EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η “Γυναίκα της χρονιάς 2003”, έσωσε στο μεταξύ πολλές γυναίκες

5 Dec, 2022
Γυναίκα της χρονιάς 2003

Γυναίκα της χρονιάς 2003

Γυναίκα της χρονιάς 2003

Η Βάσω Αποστολοπούλου χαρακτηρίστηκε η “Γυναίκα της χρονιάς 2003”, στην κατηγορία των επιστημών, αλλά και μία από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες εκτός Ελλάδας, κατά τους Times.

Έλαβε το βραβείο Premier Ιατρικών Ερευνών, το βραβείο Μποδοσάκη για τις βιοϊατρικές επιστήμες, και το 2018 ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο 19ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, στην Αμαλιάδα, απ’ όπου κατάγεται.

Η Βάσω Αποστολοπούλου είναι καθηγήτρια Ανοσολογίας και αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας του Πανεπιστημίου Βικτώρια της Αυστραλίας. Ως ερευνήτρια, ανέπτυξε την θεωρία της ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο του μαστού κατά την δεκαετία του 1990, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως.

Γεννημένη το 1970 από γονείς μετανάστες, στην δυτική Μελβούρνη, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης Ανοσολογία, Βιοχημεία, Παθολογία και συνέχισε στις ΗΠΑ όπου και αφιέρωσε τον χρόνο της στην ιατρική έρευνα. Στα 27 της χρόνια είχε ανακηρυχθεί Αυστραλιανή της χρονιάς στην Βικτώρια και αργότερα στέφθηκε επικεφαλής 15μελούς ομάδας έρευνας. Συνεργάστηκε με τα πανεπιστήμια του Όστιν, του Μπουρνέτ, της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου Scripps στο Σαν Ντιέγο. Έχει υπάρξει καθηγήτρια στα πανεπιστήμια της Μελβούρνης, Μονάς και Βικτώρια, επικεφαλής της μονάδας Ανοσίας και Εμβολίων στο Austin Research Institute, ενώ εργάζεται τα τελευταία χρόνια και για το εμβόλιο κατά της ασθένειας της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ειδικά για το εμβόλιο κατά του καρκίνου, η Βάσω Αποστολοπούλου έχει λάβει περισσότερα από 100 βραβεία και διακρίσεις. Η εργασία της έχει συμβάλει στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου μαστού, ωοθηκών και παγκρέατος, τα οποία βρίσκονται σε πιλοτική χρήση στον άνθρωπο. Η ίδια είναι αισιόδοξη για το ότι θα κυκλοφορήσουν σύντομα αυτά τα εμβόλια, για χρήση τους σε νεαρές γυναίκες κυρίως. Όπως δηλώνει:

«Όλες οι κλινικές δοκιμές έδειξαν πως όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού η επιτυχία φθάνει στο 100%. Βέβαια όσον αφορά την θεραπεία του καρκίνου τα ποσοστά είναι χαμηλότερα αλλά, πάντως, εντυπωσιακά υψηλά».  

 

 

photo https://m.eirinika.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This