EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μπρέχτ

ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΑΣΗΣ “Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ” του Μπέρτολτ Μπρέχτ

14 Dec, 2023

Σκηνοθεσία: Κώστας Νταλιάνης

στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ στο Γκάζι, για 2η συνεχή χρονιά

 

Με την παρουσία επώνυμων φίλων και δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε η Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Ο Κύκλος με την κιμωλία” του Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη, στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε από τους παραβρισκόμενους, οι οποίοι συνεχάρησαν τον σκηνοθέτη κ. Κώστα Νταλιάνη και τον 12 μελή θίασο που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στην σκηνή.

Η υπέροχη βραδιά συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ένα ευχάριστο,  φιλόξενο και αγαπησιάρικο κλίμα, με συνοδεία των εξαιρετικών οίνων του NICO LAZARIDI που ευγενικά προσέφερε το οινοποιείο.

Στην επίσημη πρεμιέρα μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: Τάσος Παλαντζίδης με την κόρη του, Μαρία Ιωαννίδου με τον σύντροφό της Δημήτρη Κρητικό, Γωγώ Αντζολετάκη, Ελένη Ροδά, Μαρία Αλιφέρη, Ράσμυ Τσόπελα,  Στέλλα Παπαδημητρίου, Ρήγας Αξελός, Δημήτρης Γιώτης, Μενέλαος Τζαβέλλας, Κέλλυ Σταμουλάκη, Αριέλ Κωνσταντινίδη, Χρήστος Φωτίδης, Μίλτος Δημουλής, Στέλλα Παπαδοπούλου, Γιάννης Γαβρίλης μετά της συζύγου του, Νόρα Ράλλη, Νίκος Ελευθερίου, Τάσος Δερτιλής, κ.λ.π.

Το έργο δε χρειάζεται συστάσεις. Πάντα ζωντανό και επίκαιρο, αν και γραμμένο το 1945, μοιάζει σαν να γράφτηκε για να μιλήσει για το σήμερα.  Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον, το έργο αντιτάσσει την ανθρωπιά και την καλοσύνη, μια καλοσύνη ενεργητική, αποτελεσματική και χρήσιμη.

Η παράσταση μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την προηγούμενη θεατρική σεζόν, παρουσιάζεται για 2η χρονιά  στο θέατρο ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, σε μετάφραση – σκηνοθεσία του Κώστα Νταλιάνη, με 12μελή θίασο,  από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.

 

Promo Trailer: https://youtu.be/dJYvGtqEYdQ?si=lGx2IsQRXca-0xaJ

 

2 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 2 16 ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΦΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΩΤΗΣ

(αριστερά) φωτογραφία από την παράσταση – (δεξιά) Ελένη Φιλίνη, Χρήστος Φωτίδης, Μαρία Αλιφέρη, Δημήτρης Γιώτης

9.1 ΕΙΡΗΝΗ ΔΡΑΚΟΥΛΕΛΗ ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΕΒΤΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΚΟΣΜΑΣ ΖΑΧΑΡΩΦ ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΤΥΛΟΣ ΦΑΝΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗTOM 6939 9 ΤΑΣΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΗΓΑΣ ΑΞΕΛΟΣ

(αριστερά) Ειρήνη Δρακουρέλη, Κώστας Νταλιάνης, Εβίτα Παπασπύρου, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Ορέστης Στύλος, Φάνια Νταλιάνη – (δεξιά)  Τάσος Παλαντζίδης, Στέλλα Παπαδημητρίου, Ρήγας Αξελός

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα αιματηρό πραξικόπημα: Θάνατος, πείνα, προσφυγιά. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Μέσα στην αναμπουμπούλα, η Γκρούσα, μια φτωχή υπηρέτρια, βρίσκεται, χωρίς να το καταλάβει, με ένα ξένο παιδί στην αγκαλιά της, ένα αρχοντικό παιδί, το διάδοχο του έκπτωτου μονάρχη, που οι πραξικοπηματίες ψάχνουν να το βρουν και να το σκοτώσουν. Διστάζει η Γκρούσα. Αλλά δεν της πάει η καρδιά να εγκαταλείψει το αθώο βρέφος και να φύγει να γλιτώσει. Παγιδεύεται από την ίδια της την καλοσύνη. Και αρχίζει η μεγάλη της περιπέτεια, ένα ατέλειωτο οδοιπορικό γεμάτο κινδύνους,  με το θάνατο να παραμονεύει ανά πάσα στιγμή για την ίδια και το μωρό, την τύχη του οποίου έχει αναλάβει.
Όταν το νέο καθεστώς ανατραπεί με τη σειρά του από το προηγούμενο, η πραγματική μητέρα θα διεκδικήσει το παιδί της και φυσικά τη περιουσία του. Η λύση θα δοθεί από έναν ανορθόδοξο λαϊκό δικαστή, τον Αζντάκ, που, με τη δοκιμασία του κύκλου με την κιμωλία, θα δώσει τη λύση σε ποιον ανήκει το παιδί.

Ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος.

