EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η γιορτή της Γυναίκας

Η γιορτή της Γυναίκας

7 Mar, 2024

Η γιορτή της γυναίκας, που γιορτάζεται σε πολλές χώρες κάθε Μάρτιο, συχνά αναφέρεται στην ανάγκη να τιμηθούν οι γυναίκες για τον ρόλο και τις συνεισφορές τους στην κοινωνία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γυναικεία ταυτότητα και η αξία των γυναικών δεν πρέπει να περιορίζεται σε μια μόνο ημέρα ή σε ένα γεγονός.

Η γυναίκα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα “σκεύος ηδονής” ή ως αντικείμενο ικανό να ικανοποιεί τις ορέξεις κάποιου άλλου. Η σεξουαλική κακοποίηση ή εκμετάλλευση των γυναικών είναι απαράδεκτη και αντιβαίνει στην αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη αξία τους.

Είναι σημαντικό για τους άνδρες να σεβαστούν και να τιμήσουν τις γυναίκες όχι μόνο στις επίσημες ημέρες γιορτής, αλλά καθημερινά, αντιλαμβανόμενοι τον ρόλο τους ως σύντροφοι, συνεργάτες και συνανθρώπους σε αυτήν την κοινωνία. Η αναγνώριση της ισότητας και η σεβασμός προς όλα τα μέλη της κοινότητας πρέπει να αποτελούν θεμέλια της σύγχρονης κοινωνίας.

Κάθε χρόνο, όπως πλησιάζει η γιορτή της γυναίκας, σκέφτομαι γιατί η γυναίκα πρέπει να γιορτάζεται μόνο μία φορά το χρόνο. Και γιατί, εν τέλει, η γυναίκα συχνά εκλαμβάνεται ως ένα αντικείμενο ικανό να ικανοποιήσει τις ορέξεις του άνδρα.

Από μικρή ηλικία, μας διδάσκουν ότι η γυναίκα πρέπει να είναι ευχάριστη, διαθέσιμη, και πάνω απ ‘όλα, να είναι πρόθυμη  να ικανοποιήσει τις ανάγκες του άνδρα. Μας μαθαίνουν ότι η γυναίκα είναι το σκεύος ηδονής, το αντικείμενο της επιθυμίας μας. Και μέσα σε όλα αυτά, χάνεται η ανθρώπινη πτυχή της γυναίκας.

Αλλά ας σταματήσουμε για λίγο και ας σκεφτούμε. Η γυναίκα δεν είναι μόνο ένα αντικείμενο ηδονής. Είναι η μάνα μας, η αδελφή μας, η φίλη μας. Είναι η σύντροφός μας, η συνεργάτιδα μας, σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή.

Και όταν μιλάμε για σεξουαλική κακοποίηση ή εκμετάλλευση, πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό δεν είναι απλά ένα θέμα ιδεολογίας. Είναι ένα ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το σώμα και τη ζωή της.

Στο τέλος, ας θυμηθούμε ότι η κάθε γυναίκα είναι πολύ περισσότερα από αυτό που βλέπουμε επιφανειακά. Είναι πρόσωπα με συναισθήματα, με όνειρα, με φιλοδοξίες. Και αξίζουν κάθε σεβασμό και αγάπη.

Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να θεωρούμε τη γυναίκα ως μια μόνομηχανή ηδονής. Ας τιμήσουμε κάθε γυναίκα ως το πλήρες και σύνθετο ανθρώπινο όν. Και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για μια κοινωνία που θα αναγνωρίζει και θα σέβεται την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων.

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε την κακομεταχείριση των γυναικών τον 21ο αιώνα, έναν αιώνα που υποτίθεται πως η ίση μεταχείριση των φύλων έχει επιτευχθεί.

Για μια ακόμη φορά όταν οι γυναίκες λένε «όχι», αυτό πέφτει στο κενό. Πολλοί θεωρούν πως οι γυναίκες δεν έχουν άποψη ή πως η άρνηση τους υποδηλώνει μια θετική απάντηση επειδή θέλουν απλά να το «παίξουν δύσκολες». Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι ξεκάθαρα εγκληματίες, δεν σκέφτονται κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό τους, την ευχαρίστηση τους.

