ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ερώτηση βουλευτίνας της Σουηδικής Βουλής για την Αμμόχωστο - "Παράνομη η εισβολή στην Αμμόχωστο"

Ερώτηση βουλευτίνας της Σουηδικής Βουλής για την Αμμόχωστο – “Παράνομη η εισβολή στην Αμμόχωστο”

6 Sep, 2021

Η Κύπρος μας, το προπύργιο του Ελληνισμού και το νοτιοανατολικότερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται εδώ και 47 χρόνια κάτω από κατοχή. Παρόλα αυτά τίποτα δεν τελείωσε και ο αγώνας συνεχίζεται,με όσα όπλα και αν διαθέτουμε.

Η ομάδα μας στον λιγοστό χρόνο ύπαρξης της κατάφερε μέσα από τις λιγοστές δραστηριότητες της να δημιουργήσει ένα δίκτυο επικοινωνίας με διαφόρους οργανισμούς,συλλόγους,ομοσπονδίες αλλά και με κοινοβουλευτικά κόμματα με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση αλλά και ανάπτυξη των σχέσεων του Κυπριακού Ελληνισμού με τις Σκανδιναβικές χώρες και κυρίως με την Σουηδία. Με αφορμή τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στην κατεχόμενη Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο,η ομάδα μας ενημέρωσε γραπτώς τα Σουηδικά κοινοβουλευτικά κόμματα με στόχο την προώθηση του θέματος στην Σουηδική βουλή.Παρόλο που η χώρα βρίσκεται σε καλοκαιρινή περίοδο,το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Σουηδικής Βουλής ξαναφέρνει στην επιφάνεια την βάρβαρη προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στο Ευρωπαϊκό κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα,την Παρασκευή,2 Αυγούστου η βουλευτής του κόμματος των Δημοκρατών της Σουηδίας,Sara Gille ρώτα την Υπεξ Σουηδίας πως θα αντιδράσει αυτή και η κυβέρνηση της στην παράνομη κίνηση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους να ανοίξει μέρος της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Η Sara Gille γράφει:

“Η Αμμόχωστος βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Κύπρου. Στο νότιο τμήμα της πόλης βρίσκεται η περιοχή Βαρόσια, η οποία μέχρι το 1974 ήταν ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Κύπρου. Ένας τουριστικός προορισμός με ξενοδοχεία, διαμερίσματα και καταστήματα κατά μήκος της παραλίας. Αλλά μετά από την τουρκική εισβολή και κατοχή στη βόρεια Κύπρο το 1974, ήταν μια αποκλεισμένη πόλη-φάντασμα. Ο λόγος για την αποσύνθεση της περιοχής είναι το σημείο 5 του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υιοθετήθηκε το 1984, το οποίο αναφέρει ότι μόνο οι κάτοικοι που ζούσαν στην πόλη πριν από την κατοχή θα πρέπει να εγκατασταθούν ξανά στην περιοχή. Κάτι που η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι αγνοούν.

Σύντομα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που οι κάτοικοι τράπηκαν σε φυγή πριν από την τουρκική επίθεση, όταν πολλοί σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν. Τώρα, το υποτελές κράτος της Τουρκίας στη βόρεια Κύπρο θα ανοίξει την Αμμόχωστο για τουρισμό, η οποία αποτελεί μέρος της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των συνεχιζόμενων τουρκοκυπριακών προεδρικών εκλογών στις 18 Οκτωβρίου. Μια εθνικιστική συμβολική πολιτική που αντιβαίνει σε αρκετές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μια απόφαση που θα σημαίνει ότι τα κτίρια των ξενοδοχείων και άλλα ακίνητα θα αναληφθούν απλώς από τις δυνάμεις κατοχής ή ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι από την Τουρκία θα μετακινηθούν εκεί. Αυτό θα ανοίξει περαιτέρω τις πληγές και θα καταστήσει δυσκολότερη την επανένωση της Κύπρου.

Το άνοιγμα της Αμμοχώστου είναι μόνο ένα από μια μακρά σειρά και πιο σοβαρής παρενόχλησης από την Τουρκία. Η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και η ΕΕ πρέπει να ζητήσει από την Τουρκία να αρχίσει να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο και να θέτει δύναμη πίσω από τις λέξεις της.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω την Υπουργό Εξωτερικών Ann Linde τα εξής:

Πώς ενήργησαν η Υπουργός και η Κυβέρνηση εναντίον της Τουρκίας σχετικά με τα παραπάνω και με ποιον τρόπο σκοπεύουν να δράσουν η Υπουργός και η Κυβέρνηση στο μέλλον;

Η Υπεξ Σουηδίας,Ann Linde,απάντησε γραπτώς την ερώτηση της βουλευτίνας των Δημοκρατών της Σουηδίας αναφορικά με τις παράνομες κινήσεις της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Αμμόχωστο.

“Η Sara Gille με ρώτησε πώς εγώ και η κυβέρνηση ενεργήσαμε εναντίον της Τουρκίας σχετικά με το άνοιγμα της Αμμοχώστου και με ποιον τρόπο σκοπεύουμε να ενεργήσουμε εγώ και η κυβέρνηση στο μέλλον.

Η Σουηδία συνεχίζει να υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη λύση στο Κυπριακό σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές της ΕΕ.

Η κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την κίνηση των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων εκπροσώπων για τα Βαρόσια, σε σχέση με την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στη βόρεια Κύπρο στις 19-20 Ιουλίου.

Εγκρίνουμε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στις 21 Ιουλίου, τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 23 Ιουλίου και τη δήλωση του ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ (HRVP) στις 27 Ιουλίου.

Ο Josep Borell (HRVP) εξέφρασε την υποστήριξη της ΕΕ για την καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη μονομερή δράση στα Βαρόσια, καθώς και την υποστήριξη για τις συνεχείς προσπάθειες του ΟΗΕ στο Κυπριακό. Εάν γίνει σχετικό και υπόκειται σε ευρεία συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών, η Σουηδία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη χρήση των μέσων που διαθέτει η ΕΕ”.

 

Photo: http://www.augustastylianougallery.com/gr/famagusta.html

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.