EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Farmers Insurance

Η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία Farmers Insurance αποσύρεται από τη Φλόριντα

13 Jul, 2023

Η Farmers Insurance ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει τα συμβόλαιά της στη Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης σπιτιού και αυτοκινήτου, σε μια αλλαγή που θα αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να στραφούν σε διαφορετική ασφαλιστική εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της, η Farmers Insurance ανέφερε ότι πήρε την απόφαση να διαχειριστεί την έκθεσή της στον κίνδυνο στη Φλόριντα, μια πολιτεία που δέχεται τυφώνες και τροπικές καταιγίδες σχεδόν κάθε χρόνο.

Ένας εκπρόσωπος της Farmers Insurance δήλωσε στις 12 Ιουλίου, «Οι πελάτες που επηρεάζονται θα λάβουν ειδοποιήσεις με λεπτομέρειες πότε θα λήξει η κάλυψή τους και θα ενημερωθούν για επιλογές για κάλυψη αντικατάστασης».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ήταν μια «επιχειρηματική απόφαση» που είναι «απαραίτητη για την αποτελεσματική διαχείριση της έκθεσης σε κίνδυνο», προσθέτοντας ότι «Οι αγρότες προσφέρουν ασφάλιση μέσω πολλών διαφορετικών εμπορικών σημάτων και αυτή η απόφαση ισχύει μόνο για τα συμβόλαια που εκδίδονται μέσω του καναλιού διανομής αποκλειστικής αντιπροσωπείας μας».

«Δεν υπάρχει κανένας αντίκτυπος στο 70 τοις εκατό των πολιτικών που ισχύουν επί του παρόντος για πελάτες στην πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών Bristol West, Foremost SignatureSM, Farmers GroupSelectSM, Foremost Choice και πολιτικών με επωνυμία Foremost», αναφέρει η δήλωση. «Τέτοια συμβόλαια θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών αναγκών των κατοίκων. Οι επηρεαζόμενοι πελάτες θα λάβουν ειδοποιήσεις με λεπτομέρειες πότε θα λήξει η κάλυψή τους και θα ενημερωθούν για επιλογές κάλυψης αντικατάστασης.»

Σε απάντηση, ο Οικονομικός Διευθυντής της Φλόριντα Τζίμι Πατρώνης είπε ότι η πολιτεία θα ζητήσει η Farmers Insurance να λογοδοτήσει σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα.

«Πάντα έλεγα ότι όταν παίρνονται μεγάλες αποφάσεις για την ασφάλιση -ο ασφαλισμένος σπάνια βρίσκεται στην αίθουσα- και δυστυχώς η Farmers Insurance μου έδειξε ότι έχω δίκιο», είπε ο κ. Πατρώνης. «Ζήτησα από την ομάδα μου να συνεννοηθεί ώστε να λογοδοτήσει η Farmers Insurance στους ασφαλισμένους της Φλόριντα. Θέλω επιπλέον έλεγχο σε αυτήν την εταιρεία.

«Είναι σαφές ότι ενώ οι Farmers έκαναν σχέδια για έξοδο από έναν σημαντικό αριθμό πολιτικών από τη Φλόριντα, έπαιζαν πολιτική και δεν επικεντρώνονταν στη διαχείριση μιας επιτυχημένης εταιρείας».

Ο Mark Friedlander, εκπρόσωπος του Insurance Information Institute, είπε στο CNN ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, περίπου 15 ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Φλόριντα σταμάτησαν να γράφουν νέες εργασίες και τέσσερις είπαν ότι θα αποχωρήσουν οικειοθελώς από την πολιτεία. Άλλοι επτά κηρύχθηκαν αφερέγγυοι, πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 18 ασφαλιστικές εταιρείες κατοικιών στη Φλόριντα στη λίστα παρακολούθησης της κρατικής ρυθμιστικής αρχής λόγω ανησυχιών για την οικονομική τους υγεία», είπε ο κ. Friedlander .

Η Φλόριντα πλήττεται συχνά από τυφώνες και τροπικές καταιγίδες. Πέρυσι, ο τυφώνας Ian, μια καταιγίδα κατηγορίας 5, έπληξε τη δυτική ακτή της Φλόριντα και προκάλεσε ζημιές δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια άλλη καταιγίδα κατηγορίας 5, ο τυφώνας Μάικλ, έπληξε το Florida Panhandle το 2018, προκαλώντας επίσης καταστροφές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Προβλήματα Καλιφόρνια

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Farmers Insurance περιόρισε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια νέων ιδιοκτητών σπιτιού στην Καλιφόρνια , επικαλούμενη κινδύνους πυρκαγιάς και υψηλό κόστος. Παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει από την State Farm και την Allstate στο Golden State τους τελευταίους μήνες.

«Με τον πληθωρισμό που σπάει ρεκόρ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και το κόστος ανοικοδόμησης να συνεχίζει να αυξάνεται, επικεντρωνόμαστε στην εξυπηρέτηση των πελατών μας, ενώ διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά την επιχείρησή μας», δήλωσε η ασφαλιστική εταιρεία. «Από τις 3 Ιουλίου, οι αγρότες θα περιορίσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια νέων ιδιοκτητών σπιτιού στην Καλιφόρνια σε επίπεδο που να συνάδει με τον όγκο που είχαμε προβλέψει να γράφουμε κάθε μήνα πριν από τις πρόσφατες αλλαγές στην αγορά».

Το Insurance Information Institute, ένας βιομηχανικός όμιλος, δήλωσε ότι μεγάλος αριθμός κατοικιών στην Καλιφόρνια κινδυνεύουν από πυρκαγιά.

«Ο αριθμός των στρεμμάτων που κάηκαν στην Καλιφόρνια αυξήθηκε σταθερά τα τελευταία χρόνια, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στη φωτιά της πολιτείας», ανέφερε το Insurance Information Institute σε δήλωση τον περασμένο μήνα . «Περισσότερα σπίτια σε κίνδυνο —σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος επισκευής ή αντικατάστασης σπιτιών που είτε έχουν υποστεί ζημιά είτε χάνονται από πυρκαγιά, οδηγεί σε αυξημένες ασφαλισμένες απώλειες. Πάνω από όλα αυτά είναι οι προκλήσεις αναδοχής που σχετίζονται με τη δημόσια πολιτική στην πολιτεία».

Σε μια δήλωση πριν από μερικές εβδομάδες, η State Farm ανέφερε επίσης τη διαχείριση της έκθεσης σε κίνδυνο ως τον λόγο για την αποχώρηση από την Καλιφόρνια.

«Είναι απαραίτητο να γίνουν αυτές οι ενέργειες τώρα για να βελτιωθεί η οικονομική ευρωστία της εταιρείας», δήλωσε η State Farm.

Η Allstate, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα θέσει μορατόριουμ στα συμβόλαια ασφάλισης νέων ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων στην πολιτεία. Η κίνηση, είπε, σχεδιάστηκε για να προστατεύσει τους πελάτες της.

«Το κόστος για την ασφάλιση νέων οικιακών πελατών στην Καλιφόρνια είναι πολύ υψηλότερο από το τίμημα που θα πλήρωναν για ασφαλιστήρια συμβόλαια λόγω πυρκαγιών, υψηλότερο κόστος για την επισκευή κατοικιών και υψηλότερα ασφάλιστρα αντασφάλισης», δήλωσε τότε ο Allstate.

Image: Tony Webster from Minneapolis, Minnesota, United States, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This