Κάθε στιγμή του έργου και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μια σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία:  Κώστας Νταλιάνης
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Ενδυματολογική επιμέλεια: Πέλαγία Βουτζουλίδου
Μουσική σύνθεση: Φίλιππος Περιστέρης                                                                                    

Χορογραφίες: Μαρία Μάργαρη
Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Φωτογράφιση και τρέιλερ : Ορέστης Δικαίος

 

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Κοσμάς Ζαχάρωφ (Αζντάκ), Φάνια Νταλιάνη (Γκρούσα), Εβίτα Παπασπύρου (Αφηγητής), Αγγελική Λυμπεροπούλου, Θωμάς Βούλγαρης, Μαρία Κολοκυθά, Κατερίνα Κοντογούρη, Ορέστης Στύλος, Ειρήνη Δρακουλέλη, Μαρία Λάμπρου, Γιάννης Τσόρβας, Χρήστος Ζαχάρωφ.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Δαμοκλέους 8, Αθήνα 118 54 (Γκάζι)
Τηλέφωνα:
210 3470 670,
693 2454 812, 698 1712 406

E-mail: thiasos@modernoikairoi.gr
Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook:
https://www.facebook.com/thiasosmodernoikairoi
 
Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 9μ.μ. και Κυριακή στις 7.30μ.μ.
 
 
Διάρκεια έργου: 2 ώρες χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 17 ευρώ
Ομαδικό & group , οικογενειακό, φοιτητικό, ανεργίας, ΑΜΕΑ: 12 ευρώ
Καθημερινές για σχολεία : 10 ευρώ
Προπώληση: https://www.more.com/theater/o-kyklos-me-tin-kimolia/
και στο ταμείο του θεάτρου (ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ) Από Δευτέρα έως Παρασκευή 4-8 το απόγευμα Σάββατο από 7μ.μ. Κυριακή από 5μ.μ.
 
 
 
Θέατρο Μοντέρνοι καιροί – Ποιοι είμαστε:
Το “Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί” είναι ένας Θεατρικός Καλλιτεχνικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 1980 θέλοντας να εκφράσει μια διαφορετική πρόταση για τα θεατρικά πράγματα. Λειτούργησε αδιάλειπτα επί οκτώ χρόνια, έως το 1988, παρουσιάζοντας μια πλειάδα Θεατρικών Παραστάσεων στον ομώνυμο δικό του Θεατρικό Χώρο στους Αμπελόκηπους, αλλά και σε περισσότερους από εκατό Δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κράτησε μιαν ανυποχώρητη στάση στο ζήτημα της καλλιτεχνικής ποιότητας και απέσπασε κατά κανόνα εγκωμιαστικές κριτικές για το επίπεδο των παραστάσεών του. Υπήρξε για πολλά χρόνια ένας επιχορηγούμενος από το Υπουργείο Πολιτισμού Θίασος. Το 1984 εκπροσώπησε επίσημα την Ελλάδα στο Θεατρικό Φεστιβάλ της Βόννης “Eurotheater Tage”.
Το 2006, δύο παλιά στελέχη, η Εβίτα Παπασπύρου και ο Κώστας Νταλιάνης ξανάσμιξαν καλλιτεχνικά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς και άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες του θεάτρου μας και αποφάσισαν να επανιδρύσουν το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί, για ένα δεύτερο κύκλο καλλιτεχνικής παρουσίας στα Θεατρικά μας Δρώμενα. Το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί βρίσκεται πλέον στο Γκάζι στην οδό Δαμοκλέους 8, σε έναν πλήρως ανακαινισμένο με καλλιτεχνική ευαισθησία θεατρικό χώρο.
Η ομάδα των Μοντέρνων Καιρών αποτελείται από ηθοποιούς με μακρόχρονη θητεία στο θέατρο αλλά και με ηθοποιούς νεώτερης γενιάς που έχουν εκπαιδευτεί στην ανώτερη σχολή θεάτρου «Μοντέρνοι Καιροί» που τους ενώνουν, κοινό όραμα, κοινοί στόχοι και κοινή καλλιτεχνική κατεύθυνση.
Πιστεύουμε στον Ανθρωπιστικό, Κοινωνικό ρόλο του Θεάτρου.
Υπηρετούμε ένα θέατρο που βρίσκεται σε άμεση επαφή με την ιστορική πραγματικότητα και αφουγκράζεται τα προβλήματα της εποχής του.
Πιστεύουμε πως κάθε καλλιτεχνική δράση είναι μια πολιτική πράξη  και  η εκπλήρωση αυτού του στόχου επιτυγχάνεται όταν η θεατρική πράξη δίνει στον άνθρωπο την υψηλότερη συνείδηση του εαυτού του αλλά και τη συνείδηση της δύναμης που διαθέτει, να μεταμορφώνει διαρκώς τη φύση, την κοινωνία, τον ίδιο τον εαυτό του.
Το θέατρο οφείλει να υπενθυμίζει διαρκώς στον άνθρωπο την απαίτηση να ξεπερνάει κάθε στιγμή τον εαυτό του. Για μια ανθρωπινότερη ανθρωπότητα, για έναν ανθρωπινότερο άνθρωπο.
Σαν θεατρική ομάδα βρισκόμαστε σε αδιάκοπη έρευνα των εκφραστικών μας μέσων και των εργαλείων της τέχνης μας για να προσεγγίσουμε καινούργιες μορφές που θα συμβαδίζουν με την ανάγκη έκφρασης των παραπάνω στόχων και θα συνθέτουν δημιουργικά τις αντιθέσεις της εποχής μας.
Εβίτα Παπασπύρου – Κώστας Νταλιάνης

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This