EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ημέρα ποίησης σήμερα ...

Ημέρα ποίησης σήμερα …

22 Apr, 2024

Πόσο ενθαρρυντικό που αφιερώνουμε μια ολόκληρη ημέρα για να γιορτάσουμε την ποίηση και την επίδρασή της στις ψυχές μας. Η ποίηση, σαν καμβάς των συναισθημάτων και των σκέψεων, έχει τη δύναμη να αγκαλιάσει την ανθρώπινη ψυχή με τρόπο μοναδικό και βαθύ.

Στην ημέρα αυτή, αντικείμενο εορτασμού παγκοσμίως, οι άνθρωποι ενώνονται για να γιορτάσουν την τέχνη της λέξης, την οποία οι ποιητές χρησιμοποιούν για να εκφράσουν τις βαθύτερες σκέψεις και συναισθήματά τους. Η ποίηση διασχίζει το χρόνο και τον χώρο, συνδέει διαφορετικούς πολιτισμούς και παρέχει μια γλώσσα που αντιλαμβάνεται κάθε ανθρώπινη ψυχή, ανεξαρτήτως πολιτισμικών διαφορών.

Η ποίηση είναι πολύ περισσότερο από απλά λέξεις σε μια σειρά. Είναι η μελωδία της ανθρώπινης ύπαρξης, ο παλμός των συναισθημάτων και η αντανάκλαση του κόσμου μέσα από τη ματιά του ποιητή. Μέσω της ποίησης, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ομορφιά, τη θλίψη, την απορία και την ελπίδα σε μια κοινότητα συναισθημάτων και ιδεών.

Από τον Όμηρο και τα αρχαία επικά έργα μέχρι την Emily Dickinson, τον Pablo Neruda και τους σύγχρονους ποιητές, η ποίηση έχει τραβήξει την προσοχή και την καρδιά των ανθρώπων. Στις στιγμές χαράς, πένθους, αγάπης και μελαγχολίας, η ποίηση παρέχει έναν ασφαλή και καθησυχαστικό καταφύγιο.

Η Ημέρα Ποίησης αποτελεί μια υπενθύμιση για να εκτιμήσουμε τη δύναμη των λέξεων και την ικανότητά τους να αγγίζουν τις ψυχές μας. Ας γιορτάσουμε λοιπόν αυτή την εξαιρετική μορφή τέχνης που ενώνει, εμπνέει και αγκαλιάζει την ανθρώπινη ύπαρξη με μοναδικό τρόπο.

 

 

Αγάπη και Εγκατάλειψη

Στο βάθος της καρδιάς, ένα τραγούδι ψιθυρίζει,

Συνθέτοντας μια ιστορία αγάπης και πόνου.

Στην αχτίδα του φεγγαριού, οι σκιές χορεύουν,

Κρατώντας μαζί τις μνήμες του παρελθόντος.

Όνειρα που ανθίζουν σαν άνθη στον κήπο της ελπίδας,

Σε κάθε ανάσα, ένα τραγούδι της αγάπης περνά.

Αλλά ο χρόνος, ο αόρατος κλέφτης, παίρνει τον φόρο του,

Και η απόσταση απόμεινε, ως τον κόσμο να χαθεί.

Μέσα στη σιωπή της νύχτας, οι σκέψεις αλυσίδων αλλάζουν,

Αγκαλιάζοντας τη μοναξιά, παίρνοντας το πέρασμα του χρόνου.

Αλλά ακόμα και στο σκοτάδι, ένα φως ακόμα λάμπει,

Η αγάπη, πάντοτε παρούσα, ακόμα και όταν η καρδιά πονά.

Και έτσι συνεχίζει ο χορός της ζωής, με τα υψηλά και τα χαμηλά,

Κρατώντας την ελπίδα ζωντανή μέσα στην αντίξοα καιρικά.

Γιατί η αγάπη είναι η αληθινή μας πατρίδα, ο καρπός της καρδιάς μας,

Και παρά την εγκατάλειψη, πάντα εκεί, να μας αγκαλιάσει στο τέλος.

 

συγγραφέας: Ιωάννα Λαζάρου

 

 

photo valerioerrani / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This