EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ερώτηση κρίσεως: πώς ψηφίζει ο κάθε πολίτης;

Ερώτηση κρίσεως: πώς ψηφίζει ο κάθε πολίτης;

11 Jun, 2024

Ποια είναι τα δικά του κριτήρια όταν στην Ελλάδα πήρε την πρωτιά ο Αυτιάς; Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών 2024 που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, φαίνεται πρωτιά της ΝΔ με ποσοστό 27,9% ενώ στη “μάχη” του Α σταυρού στο “γαλάζιο” εύρω ψηφοδέλτιο προηγούνται οι εξής:

 

Γιώργος Αυτιάς

 

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

 

Φρέντι Μπελέρης

 

Μανώλης Κεφαλογιάννης

 

Ελίζα Βόζενμπεργκ

 

Δημήτρης Τσιόδρας

 

Ελεωνόρα Μελέτη

 

Παρατηρούμε, λοιπόν, τη συμπερίληψη του Γιώργου Αυτιά και της Ελεωνόρας Μελέτη στην ευρωβουλή, γεγονός που αναδεικνύει μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτή η εικόνα μας προκαλεί προβληματισμό, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι αυτοί οι εκπρόσωποι θα αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντά μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πώς είναι δυνατόν να λαμβάνουν αυτήν την εξουσία και τα προνόμια, ενώ οι πολίτες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους; Εσείς, ο μέσος Έλληνας, που είσαστε βιοπαλαιστές και πληρώνετε φόρους για τα πάντα, πως μπορείτε να εμπιστευτείτε τους αντιπροσώπους αυτούς;

Δηλαδή, βάλαμε την κ Ελεονώρα και τον κ Aυτιά να  μας εκπροσωπήσουν στην ευρωβουλή. Αυτή είναι η κατάντια μας. Δηλαδή αυτοί θα εισπράττουν  30.000 των μήνα και εσύ ραγιά Έλληνα θα εισπράττεις  τον βασικό μισθό.

Από που να το πιάσω να μην λερωθώ;

Εσύ ο μέσος Έλληνας,  ο τίμιος  βιοπαλαιστής,  που πληρώνει φόρους  για τα πάντα και όχι το λαμόγιο! Ο  Έλληνας που χρωστάει παντού, στην εφορία, νοικιάζει στα  airbnb το σπίτι του  και δεν μπορεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια. Ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος  δεν είναι σε θέση πλέον να νοικιάσει μια κατοικία για την οικογένεια του και να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή. Ενώ, από την άλλη μεριά, υπάρχει αυτός που παίρνει τα ποσά από τα ΕΣΠΑ, τους μεγάλους μισθούς στην Ευρώπη, και δεν πληρώνει τους φόρους του.

Εγώ μιλάω και δείχνω τον Έλληνα τον συνταξιούχο που δούλεψε μια ζωή για να παίρνει τρεις και εξήντα,τον εργαζόμενο που παλεύει από τότε που μας έβαλαν στην Ευρώπη, υποτίθεται για το καλύτερο και γίναμε οι ζητιάνοι της Ευρώπης και του κόσμου. Κι ΕΣΥ άνθρωπε, πας και ψηφίζεις  ό,τι σου δείχνει αυτή η καταραμένη τρίτη εξουσία; Τα ΜΜΕ. Μέσα μαζικής εξαπάτησης, πως θα προστατέψετε το σπίτι σας;

Αυτή η χώρα είναι το σπίτι σας! Θα δίνατε εξουσία και κλειδιά για το σπίτι σας στην κ Ελεωνόρα; Δεν έχω κάτι με την συγκεκριμένη κύρια,  απλά την αναφέρω.  Ψηφίσατε, αλήθεια,  για ποιο θέμα;  τα τρία  εκατομμύρια Έλληνες, οι απομείναντες στην Ελλάδα – γιατί οι υπόλοιποί, εφτά εκατομμύρια είναι ξενόφερτοι. Περπατάς στην Ελλάδα και νομίζεις ότι ζεις στην νέα Υόρκη. Τι πιστεύετε, θα φύγουν και θα επιστρέψουν οι Έλληνες;

Ψηφίσατε αλήθεια  γιατι; Θα σας χαμηλώσουν  την φορολογία ή το ρεύμα που από ότι με πληροφορούν, 70% τοις εκατό επάνω θα λάβει αύξηση. Δώσατε την ψήφο σας σε ανθρώπους που ούτε καν  ενδιαφέρονται για εσάς. Αν τους ρωτήσετε πόσο κοστίζει ένα κιλό ντομάτες θα σας κοιτάξουν  παράξενα.

Αδέλφια, λυπάμαι, αλλά έχει χαθεί πλέον ο αγώνας. Για να κερδίσουμε την πατρίδα μας θέλει αγώνα. Κάτι που δεν υπάρχει πλέον στις ψυχές του Έλληνα. Και για ετούτο το κατάντημα ευθυνόμαστε όλοι εμείς, με  την απάθεια, τα social media, τα selfie  για να μην ξεχωρίσουμε από την μάζα. Όλοι μαζί,  μοντελοποίηση  του ανθρώπου σε ξενόφερτους  χαρακτήρες  και απαξίωση. Αρνιέμαι να δεχθώ ότι την Ελλάδα του φωτός, την Ελλάδα του πολιτισμού,  την εκπροσωπούν αυτοί που ψηφιστήκαν  στης ευρωεκλογές,  αρνιέμαι.

