EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η Δύναμη της Τέχνης

Η Δύναμη της Τέχνης να Μιλήσει για την Ειρήνη: Η Ζωγράφος που Αντιμετωπίζει τον τα καθημερινά δύσκολα προβλήματα  με Γελοιογραφίες

11 Mar, 2024

Η τέχνη έχει πάντα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων και των δυσκολιών. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αντανακλούν με ιδιαίτερο τρόπο την αντίδρασή τους στον πόλεμο και τη βία και της κοινωνικές προεκτάσεις βρίσκεται και η διάσημη ζωγράφος, Σοφία Μητράκη, μέσα από τις γελοιογραφίες της, αναδεικνύει τις αντιρρήσεις της στον πόλεμο και τη βία  στην καθημερινότητα  που επικρατεί  στον σύγχρονο κόσμο. Με μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση και ένα δόση χιούμορ, η ζωγράφος αναδεικνύει τις συνέπειες του πολέμου στα παιδιά και την κοινωνία γενικότερα.

Στις γελοιογραφίες της απεικονίζει παιδιά που παίζουν σε περιοχές με στρατιωτική σύγκρουση, αναδεικνύοντας τον τρόμο και την ανασφάλεια που βιώνουν οι μικροί κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές. Με ένα κοινωνικά κριτικό βλέμμα, η ζωγράφος αποκαλύπτει τον αντίκτυπο του πολέμου στην αθωότητα και την ανεμπόδιστη φαντασία των παιδιών.

  Copy of img013 img087

img091 0012

thumbnail 26

img101

Μέσα από την τέχνη της, η κα Σοφία Μητράκη καλεί το κοινό να σκεφτεί βαθύτερα για τις συνέπειες του πολέμου στα παιδιά και την κοινωνία. Οι γελοιογραφίες της λειτουργούν ως κατάλληλο μέσο για να προβάλει τα μηνύματα ειρήνης, αλληλεγγύης και κατανόησης.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη δύναμη της τέχνης να μιλήσει για τις πραγματικότητες που μας περιβάλλουν και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα θέματα της ειρήνης και της ανθρωπιάς.

Στον κόσμο όπου ο πόλεμος και η βία είναι δυστυχώς μέρος της καθημερινότητάς μας, η τέχνη μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης.

 0016 001 3

0030 0038

der 001

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This