EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
απαγόρευση οχημάτων φυσικού αερίου

Η απαγόρευση οχημάτων φυσικού αερίου αιχμή για την Δύση

7 Sep, 2023

Σε ομιλία του το Σαββατοκύριακο, ο δνων σύμβουλος της BMW, Oliver Zipse, αναφέρθηκε σε ένα δύσκολο θέμα: τα ηλεκτρικά οχήματα με αναγκαστική τροφοδοσία, στην Ευρώπη.

Η απαγόρευση οχημάτων φυσικού αερίου, θα κοστίσει στην Κίνα, ενώ θα βλάψει τους κατασκευαστές οχημάτων στην Δύση. Εάν η ΕΕ προωθήσει αυτή την γραμμή απαγόρευσης οχημάτων φυσικού αερίου, τότε, κατά τον Zipse  «το τμήμα της βασικής αγοράς αυτοκινήτων είτε θα εξαφανιστεί είτε δεν θα γίνει από Ευρωπαίους κατασκευαστές».

Οι Κινέζοι κατασκευαστές, κατά τον Zipse, μπορούν παγκοσμίως να προωθήσουν τα φθηνά αυτοκίνητα που παράγουν, καθώς έχουν χαμηλότερο κόστος ενέργειας και εκτεταμένες αλυσίδες εφοδιασμού. Την χρονιά αυτή, η Κίνα ξεπέρασε ακόμη και την Ιαπωνία σε αντίστοιχες εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατασκευάζονται στην Κίνα και οι κατασκευαστές τους όπως Geely, BYD και Xpeng, με χαμηλό κόστος, απλώνονται στην Ευρώπη με επιδοτήσεις και ανεβασμένους φόρους φυσικού αερίου.

Με βάση τις στατιστικές μελέτες, έως το 2025 είναι δυνατόν να πωληθούν έως και 800.000 κινέζικα οχήματα (πηγή Price Waterhouse Coopers). Η ίδια πηγή αναφέρει πως η Κίνα πουλά περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, ενώ η Ευρώπη και οι ΗΠΑ μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Κίνα ολοένα.

Ο Zipse ανέφερε πως ο ανταγωνισμός με την κινεζική κατασκευαστική αγορά μπορεί να φέρει έναν πόλεμο τιμών στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα, και έφερε ως παράδειγμα την Tesla και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες αναγκάστηκαν να μειώσουν τις τιμές τους, με απώλειες. Η BYD έχει ήδη ξεπεράσει την VW σε πωλήσεις μέσα στην Κίνα, ενώ οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για κάθε κινεζικό ηλεκτρικό όχημα που πωλούν – τα οποία αντισταθμίζουν με κέρδη από αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο.

Δημοκρατική παράταξη και Κλιματική Αριστερά είναι αυτοί που προώθησαν επιδοτήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, και απαγορεύσεις οχημάτων φυσικού αερίου, ως ένα αναγκαίο μέτρο ώστε να σταματήσει η κινεζική κυριαρχία. Όμως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ κινδυνεύουν έτσι να καταστρέψουν την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία τους για ένα μέλλον ηλεκτρικών, κινεζικών κυρίως, οχημάτων.

 

photo Mikes-Photography / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

ΣΥΓΧΥΣΗ

ΣΥΓΧΥΣΗ

Φοβερή σύγχυση επικρατεί στην οικουμένη. Είναι έργο συνωμοσίας ή η ειμαρμένη; Πλημμύρισε ο κόσμος...

Εθνοκάθαρση

Εθνοκάθαρση

Στο Αρτσάχ έχουμε μια  εισβολή και μια σύγχρονη εθνοκάθαρση ενός λαού, του αδελφού Αρμενικού...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This