Δεν σκέφτονται πως τραυματίζουν ανεπανόρθωτα αυτές τις γυναίκες, δεν σκέφτονται ότι τους καταστρέφουν τη ζωή. Άραγε αν αυτά τα τέρατα, δυστυχώς, κάνουν οικογένεια πως θα ένιωθαν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέσα σε ένα καθεστώς που ελλοχεύει ο κίνδυνος να περάσουν τα ίδια με αυτά που έκαναν στις κοπέλες;

Η κυρία Μπεκατωρου   και άλλες επώνυμες   είχαν  μαζί τους   όλοι την ηγεσία και τα ΜΜΕ

Υπάρχουν γυναίκες ωστόσο που ποτέ δεν δικαιώθηκαν σε αυτές τις υποθέσεις και ακόμη τρέχουν στα δικαστήρια, όπως η Νικόλ Λ., η Μαρία Δ., η Άννα Χ., και χιλιάδες άλλες ανώνυμες γυναίκες που κακοποιούνται καθημερινά από τα τέρατα τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Δυστυχώς πολλές γυναίκες είτε επειδή δεν είναι καλά ενημερωμένες γιατί ορθώς αλλά και ταυτόχρονα λανθασμένα πιστεύουν πως η πολιτεία θα τις προστατέψει είτε εξαιτίας του ψυχολογικού και σωματικού τραύματος που έχουν υποστεί δεν πάνε αμέσως στην αστυνομία να καταγγείλουν την κακοποίηση ενώ υπάρχουν ακόμη τα πειστήρια της κακοποίησης όπως μώλωπες και υλικό DNA του τέρατος.

Και η απάντηση που λαμβάνουν; Παίρνω από την μαρτυρία τις Νικόλ που της απάντησαν, ότι “δεν εχουμε το δικαίωμα να επέμβουμε  αφού δεν σας σκότωσε”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν τα πειστήρια και τα τέρατα πολλές φορές να τη γλυτώνουν, να μένουν ελεύθερα και να συνεχίζουν την κακοποίηση.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις γυναίκες να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και να μην φοβούνται να καταγγείλουν το συμβάν. Τα αποδεικτικά στοιχεία που θα βάλουν το τέρας στη φυλακή είναι πολύ σημαντικά για τη δικαίωση του θύματος.

Μετά από μια τέτοια τραυματική εμπειρία είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην είναι σε θέση τα θύματα να σκεφτούν να πάνε στην αστυνομία. Για αυτό το λόγο πρέπει να μιλήσουν αμέσως σε έναν άνθρωπο τον οποίο εμπιστεύονται και να το καταγγείλουν τουλάχιστον εκείνοι.

Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που μπορούν να προστατέψουν την γυναίκα Αφού δεν μπορεί το κράτος.

Και δεν είναι μόνο η κακοποίηση της γυναίκας αλλά δυστυχώς υπάρχουν και μικρά παιδιά που κακοποιούνται και δε μπορούν να αναφέρουν τον βιασμό τους από φόβο μην σκοτώσει ο βιαστής τους γονείς γιατι αυτή είναι η απειλή των τεράτων.

Είναι τραγικό να μην μπορεί να παταχθεί αυτή η έκφυλη βία και αν δεν αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση είμαι υπέρ της θανατικής ποινής.

Η αδιαφορία είναι ακόμη ένα πρόβλημα αυτής της κατάστασης. Θυμώνω με την κοινωνία όταν ακούνε κραυγές, όταν ακούνε έναν απροστάτευτο άτομο να ουρλιάζει και δεν σπάνε την πόρτα ή δεν ειδοποιούν μια υπηρεσία παρά μόνο να μπλέκονται όταν έρχεται η τηλεόραση και παίζουν τον ρόλο των καλών γειτόνων.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να δεχόμαστε αυτά τα εγκλήματα και να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Πρέπει η κοινωνία να αλλάξει και δυστυχώς ή ευτυχώς εμείς είμαστε η κοινωνία. Ο βιασμός είναι η ερωτική πράξη χωρίς συναίνεση και δεν μένει μόνο στο σώμα αλλά προχωράει και στην ψυχή και εκεί τα τραύματα δεν επουλώνονται ποτέ.

Τα τραύματα του σώματος κάποια στιγμή δεν θα φαίνονται. Της ψυχής όμως μένουν και βασανίζουν το θύμα καθημερινά, σχεδόν σε όλη του την ζωή.

 

 

 

photo u_jqskahw9 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This