EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ζωοτροφές

Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει επάρκεια και αυτονομία στις ζωοτροφές της

21 Nov, 2022

Θεωρείται δεδομένη η εξάρτηση της Ευρώπης στο θέμα των ζωοτροφών, από χώρες όπως η Λατινική Αμερική, αλλά το θέμα είναι ότι οι ζωοτροφές αυτές που εισάγονται είναι συνήθως γενετικά τροποποιημένη σόγια.

Η Ημέρα των Αγροτών, στην Ουγγαρία, έδωσε λόγο σε αγρότες και παραγωγούς να εστιάσουν στην ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη αυτονομία στην παραγωγή ζωοτροφών. Οι ντόπιοι αγρότες πωλούν τα προϊόντα τους στην βιομηχανία, και αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για παραγωγή βιοκαυσίμων πρωτίστως, και ζωοτροφών.

Η βιομηχανία όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο σχεδιάζει να διευρύνει τις εργασίες της και στην παραγωγή τροφών χορτοφάγων. Το μεγαλύτερο βιοδιϋλιστήριο αιθανόλης στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται εντός Ουγγαρίας, η Pannonia Bio, θα δώσει μια ανάσα οικονομικής κίνησης στην τοπική  κοινότητα. Η επέκταση προς την παραγωγή τροφίμων έγινε για την εταιρεία αυτή το 2018 και την βοηθά ιδιαίτερα το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια περιοχή υψηλής ποιότητας καλαμποκιού.  Το βιοδιυλιστήριο έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος από την έναρξη της παραγωγής το 2012. Το εργοστάσιο τώρα αγοράζει πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους καλαμποκιού κάθε χρόνο απευθείας από τους αγρότες.

Οι κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα που ξέσπασε προ πανδημίας, αλλά τώρα έγινε ακόμη μεγαλύτερο, κυρίως μετά την εισβολή στην Ουκρανία: η επάρκεια αφ’ ενός των ζωοτροφών, και η μεγάλη αύξηση της τιμής τους. Ο πόλεμος στο σιτάρι και στο καλαμπόκι έχει προκαλέσει μια ακόμη κρίση στον ευρωπαϊκό χώρο.

Μια παράμετρος που δεν είχαμε αρχικά κατά νου είναι ότι οι Ευρωπαίοι αγρότες πρόκειται να αγοράσουν περισσότερες γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική μετά την εισβολή της Ρωσίας που διέκοψε τις αποστολές καλαμποκιού από την Ουκρανία. Η εισβολή στην Ουκρανία ακόμη ωθεί τις εταιρείες να βρουν λύσεις αντί του ηλιελαίου, και να στραφούν προς το καλαμπόκι, όμως και αυτό είναι γενετικά τροποποιημένο κατά 92% εάν προέρχεται από τις ΗΠΑ.

photo: https://pixabay.com/el/  

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This