Αρνιέμαι να δεχθώ ότι ο ελληνικός λαός  τον επόμενο που θα στηρίξει να εκπροσωπήσει αυτή την χώρα, για να  μην νιώσει κατώτερη των περιστάσεων,   θα είναι  ο σύζυγος με τον σύζυγο. Τον οποίον φυτεύουν  και θα τον χειροκροτήσουν. Λίγο αξιοπρέπεια βρε συνέλληνες.

 

Ερωτηματικά για την κρίση: Ποια κριτήρια καθορίζουν την ψήφο του κάθε πολίτη;
Απορρίπτοντας την απάθεια και την ανιαρότητα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αγώνας για την προστασία των συμφερόντων μας απαιτεί δράση. Η κατάσταση όπου οι πολιτικοί εκπρόσωποί μας αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες και ανησυχίες των πολιτών είναι απαράδεκτη. Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση και να ασκήσουμε πίεση στην πολιτική τάξη για αλλαγές που θα εξυπηρετούν το κοινό καλό.

Το να ψηφίζουμε δεν είναι απλά ένα καθήκον, αλλά μια ευθύνη. Οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται επηρεάζουν τις ζωές μας και τις μελλοντικές γενιές. Επομένως, αντί να αφήνουμε το μέλλον μας στα χέρια άλλων, ας αναλάβουμε την ευθύνη και ας ενεργήσουμε για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Είναι καιρός να αναδείξουμε τους ηγέτες που θα μας εκπροσωπούν με αξιοπρέπεια και αφοσίωση. Ας αναζητήσουμε τους υποψηφίους που θα ακούνε τις φωνές των πολιτών και θα δρουν για το κοινό καλό. Με την ενεργό συμμετοχή μας και την απαιτητική μας στάση, μπορούμε να φέρουμε αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ένα δίκαιο και ισότιμο μέλλον για όλους.
Ας είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αναδείξουμε μια κοινότητα που θα βασίζεται στις αξίες της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της ευημερίας για όλους. Αυτή είναι η ευθύνη μας, και αυτή είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον.
Αυτή η σύνθεση, μεταξύ άλλων, προβάλλει το βάθος των πολιτικών εκπροσώπων που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Ωστόσο, πολλοί πολίτες αντιδρούν με ανησυχία και αγανάκτηση, βλέποντας αυτήν την εικόνα της πολιτικής σφαίρας. Πώς η ανεξέλεγκτη εξουσία και η έλλειψη αντιπροσωπευτικότητας στην εκλογική διαδικασία αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα του καθημερινού Έλληνα.
Ο μέσος Έλληνας είναι ένας συνεπής φορολογούμενος και εργαζόμενος που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Ενώ πληρώνει φόρους για όλα τα πράγματα, αντιλαμβάνεται με αγανάκτηση ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί ζουν σε μια άλλη πραγματικότητα.
Ο μέσος Έλληνας, ο βιοπαλαιστής, θα ήθελε να πιστεύει ότι οι εκλογές του θα έχουν ουσιαστική επίδραση στην καθημερινότητά του. Όμως, η απογοήτευση από την αδιαφορία ή την ανικανότητα των εκλεγμένων αντιπροσώπων να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες του λαού μπορεί να οδηγήσει σε αποχή ή ακόμη και σε απελπισία.
Το ζήτημα της εκπροσώπησης και της αποτελεσματικότητας των πολιτικών εκπροσώπων είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιτυχία της δημοκρατίας. Όταν οι πολίτες νιώθουν ότι οι εκλεγμένοι τους δεν αντιπροσωπεύουν αποτελεσματικά τα συμφέροντά τους, η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα υπονομεύεται.
Επομένως, οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και να αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στη χώρα και στην Ευρώπη. Το να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους μέσω του ψηφοδελτίου τους είναι μια από τις πιο θεμελιώδεις εκφάνσεις της δημοκρατίας και του δικαιώματός τους να επιρρίπτουν ευθύνες και να απαιτούν αλλαγές.
Το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται στα χέρια μας. Ας υπερασπιστούμε τις αξίες μας και ας επιδιώξουμε μια κοινωνία που θα βασίζεται στη δικαιοσύνη, την ισότητα και την αλληλεγγύη. Με την ενεργή μας συμμετοχή και την απαιτητική μας στάση, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας δείξουμε στους αντιπροσώπους μας ότι απαιτούμε αλλαγές και δράση για το κοινό καλό. Μόνο με την ενεργό μας συμμετοχή και την αντίστασή μας σε αδικίες και παραλείψεις, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα μέλλον που θα αντανακλά τις αξίες και τις επιθυμίες μας.
Ας είμαστε η φωνή της αλλαγής και η δύναμη πίσω από μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία. Αυτή είναι η στιγμή για δράση και αλλαγή. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό, ως πολίτες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

 

 

photo https://ot.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This