EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η κυρία Αχαριστία και το δώρο της στην κοινωνία

1 Jan, 2024
Η κυρία Αχαριστία

Η κυρία Αχαριστία

Η κυρία Αχαριστία

Η κυρία Αχαριστία πάντα ζούσε στην σκιά της κοινωνίας.

Λίγοι ήταν εκείνοι που της έδιναν σημασία .

Όταν δεν αναγνωρίζεις τίποτα σε όσους έχουν συμβάλλει με τον τρόπο τους στην επιτυχία σου εμφανίζεται η καλή σου φίλη η Αχαριστία.

Εάν θέλεις να κερδίσεις ένα της χαμόγελο δεν είναι διόλου δύσκολο αρκεί να αφήσεις τους άλλους να κάνουν τα πάντα για σένα ενώ εσύ απλά να μην είσαι ευχαριστημένος με τίποτα. Έχει φυσικά και μια φίλη την υποκρισία…

Δεν χρειάζεται να μάθεις να μοιράζεσαι αν έχεις τέτοιες φίλες.

Μία μέρα η κυρία Αχαριστία για να γίνει περισσότερο αρεστή στον κόσμο και να μεγαλώσει την λίστα φίλων της, αποφάσισε να φτιάξει ένα δώρο για την κοινωνία μας .

Έτσι μάζεψε πούπουλα από του εγωισμού τα μέρη μαύρα σαν την ψυχή της ,τα κόλλησε με κόλλα εμπεγμού, τα στέγνωσε με τον αέρα της υπεροψίας και τέλος τα διακόσμησε με δολερά συναισθήματα των ονείρων εφιάλτες. Τα φτερά ήταν έτοιμα,το μόνο που έλειπε ήταν να πείσει την κοινωνία να τα φορέσει…

Αφού πρώτα πέρασε απ το Μαντείο των Δελφών συνομιλώντας με την Πηθεία,έφυγε ικανοποιημένη.

Βρέθηκε μπροστά στης κοινωνίας τα σκαλιά τον λόγο της να αφήσει…

Της είπε “πέτα μακριά τον ήλιο να προφτάσεις… γιατί να είναι πιο ψηλά μπορείς να τον περάσεις!

Εσύ θα είσαι η ανατολή όλοι θα σε θαυμάζουν!

Πλανεμένος θα στέκει ο ουρανός από την ομορφιά σου.

Υπόκλιση στη χάρη σου τα δάση θα μοιράζουν… θερμοκρασίας ο κριτής, καλοκαιριού ο δικαστής και του χιονιά ο φόβος.

Το φως σου το πολύτιμο πλανήτες θα νοικιάζουν, θα τρέχουν να σε υποδεχθούν στην αγκαλιά σου να χωθούν… αρκεί το βάρος της αξίας σου αμέσως να πετάξεις ,για να μπορέσεις με φτερά τον ήλιο να περάσεις…”

 

Όταν η κυρία Αχαριστία τελείωσε τον πανούργο λόγο της όλοι με θαυμασμό την κοιτούσαν το μόνο που ζήτησε σαν αντάλλαγμα ήταν η παντοτινή φιλία τους.

Η κοινωνία πείστηκε πέταξε τις αξίες της και με μεγάλο ζήλο φόρεσε τα μαύρα φτερά για να πάρει την θέση του ήλιου και πέταξε όσο πιο ψηλά μπορούσε.

Όταν πλησίασε κοντά στον ήλιο η κόλα έγινε υγρή και τα φτερά παρανάλωμα του εγωισμού της.

Τα όμορφα λόγια δεν βοήθησαν την κοινωνία και κατρακύλησε χωρίς καμία αξία πίσω στην γη.

Από τότε η κοινωνία πήρε ένα σπουδαίο μάθημα: “άνθρωπος χωρίς αξίες ήλιος χωρίς ηλιαχτίδες “.

 

 

 

photo rottonara / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This