ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Η ΕΕ προειδοποιεί το Ιράν

Η ΕΕ προειδοποιεί το Ιράν για την στάση του υπέρ της Ρωσίας

19 Oct, 2022

Στις 17 Οκτωβρίου, τα μέλη της ΕΕ υποστήριξαν το πλαίσιο νέων κυρώσεων στο Ιράν, για την στρατιωτική του βοήθεια στην Ρωσία, εφ’ όσον αποδειχθεί ότι τα χτυπήματα στο Κίεβο πραγματοποιήθηκαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής. Οι “υποψίες” στρέφονται σε 136 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Σαχέντ. Σύμφωνα με επικεφαλής της Ουκρανίας, η Ρωσία χρησιμοποιεί συχνά τελευταία τα ιρανικά αεροσκάφη για να χτυπά στόχους στην Ουκρανία. Από την πλευρά του, το Ιράν δηλώνει ότι δεν έχει στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει ακόμα το γεγονός.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναφέρει πως το θέμα παρακολουθείται στενά και πως σύντομα θα μπορεί να δοθεί κάποια σαφής απάντηση. Άλλωστε, όπως δήλωσε, οι διαδικασίες κυρώσεων θα πρέπει να βασίζονται σε αποδείξεις, και για την παροχή αποδείξεων υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών. “Όταν τα αποδεικτικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα μελλοντικά βήματα που θα λάβουν τα κράτη – μέλη”.

Παρ’ όλα αυτά, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν ήδη “συλληφθεί”, είναι όντως Σαχέντ και έχουν κατασκευαστεί στο Ιράν.

Οι επί πλέον κυρώσεις οι οποίες συζητήθηκαν, δεν θα αρκεστούν στο να “κρατήσουν στην μαύρη λίστα κάποια άτομα”, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν. Η γαλλική πλευρά δηλώνει ότι η στήριξη της Ρωσίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι σαφής παραβίαση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλίας του ΟΗΕ, το οποίο στο πλαίσιο της ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας είχε άρει πλήθος οικονομικών κυρώσεων, σε βάρος του Ιράν.

Παράλληλα, η ΕΕ προσθέτει ακόμη 11 ονόματα Ιρανών και άλλα 4 ονόμα θεσμικών οργάνων, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της αστυνομίας ηθών του Ιράν, στον κατάλογο απαγόρευσης ταξιδιών και δέσμευσης και των περιουσιακών στοιχείων τους, για τον ρόλο τους στην καταστολή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν  μετά τον θάνατο της 22χρονης Μασχά Αμινί τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ των ονομάτων αναφέρεται ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας, το τμήμα κυβερνοχώρου Φρουρών της  Επανάστασης κλπ. 

Σε αυτές τις κυρώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, δηλώνοντας ότι πρόκειται για κινήσεις περιττές και μη εποικοδομητικές.

Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προσέθεσαν 11 Ιρανούς και τέσσερα θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της αστυνομίας ηθών του Ιράν, σε κατάλογο απαγόρευσης ταξιδιών και δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για τον ρόλο τους στην καταστολή των διαδηλώσεων τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί τον περασμένο μήνα υπό την επιτήρηση της αστυνομίας ηθών της χώρας. «Η ΕΕ υιοθέτησε σήμερα περιττές κυρώσεις σε βάρος Ιρανών. Πρόκειται για μια μη εποικοδομητική πράξη από λάθος υπολογισμό, που βασίζεται σε παραπληροφόρηση. Οι ταραχές και οι βανδαλισμοί δεν γίνονται ανεκτές πουθενά- το Ιράν δεν αποτελεί εξαίρεση», όπως δήλωσε.

 

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This