι των θυμάτων του— …Το καταφέρνει, γιατί εν κρυπτώ «αποκεφαλίζει» τη δομή που τον στηρίζει! …Το καταφέρνει, γιατί είναι ο «τρελός» που ΔΕΝ ενδιαφέρεται για εξουσίες, υπεραξίες και εκβιασμούς και καταστρέφει τα «εργαλεία» τής ίδιας της εξουσίας! ΔΕΝ ενδιαφέρεται για «θρόνους» και μπορεί να τους «ξεχαρβαλώσει»! ΔΕΝ ισχυροποιείται από κωδικο­ποιημένες γνώσεις και δεν έχει πρόβλημα να τις αποκαλύψει! ΔΕΝ ενδιαφέρεται για «άβατα», γιατί «κουβαλάει» τους ανθρώπους στις «κορυφές» εκείνες, στις οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή περιφερόταν μόνο ο Αιγόκερως.

 

 

 

Συνεχίζεται

 

 

 

photo LenaniArt / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This