EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Γέννηση του Χριστού

Η Γέννηση του Χριστού προϋπόθεση για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους

4 Jan, 2024

 

Αυτές τις μέρες περιμένουμε, όπως κάθε χρόνο τη γέννηση του Χριστού μας. Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο βαριά η σκιά φώτων της χαράς που μας στέλνει το θείο βρέφος από τη Βηθλεέμ μιας και από την ίδια τη Βηθλεέμ ακούγονται οι ιαχές του πολέμου και ο συριγμός τον όπλων και ο θρήνος των πονεμένων ανθρώπων.. Και ενώ θα έπρεπε να ρέει άφθονο το κρασί της χαράς ,ρέει άφθονο το ανθρώπινο αίμα. Και ενώ θα έπρεπε τα πρόσωπα των ανθρώπων που συναντάμε να είναι φωτεινά και χαρούμενα γιατί δύο χιλιάδες και πλέον χρόνια έχουμε νιώσει και έχουμε ζήσει το μήνυμα και της χαράς και της ελπίδας, όχι μόνο το έχουμε αγνοήσει ,αλλά και το χειρότερο το έχουμε αντικαταστήσει με την άγνοια και την απελπισία.

Και επειδή ότι εισπράττει κανείς από την ασχήμια είναι όλεθρος και καταστροφή- σοφά και πέρα για πέρα αληθινά μας λέει ο απόστολος Παύλος ότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος – έχουμε αντικαταστήσει τη Χαρά και την ευτυχία με την θλίψη και απελπισία. Και την ψάχνουμε στα πολυκαταστήματα στα ζαχαροπλαστεία, στις ταβέρνες μήπως και μας την σταλάξουν στην καθημερινή μας ζωή μήπως ξεγελάσουμε λίγο την ψυχή μας ξέροντας ταυτόχρονα ότι είναι για λίγο φευγαλέα και πρόσκαιρη.

Και έρχεται κάθε χρόνο το ίδιο γεγονός ,επίμονα και παρακλητικά συγχρόνως, να μας αναγκάσει να το θυμηθούμε ,μήπως ταυτόχρονα θυμηθούμε και την ψυχή μας, που πρέπει ,γιατί αυτή είναι η φύση της να βρει τον προσανατολισμό της προς τη χαρά και την ελπίδα Και τη χαρά και την ελπίδα στην δίνουν διαρκώς και αστείρευτα όλα όσα κρατούσε ο μικρός Χριστός και μας τα χάρισε απλόχερα από όταν γεννήθηκε.

Μας θύμισε την ομορφιά της ψυχής που κάθε άνθρωπος έχει από την ημέρα που γεννιέται, την ανθρωπιά ,την καλοσύνη, την αξιοπρέπεια, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη και την πάνω από όλα την Αγάπη .Μεγάλη λέξη. Και ο Θεός Αγάπη εστί, θα φωνάξει με την βροντερή φωνή του ο Ανατρεπτικός Ιωάννης. Πολλά και μεγάλα δώρα και βασιλικά δώρα και αναγκαία πυξίδα για μια ευτυχισμένη ζωή Όσα χρόνια κι αν περάσουν ίδια αξία θα έχουν για όλο το ανθρώπινο γένος, δεν θα αλλάξουν ποτέ, γιατί είναι από το ίδιο υλικό με την ανθρώπινη φύση. Αυτήν την φύση που όσο κι αν την παραμερίσουμε θα μας θυμίζει πάντα την αληθινή της ,την θεϊκή της καταγωγή. 

 

 

photo falco / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This