EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ζελένσκι

Ζελένσκι: Μπορεί να μην συναντηθώ με τον Πούτιν

5 Apr, 2022

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα Τρίτη πως οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι η μοναδική επιλογή για τη χώρα του, αν και οι συνομιλίες έχουν γίνει πλέον πιο δύσκολες. Σε σχόλια που έκανε στο διάγγελμα του από την κρατική τηλεόραση, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι μπορεί ο ίδιος και ο Βλάντιμίρ Πούτιν να μη συναντηθούν τελικά.

Όπως τόνισε η σφαγή στην Μπούτσα έδειξε ότι η χώρα που έχει «ανάγκη για αποναζιστοποίηση» δεν είναι η Ουκρανία, αλλά στη Ρωσία. Ο Ουκρανός πρόεδρος φοβάται πως η Ρωσία θα μπορούσε να επιστρέψει σε δύο χρόνια αν δεν δοθούν επαρκείς εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία.
Σχετικά με το ζήτημα του Ντονμπάς, είπε ότι η Μόσχα και το Κίεβο σίγουρα δεν θα συμφωνήσουν σε όλες τις πτυχές από την αρχή, αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Στο ενδιάμεσο οι ΗΠΑ στέλνουν ως βοήθεια τα drones «Switchblade», βοήθεια που εντάσσεται στο πακέτο των 300 εκατ. δολαρίων που ανακοινώθηκε από την Ουάσινγκτον. Σκοπός τους είναι να δοθεί στην Ουκρανία η δυνατότητα να αμυνθεί απέναντι στους Ρώσους και το νέο όπλο των ΗΠΑ που θα δοθεί στο Κίεβο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα drones-φονιάδες Switchblade τα οποία είναι οπλισμένα με κεφαλές που καταστρέφουν ακόμη και τανκς.

Τα νέα όπλα Switchblade-600, τα «θανατηφόρα» drones, δεν θα δοθούν στην Ουκρανία από το αμερικανικό οπλοστάσιο, αλλά θα παραγγελθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία και θα δοθούν εν συνεχεία στο Κίεβο.

Στις 16 Μαρτίου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως θα έδινε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως μέρος ενός πακέτου όπλων και εξοπλισμού 800 εκατ. δολαρίων που πάρθηκαν από τα αμερικανικά αποθεματικά. Τα μικρότερα Switchblade 300 έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν περίπου στα έξι μίλια (10 χιλιόμετρα) και να γυρίζουν πάνω από έναν στόχο για περίπου 15 λεπτά.

Το μοντέλο που θα σταλεί στην Ουκρανία παράγεται από την εταιρεία Simi Valley, με έδρα την Καλιφόρνια. Μπορεί να πετάξει περισσότερα από 24 μίλια (39 χιλιόμετρα) και να περιφέρεται για 40 λεπτά πριν επιτεθεί με κεφαλή κατά της θωράκισης. Ο χειριστής χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελέγχου πυρός με οθόνη αφής που βασίζεται σε tablet με την επιλογή να πιλοτάρει χειροκίνητα τον περιπλανώμενο βλήμα.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει στην Ουκρανία αντιαρματικά (Javelin) και αντιαεροπορικά συστήματα (Stinger) και έχουν απορρίψει τα ουκρανικά αιτήματα περί επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zone) πάνω από την εμπόλεμη χώρα εφόσον σύμφωνα με τις ΗΠΑ αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση σύγκρουση Αμερικανών – Ρώσων και σε έναν Γ Παγκόσμιο.

 

 

Φωτο: https://vradini.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This