EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Home Fashion Week

Η εμβληματική έκθεση “Guimarães Home Fashion Week” ανοίγει τις πύλες της στις 10 & 11 Μαΐου, στην Πορτογαλία

4 May, 2023

Η “Guimarães Home Fashion Week” (GHFW) ή αν προτιμάτε η Εβδομάδα Μόδας για το σπίτι, στην πόλη Guimarães της Βόρειας Πορτογαλίας, θα συγκεντρώσει για έβδομη φορά τον κλάδο των πορτογαλικών οικιακών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, στις 9 και 10 Μαΐου 2023, σε μία εμβληματική έκθεση, που θα φέρει κάτω από την ίδια στέγη:

  • 60 πορτογαλικές εταιρείες
  • Πάνω από 100 Μάρκες
  • Πλέον των 300 διεθνών αγοραστών από 36 αγορές σε όλο τον κόσμο

Η “Guimarães Home Fashion Week” αποτελεί την πύλη που ανοίγεται για τον κλάδο αυτό, από τον τόπο γέννησης της έκθεσης, την Πορτογαλία, προς όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα προς περισσότερες από 130 χώρες. Η έκθεση έχει ως φόντο τους εκπληκτικούς χώρους του ξενοδοχείου Pousada de Santa Marinha, το οποίο από την ιδιαίτερα προνομιακή θέση του απολαμβάνει τη μοναδική θέα της πόλης Guimarães -πολύ κοντά στο μαγευτικό Porto-, συνδυάζοντας παράλληλα την πολυτέλεια με την αύρα της πορτογαλικής ιστορίας και του πολιτισμού. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, πέρα από την έκθεση, να εξερευνήσουν τη λίμνη, τους κήπους και τις εσωτερικές αυλές, το σπήλαιο και τα συντριβάνια από γρανίτη, καθώς επίσης και τα διάσημα πορτογαλικά πλακάκια, που το Pousada de Santa Marinha Guimarães διαθέτει σε αφθονία, μερικά εκ των οποίων μάλιστα χρονολογούνται από το 1747.

Guimaraes Home Fashion Week 2 πόλη Guimaraes και το Κάστρο της στη Βόρεια Πορτογαλία Guimaraes Home Fashion Week 1

Σε αυτό, λοιπόν, το άκρως πορτογαλικό σκηνικό, η επικείμενη σημαντική έκθεση θα καταγράψει μία ακόμα χρονιά στην ιστορία της, με υφάσματα για το σπίτι να γεμίζουν τις αίθουσες και τους διαδρόμους του ξενοδοχείου, καθώς και με πλήθος εκδηλώσεων γνωριμίας με διεθνείς αγοραστές. Αναλυτικότερα, η έκθεση “Guimarães Home Fashion Week” αποτελεί διοργάνωση αναφοράς για τον κλάδο των πορτογαλικών υφασμάτων σπιτιού, παρουσιάζοντας σε εκατοντάδες διεθνείς αγοραστές ό,τι πιο βιώσιμο και καινοτόμο έχει να παρουσιάσει η Πορτογαλική Βιομηχανία. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για εκθέτες και αγοραστές να γνωριστούν μεταξύ τους και να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργεί η βιομηχανία της οικιακής κλωστοϋφαντουργίας στην Πορτογαλία. Επιτρέπει, επίσης, στους επισκέπτες της να βιώσουν την πραγματικότητα της εθνικής οικονομίας της χώρας, του πολιτισμού, αλλά και της πορτογαλικής κοινωνίας, κατανοώντας την ιστορία αυτού του έθνους και τις επιρροές της σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχέδια που αποτυπώνονται στα υφάσματα.

