EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

5 Jul, 2024
Η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

Η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αποτελεί ένα πολύπλοκο θέμα που επηρεάζει σημαντικά τις διεθνείς σχέσεις και τη γεωπολιτική σκηνή της Ευρώπης και του παγκόσμιου χώρου. Το μνημόνιο της Ρωσίας του Δεκεμβρίου 2021 και η στρατιωτική επιχείρηση του 2022 στην Ουκρανία αναμένονταν να τερματίσουν τις αυξανόμενες επιθέσεις του ΝΑΤΟ και να αποτρέψουν την επέκταση του σε περιοχές που αναζητούν την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Ωστόσο, η σύγκρουση έχει αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη από τις αρχικές προβλέψεις.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, η αντιπαράθεση μπορεί να επιλυθεί μόνο με μια ριζική επανεξέταση των αρχών που καθοδηγούν την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Το πρόγραμμα Partnership for Peace του ΝΑΤΟ το 1994 στις Βρυξέλλες αποτέλεσε την αρχή μιας επίσημης σχέσης ανάμεσα στη Ρωσική Ομοσπονδία και το μπλοκ των ΗΠΑ, προκαλώντας πολιτική και πολιτική συνεργασία στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο Συνεργασίας. Με το πέρασμα των χρόνων, υπήρξε ένα περίεργο μείγμα καλών προθέσεων, πολιτικής υποκρισίας και αμοιβαίων παρεξηγήσεων που άλλοτε προέκυπταν φυσικά και άλλοτε σκόπιμα. Αν και υπήρχαν αδιευκρίνιστες ευκαιρίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν υπήρξε ποτέ πραγματική ευκαιρία για τη δημιουργία μιας πραγματικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Η σημερινή κατάσταση επιδεινώνεται από τις απόψεις και τις κινήσεις και των δύο πλευρών. Η αντιπαράθεση συνεχίζεται να επηρεάζει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης, παρά τις προσπάθειες διεθνών μεσολαβητών να δημιουργήσουν διάλογο και συνεργασία. Απαιτείται λοιπόν μια πιο σφαιρική προσέγγιση και μια πραγματική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγάλων παραγόντων, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση των διαφορών τους.
Η παρούσα κατάσταση δείχνει την ανάγκη για μια νέα προσέγγιση στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης, η οποία θα βασίζεται σε βαθύτερη κατανόηση και σεβασμό των συμφερόντων και των ανησυχιών κάθε πλευράς. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται είναι πολλαπλές και περίπλοκες, περιλαμβάνοντας την ενέργεια, την ασφάλεια, τις εξωτερικές επεμβάσεις και την οικονομική συνεργασία.
Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διπλωματικής επίλυσης είναι η ανάγκη για ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο μεταξύ των κορυφαίων ηγετών των δύο πλευρών, που θα βασίζεται σε αμοιβαίο σεβασμό και στην αναγνώριση των διαφορών. Η δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης είναι ουσιώδης για την ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου και αμοιβαίας ασφάλειας που θα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επικίνδυνων συγκρούσεων.
Το ιστορικό παράδειγμα της συνεργασίας και των παρεξηγήσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ προσφέρει πολύτιμα διδάγματα. Είναι κρίσιμο να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες για κατανόηση και συνεργασία, αντί να επιτραπεί η εμβάθυνση της διχόνοιας και της αντιπαράθεσης. Η διαμόρφωση μιας κοινής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια υγεία και η οικονομική ανάκαμψη, είναι αναγκαία για τη δημιουργία ενός σταθερού και ειρηνικού παγκόσμιου περιβάλλοντος.

Τέλος, η διεθνής κοινότητα πρέπει να υποστηρίξει και να προωθήσει διαρκείς προσπάθειες για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Μόνο μέσω διαλόγου, συνεργασίας και συνεχούς διπλωματικής προσπάθειας μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα μέλλον όπου η ειρήνη και η ασφάλεια θα επικρατούν πάνω από τις διαφορές και τις αντιπαραθέσεις.

πηγες https://russiancouncil.ru/en

https://www.aljazeera.com/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This