EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
εστία-ΖΩ

«εστία-ΖΩ»του εικαστικού Φώτη Δανάλη

4 Jan, 2024

Άνθρωποι της τέχνης τίμησαν την τέχνη με την παρουσία τους στα  Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «εστία-ΖΩ» του εικαστικού Φώτη Δανάλη στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στο Ιλίου Μέλαθρον

 

Με την παρουσία πολλών επώνυμων του χώρου της τέχνης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «εστία-ΖΩ» του εικαστικού Φώτη Δανάλη, στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στο Ιλίου Μέλαθρον.

Τα έργα του εικαστικού, εντυπωσίασαν τους καλεσμένους, τόσο για την τεχνική τους και την θεματολογία τους όσο και για την σύνδεσή τους με τον χώρο του Μουσείου που θα τα φιλοξενήσει έως και το τέλος Μαρτίου.

Οι καλεσμένοι μεταξύ άλλων ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμούς στο Υπουργείο Πολιτισμού, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Νομισματικού Μουσείου κ. Αναστασία Ράμμου, ο Χάρης Ρώμας, η Γωγώ Ατζολετάκη, η Γεωργία Ζώη, ο Κώστας Νταλιάνης, η Εβίτα Παπασπύρου, η Μαίρη Ραζή, η Μαρία Ιωαννίδου με τον σύντροφό της Δημήτρη Κρητικό, η Νέλλη Γκίνη, η Λόλα Νταιφά, ο Πάνος Αμαραντίδης, ο Μέμος Μπεγνής, η Μαρία Παπαλάμπρου, η Αθηνά Τρανούλη, η Αγγελική Λυμπεροπούλου, η Στέλλα Παπαδοπούλου, ο Ευάγγελος Τσιρώνης, ο Νίκος Ελευθερίου, ο Αλέξης Καρατζάς, ο Τάσος Δερτιλής, η Σάγια Τσαουσίδου, ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Χανιώτης, ο Χρήστος Γιακουμόπουλος, ο Γιώργος Μεστούσης, η σύζυγος του εικαστικού Αλίκη Δανάλη και ο γιός τους Σίμος Δανάλης, συνεχάρησαν τον Φώτη Δανάλη για τα έργα που παρουσίασε και απόλαυσαν τo Sparkling white wine “SOLITAIRE” του Nico Lazaridi  και τα εδέσματα της εταιρείας «Κεντρικοί Δρόμοι Α.Ε.», σε μια ιδιαίτερα εορταστική και γεμάτη σεβασμό και αγάπη βραδιά.

Τα έργα τέχνης τοποθετημένα στις μαρμάρινες εστίες του Ιλίου Μελάθρου αποτυπώνουν τους εξεικονισμένους στοχασμούς του καλλιτέχνη, ο οποίος χρησιμοποιεί λάδια και μικτά υλικά, επιδιώκοντας ευρηματικές χρωματικές και υφολογικές αντιθέσεις. Μέσα από τις αφαιρετικές απεικονίσεις τοπίων και μορφών που πρυτανεύουν στις διακοσμήσεις του Ιλίου Μελάθρου και στα εκθέματα που αυτό φιλοξενεί, παρουσιάζεται μία διαδικασία εσωτερικοποίησης των σκέψεων και των εξωτερικών ερεθισμάτων του καλλιτέχνη, που πρεσβεύει ότι η προσωπική εμπειρία υπερβαίνει κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος, και δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες μορφές.

Το Γενικό Συντονισμό και την Επιμέλεια της έκθεσης έχει ο διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης, Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, συνεπικουρούμενος από τον αρχαιολόγο Δρ Δημήτρη Κλουκίνα, τη μουσειολόγο Ελένη Νάκη και τη γραφίστρια Μένη Μπιντέρη. Η φωτογράφιση των έργων πραγματοποιήθηκε από το διακεκριμένο φωτογράφο Γεώργιο Μεστούση. Σύμβουλος επικοινωνίας της έκθεσης είναι η κα Αλίκη Δανάλη (Email: alikidan@hotmail.com).

1.1  3 ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΑΛΗΣ ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΚΑΚΑΒΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΑΛΗΣ 1

(κεντρική φωτό) Γεωργία Ζώη, Φώτης Δαναλης, Μαίρη Ραζή, Χάρης Ρώμας, Αθηνά Τρανούλη

(μεσαία φωτό)  Σίμος Δανάλης, Χάρης Ρώμας – (δεξιά) Γιώργος Κακαβάς, Στέλλα Παπαδοπούλου, Σίμος Δανάλης

2 ΓΩΓΩ ΑΝΤΖΟΛΕΤΑΚΗΣ ΝΕΛΛΗ ΓΚΙΝΗ ΛΟΛΑ ΝΤΑΙΦΑ 

(αριστερά) Γωγώ Ατζολετάκη, Νέλλη Γκίνη, Λόλα Νταϊφά – (δεξιά) 

4 ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΡΑΜΜΟΥ ΑΛΙΚΗ ΔΑΝΑΛΗ ΦΩΤΗΣ ΔΑΝΑΛΗΣ ΛΟΛΑ ΝΤΑΙΦΑ

Σταύρος Βόλκος, Αναστασία Ράμμου, Αλίκη Δανάλη, Φώτης Δανάλης, Λόλα Νταϊφά

 

Η έκθεση «εστία-ΖΩ» θα είναι επισκέψιμη για το κοινό κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου.

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης από 08:30 – 15:30  (έως 31 Μαρτίου 2024)

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και είκοσι (20) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου.

 

Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 10671 Αθήνα

Τηλ: 210-3632057 – Email: nm@culture.gr

www.nummus.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This