Η πορτογαλική οικιακή κλωστοϋφαντουργία είναι μία βιομηχανία με μεγάλη απήχηση και σημασία παγκοσμίως, αποτελεί δε ένα πολύ ομοιογενές σύνολο, ακόμη και γεωγραφικά, διότι, παρόλο που υπάρχουν εθνικές εταιρείες του κλάδου σε ολόκληρη τη χώρα, ο κύριος όγκος τους εξακολουθεί να παραμένει συγκεντρωμένος στην πόλη Guimarães. Ως εκ τούτου, η έκθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφενός μεν επειδή οι διεθνείς αγοραστές μπορούν να έχουν την ολοκληρωμένη εικόνα όλων των παραμέτρων της εθνικής βιομηχανίας σ’ έναν ενιαίο χώρο, αφετέρου δε έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν εγκαταστάσεις εργοστασίων, να δουν τους εργαζομένους των εταιρειών εν ώρα εργασίας, όπως και τα αντίστοιχα μηχανήματα και εργαστήρια, αλλά και να έχουν εικόνα της βιωσιμότητας, των διαδικασιών και των προϊόντων της εθνικής αυτής βιομηχανίας. 
Σύμωνα με σύντομες δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης “Home from Portugal Association“, σχετικά με τη διοργάνωση της έκθεσης και τη σύνδεσή της με την πόλη Guimarães, καταδεικνύεται ότι:
Η κλωστοϋφαντουργία στο Guimarães συμπληρώνει 100 και πλέον χρόνια παρουσίας, καθώς τα πρώτα εργοστάσια εμφανίστηκαν ήδη από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Η πόλη ήταν ήδη γνωστή σε ολόκληρη την Πορτογαλία ως ένας πλούσιος βιομηχανικός Δήμος, με την οικονομική ταυτότητά του να στηρίζεται στον πυλώνα των μεγάλων εταιρειών κλωστοϋφαντουργίας. Σήμερα στην Guimarães, η πλειονότητα του ενεργού πληθυσμού παραμένει στη βιομηχανία οικιακών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν την πλειοψηφία παραγωγής, αλλά και τον κυρίαρχο τομέα των τοπικών επιχειρήσεων, που σήμερα, στο σύνολό τους σχεδόν, είναι παρούσες στην εξαγωγική αγορά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Guimarães είναι γνωστή ως Home Textile Capital -Πρωτεύουσα της Οικιακής Κλωστοϋφαντουργίας-, ο κύριος στόχος του Οργανισμού που διοργανώνει την έκθεση στη συγκεκριμένη πόλη, είναι οι επισκέπτες να μπορούν να επισκεφθούν τις εταιρείες, προκειμένου να δουν πώς είναι οργανωμένες, πώς λειτουργούν και τι δυνατότητες έχουν. Σκοπός είναι να βρίσκονται εκεί που χτυπά η καρδιά του κλάδου, ώστε να καταλάβουν καλύτερα ότι αυτό που βλέπουν στις διεθνείς εκθέσεις, συντελείται εκεί, στις τοπικές βιομηχανίες.

Η έκθεση συγκεντρώνει ένα σημαντικό αριθμό πορτογαλικών εταιρειών οικιακής κλωστοϋφαντουργίας, διοργανώνεται από την “Home from Portugal Association” σε στενή συνεργασία με τoν AICEP και θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαΐου, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα, το επόμενο διήμερο, στις 11 και 12 Μαΐου, να πραγματοποιηθούν ατομικές επισκέψεις σε εταιρείες και μονάδες παραγωγής, κατόπιν ραντεβού, για οριστικοποίηση συμφωνιών κ.λπ.

Η Εβδομάδα Μόδας για το σπίτι στην Guimarães συνεχίζει να αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς για την προώθηση των βιομηχανιών οικιακής κλωστοϋφαντουργίας. Ο κύριος στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για νέες επιχειρήσεις, μέσω της πρόσκλησης ενός σημαντικού αριθμού δυνητικών διεθνών αγοραστών, με οικονομική δυνατότητα και προθυμία να αγοράσουν προϊόντα μεσαίας και υψηλής ποιότητας, είτε με ιδιωτική ετικέτα είτε με πορτογαλικές μάρκες. Τέλος, να πούμε ότι η έκθεση “Guimarães Home Fashion Week” είναι μια δράση που προωθείται από την Ένωση “Home from Portugal Association” και συγχρηματοδοτείται από την “Πορτογαλία 2030”, στο πλαίσιο του προγράμματος Compete 2030 – Innovation and Digital Transition, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ακολουθεί ο κατάλογος με τους Εκθέτες, μεταξύ των οποίων μερικοί από τους καλύτερους Πορτογάλους παραγωγούς και εξαγωγείς, οι οποίοι θα εκθέσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους, που εξάγονται σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να τους γνωρίσετε αναλυτικά πατώντας στο link, πάνω στο όνομα καθενός εξ αυτών:

ACL-IMPEX
ADALBERTO ESTAMPADOS
AFF / A. FEREIRA & FILHOS
ALDA TÊXTEIS
ALLCOST
ALMEIDAS TEXTILE
AMR – INDÚSTRIAS TÊXTEIS LDA
ANTÓNIO SALGADO
APERTEX
APRIL & MAY
BELFAMA
BESTITCH
BORDALIMA
BOVI
CARLAN
CARVALHO
COLMACO
COMFORT&INNOVATIONS
CONFECÇÕES DEGORI
COTON COULEUR
CRISHOMETEX
DOCOFIL
DOMINGOS ALMEIDA
DOMINGOS DE SOUSA
FATEBA
FINERA
GAMANATURA
GIESTAL HOME
GIPANOLAR
ISADORA
J.F.ALMEIDA
JM RODRIGUES
JOÃO & FELICIANO
JOSÉ FONTÃO
JPSHOME
LASA
LUZMONT
LUMATEX
MARIZÉ
MI CASA ES TU CASA
NEIPER HOME
NEWPLAIDS
NOSDIL
PBP TEXTILES
PEREIRA DA CUNHA
PEREIRA & FREITAS
PISCATEXTIL
ROSACEL
SAMPEDRO
SOMANI
SOREMA
SOTEGUI
TÊXTEIS LEIPER
TÊXTEIS MASSAL
TÊXTEIS PENEDO
VALENTINI BIANCO
VIANATECE
VITAL HOME

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This