EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ναρκωτικά

Η “Έκσταση” και τα άλλα ναρκωτικά

10 Mar, 2023

Η Έκσταση μπορεί να είναι ένας τρόπος να συναντηθεί μια βραδιά διασκέδασης με τον θάνατο, και αναφερόμαστε στο ναρκωτικό «Έκσταση» ή Molly, ή αλλιώς «το ναρκωτικό των πάρτυ», αφού έχει συνηθίσει να συγκαταλέγεται στα πλέον διακινούμενα ναρκωτικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το Έκσταση ανήκει στην κατηγορία του MDMA, και ο ενδιαφερόμενος το βρίσκει είτε σε κάψουλα, είτε σε ταμπλέτα. Ο χημικός του τύπος είναι 3,4-μεθυλενοδιοξυμεθαμφεταμίνη, και δημιουργεί παραισθήσεις ενώ διεγείρει τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Το αποτέλεσμα για τον άνθρωπο που θα το λάβει, θα είναι η υπερδιέγερση, ικανοποίηση, συναισθηματική πληρότητα και λανθάνουσα αντίληψη για τον χρόνο και τον χώρο.

Σε ό,τι αφορά τώρα την χημική του σύσταση, πρόκειται για μια σκόνη που για να πάρει την μορφή χαπιού αναμειγνύεται με άλλες ουσίες. Στην μορφή της κάψουλας είναι όμως καθαρό (Molly, ως υποκοριστικό του molecular), δηλαδή υπάρχει σε μορφή σκόνης, αφού κι αυτό καθαρό δεν είναι, καθώς αναμειγνύεται με συνθετικά άλατα μπάνιου, κοκαϊνη, ριταλίνη, μεθ κ.ά. Η Molly μπορεί να έχει ακραίες παρενέργειες, και να φτάσει ως τον θάνατο. Η μείξη είναι ανεξέλεγκτη, αφού σε βάθος τετραετίας από τις κάψουλες που κατασχέθηκαν μόνον ένα 13% περιείχε MDMA, γεγονός που σημαίνει ότι τεράστιο ποσοστό ήταν μια μείξη πολλών και διαφορετικών ουσιών.

Η Molly διεγείρει τον εγκέφαλο προκαλώντας μεγάλη έκλυση ντοπαμίνης, νρεπινεφρίνης που αυξάνει τον παλμό της καρδιάς και την πίεση, σεροτονίνη που επηρεάζει την διάθεση, την όρεξη και τον ύπνο. Διαρκεί για περίπου 6 ώρες και προκαλεί ναυτία, κράμπες, θολότητα στα μάτια, εφίδρωση, ενώ για μια εβδομάδα προκαλεί εκνευρισμό, επιθετικότητα, κατάθλιψη, προβλήματα στην μνήμη, έλλειψη συγκέντρωσης, προβλήματα στην όρεξη και στην ερωτική διάθεση. Επιπροσθέτως, η υψηλή θερμοκρασία του σώματος κατά την διάρκεια λήψης της ουσίας, μπορεί να προκαλέσει άμεση δυσλειτουργία στο ήπαρ και στην καρδιά.

Αυτό το ναρκωτικό δημιουργήθηκε από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία, το 1912, αρχικά με σκοπό να καταστείλει την όρεξη. Έγινε όμως αγαπητό το 1970 από τους ψυχιάτρους, που το χρησιμοποίησαν χωρίς προηγούμενες έρευνες και δοκιμές στην ψυχοθεραπεία. Οι «επιδόσεις» του έγιναν γρήγορα αντιληπτές και από τους διοργανωτές πάρτυ. Ο FDA των ΗΠΑ το ονόμασε το 1985 «παράνομη ναρκωτική ουσία χωρίς γνωστό ιατρικό όφελος».

 

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο των ναρκωτικών, άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Σε συνδυασμό με τα εγκλήματα, η πλέον συνήθης ναρκωτική ουσία που ανιχνεύεται στο σώμα των δραστών είναι η μαριχουάνα.
  • Ο οικονομικός αντίκτυπος στις ΗΠΑ από την παράνομη χρήση ουσιών ανέρχεται στο 1 τρις δολλάρια.
  • Η ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ φιλοξενεί ένα 18% κρατουμένων οι οποίοι σχετίζονται με εγκλήματα για ναρκωτικές ουσίες.
  • Έχει υπολογιστεί ότι κάθε 53 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος λόγω ατυχήματος που προξενείται από χρήση αλκοόλ.
  • Το 63% των συλληφθέντων, είχαν μία τουλάχιστον ναρκωτική ουσία στην κατοχή τους.

 

 

Δείτε εδώ ένα ενδιαφέρον βίντεο:

 

Πηγή  https://www.notodrugs.gr/

φωτό ELG21 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This