ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Turkish_PM_Recep_Tayyip_Erdogan

Η «Εύνοια» του Ερντογάν προς τους Ταλιμπάν

22 Aug, 2021

 Photo:Wikipedia

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την ευνοϊκή του στάση απέναντι στο Ισλαμικό κράτος. Πιο συγκεκριμένα, πολλές φορές φαινόταν να υποστηρίζει τους τζιχαντιστές που αποκτούσαν υποστηρικτές και κατακτούσαν εδάφη στη Συρία και στο Ιράκ. Έτσι και τώρα, η τοποθέτηση του προέδρου απέναντι στους Ταλιμπάν και στο νέο καθεστώς που επέβαλλαν στο Αφγανιστάν είναι αρκετά μετριοπαθής.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του  Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε να ακολουθήσει μια «προοδευτική» προσέγγιση όσον αναφορά τους Ταλιμπάν και να μην τους επιβάλει ο Πούτιν «σκληρούς όρους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους τουρκικής προεδρίας, το Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε,

«Πρέπει να διατηρήσουμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν και να ακολουθήσουμε μία σταδιακή προσέγγιση, αντί μίας προσέγγισης που θα βασίζεται σε σκληρούς όρους. Θεωρούμε προς το παρόν τα μετριοπαθή μηνύματα των Ταλιμπάν θετικά, αλλά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα προσαρμοσθεί όχι στα λόγια τους, αλλά στις πράξεις τους.»

Αντίστοιχα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε,

«Οι πρόεδροι συμφώνησαν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο θέμα του Αφγανιστάν. Οι δύο πλευρές συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Έδωσαν έμφαση στη σημασία του να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ειρήνη στη χώρα, η αυστηρή τήρηση της τάξης και του κράτους δικαίου. Υπογράμμισαν επίσης ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών.»

Νωρίτερα την ίδια μέρα, τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και  η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ. Σε αυτή τους την επικοινωνία συζήτησαν την κατάσταση στο Αφγανιστάν και συμφώνησαν πως η απομάκρυνση όσων πρέπει να φύγουν από το Αφγανιστάν είναι υψίστης προτεραιότητας.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This